• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Aizsardzības ministrijas apbalvojumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2000., Nr. 421/422 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12947

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iekšējā tirgus aizsardzību

Vēl šajā numurā

22.11.2000., Nr. 421/422

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Aizsardzības ministrijas apbalvojumiem

FADEJEVS1.JPG (46647 BYTES) FADEJEVS2.JPG (44589 BYTES) Svētku dienās Rīgas Latviešu biedrības namā vairāki Nacionālo bruņoto spēku virsnieki un karavīri saņēma augstākos militāros apbalvojumus. Atzinību guvušo vidū ir pulkvedis Kārlis Krēsliņš (viņš šajās dienās nomainīs Nacionālo bruņoto spēku štāba priekšnieka amatā ZS pulkvedi Gundaru Ābolu, kurš dodas darbā uz Briseli), gaisa spēku pulkvedis Uldis Fīlipsons, Nacionālās aizsardzības akadēmijas prorektors pulkvežleitnants Juris Maklakovs un arī Sidnejas olimpisko spēļu varonis dižkareivis Aigars Fadejevs.

Lieki runāt par Aigara devumu Latvijas tēla atklāšanai pasaulei, par iespaidiem, emocijām, par cilvēcisko atklāsmi, par distancē pārdzīvoto, ko reti kāds no sportistiem prot tā sniegt. Arī par uzdrīkstēšanos, pretēji aizliegumam, tomēr pamanīties uz apbalvošanas ceremoniju ierasties ar Latvijas karodziņu rokās. Aigars Fadejevs godam nopelnījis aizsardzības ministra apbalvojumu "Goda zīme", jo ar saviem sasniegumiem un sabiedrisko darbību spēj aizraut arī karavīrus.

Atbildot uz "Latvijas Vēstneša" jautājumu, vai pēc olimpiskajām spēlēm Aigars tikai saņem apbalvojumus un sniedz intervijas, viņš atbildēja:

— Nebūt ne! Esmu ierindā. Dienesta laikā esmu pabijis gandrīz vai visās lielākajās karaspēka daļās. Iepazīstos ar karavīru sadzīves apstākļiem, ar iespēju nodarboties ar sportu, aicinu sekot man. Turpinu trenēties, jo jākrāj kilometri nākamai sezonai.

Andris Kļaviņš — "Latvijas Vēstnesim"

Autora foto

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!