• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas un Ziemeļvalstu Ārlietu komisiju vadītāju sanāksmi Vašingtonā 6.-7.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2006., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129713

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomikas ministra vizīti ASV 28.februārī - 6.martā

Vēl šajā numurā

07.03.2006., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas un Ziemeļvalstu Ārlietu komisiju vadītāju sanāksmi Vašingtonā 6.–7.martā

Šonedēļ, 6. un 7.martā, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle piedalās Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) Ārlietu komisiju vadītāju regulārajā sanāksmē.

Pēdējā NB8 Ārlietu komisiju vadītāju sanāksmē Kopenhāgenā tika izvirzīts jautājums par transatlantiskās saites stiprināšanu, organizējot dalībnieku vizīti uz Vašingtonu, lai tiktos ar kolēģiem ASV Pārstāvju palātā un Senātā, kā arī Valsts departamenta amatpersonām. Organizēt šo vizīti tika uzticēts Latvijas Ārlietu komisijai, kas ar Latvijas vēstniecības Vašingtonā atbalstu veidoja pasākuma programmu.

Vizītes ietvaros NB8 Ārlietu komisiju vadītājiem paredzētas atsevišķas tikšanās ar Senāta Ārlietu komitejas vadītāju Ričardu Lugāru, Valsts departamenta politisko lietu sekretāra vietnieku Nikolasu Bērnsu, kā arī Nacionālās drošības padomes un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

Pēc Ārlietu komisijas vadītājas domām, tā ir lieliska iespēja ar ASV amatpersonām pārrunāt Latvijai un visa NB8 reģiona valstīm svarīgus jautājumus.“Šāda līmeņa tikšanās ir jāizmanto, lai paustu Latvijas viedokli un apmainītos ar domām par tādiem mums svarīgiem jautājumiem kā, piemēram, Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu norise, un Krievijas ārpolitiskās aktivitātes un attiecības ar kaimiņvalstīm. Tāpat ir svarīgi runāt par transatlantiskās saiknes stiprināšanas iespējām, veidojot pragmatisku un vienotu nostāju attiecībā uz dažādām starptautiskajām aktualitātēm.”

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!