• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Ņujorkas konferencē par dzimumu līdztiesību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2006., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129561

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2006.gada 2.marta sēdē

Vēl šajā numurā

03.03.2006., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Ņujorkas konferencē par dzimumu līdztiesību

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre trešdien, 1.martā, Ņujorkā piedalījās parlamentārajā konferencē “Dzimumu līdztiesība: pārmaiņas ar parlamenta starpniecību”, kas notiek ANO komisijas par sieviešu stāvokli 50.sesijas ietvaros.

Tās mērķis ir uzsvērt parlamentāriešu lomu sieviešu un vīriešu līdzdalības lēmumu pieņemšanā veicināšanā. Tajā plaši pārstāvēti visu pasaules reģionu parlamentu pārstāvji, kā arī parlamentu spīkeres sievietes, kas uz savu otro konferenci pulcējās 27.februārī.

Konferences diskusijas noritēja divās sesijās: “Parlamentāriešu ieguldījums dzimumu līdztiesības veicināšanā” un “Parlamentāro mehānismu loma, lai veicinātu pārmaiņas”. Konferences diskusijas ievadīja ANO komitejas par sieviešu līdzdalību direktores Karolīnas Hananas (Carolyn Hannan), ANO Ģenerālās asamblejas prezidenta Jana Eliasona (Jan Eliasson) un ANO komisijas par sieviešu stāvokli priekšsēdētājas Karmenas Marijas Galardo Hernandesas (Carmen Maria Gallardo Hernandez) ievaduzrunas. Parlamentārieši turpināja debates par to, kā sievietes parlamentārietes ietekmē lēmumu pieņemšanas procesu, vīriešu un sieviešu sadarbības nozīmi pārmaiņu veicināšanā, kā arī par parlamentu vadītāju sieviešu iespējām veicināt pārmaiņas.

Tika diskutēts par to, kā pārmaiņas var veicināt ar parlamentāro mehānismu starpniecību, izveidojot dzimumu līdztiesības komisijas (vai apakškomisijas, kā tas ir Latvijas gadījumā), kuras īpašu uzmanību pievērš tam, lai likumdošanā tiktu ievērotas abu dzimumu intereses. Tika runāts par to, kāda nozīme ir parlamentos ievēlēto sieviešu sadarbībai, kā arī sadarbībai ar nevalstiskajām organizācijām un to lomu gan dzimumu līdztiesības veicināšanā, gan sieviešu problēmu risināšanā.

Konferences dalībnieki (tajā piedalījās gan parlamentārietes, gan parlamentārieši) savās uzrunās vērsa uzmanību uz tiem aktuālajiem jautājumiem, kas dzimumu līdztiesības jomā ir viņu pārstāvētajās valstīs. Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre raksturoja Latvijas Saeimā ievēlēto sieviešu darbu, Latvijas pieredzi dzimumu līdztiesības veicināšanā, aktīvas līdzdalības nozīmi, lai sievietēm nozīmīgie jautājumi nonāktu likumdevēju uzmanības lokā un varētu tikt apspriesti un risināti.

Konferences diskusiju apkopojums tiks iesniegts ANO komisijai par sieviešu stāvokli.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!