• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 28. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2000., Nr. 421/422 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12944

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministri spriež par Eiropas Savienību

Vēl šajā numurā

22.11.2000., Nr. 421/422

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 28. burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar četriem likumiem, kas Saeimā pieņemti 19. un 26. oktobrī, bet "Latvijas Vēstnesī" izsludināti 27. oktobrī un 7. novembrī, un astoņpadsmit Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 10. līdz 24. oktobrim. Likums "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" otrreiz caurlūkots un pieņemts 19. oktobrī. Tas stājas spēkā ar 2001. gada 1. jūniju, bet atsevišķiem pantiem noteikts cits spēkā stāšanās laiks. Likuma mērķis ir nodrošināt iespēju saņemt kvalitatīvus sabiedriskos pakalpojumus, kuru tarifi ir ekonomiski pamatoti, kā arī veicināt konkurenci regulējamās nozarēs. Tādas ir, piemēram, enerģētika, telekomunikācijas, dzelzceļa transports, ūdensapgāde un kanalizācija u.tml. Jaunais likums "Par radiācijas drošību un kodoldrošību" stājas spēkā 21. novembrī.

Ministru kabineta izdotie "Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi" reglamentē atļautās, aizliegtās un nepieciešamās darbības šajā teritorijā. Saskaņā ar Meža likumu izdoti jauni "Meža atjaunošanas noteikumi". To pielikumā ir tabula ar dažādiem meža augšanas apstākļiem piemērotajām koku sugām. Ar nākamā gada 1. janvāri stājas spēkā Ministru kabineta noteikumi "Latvijas augu šķirņu katalogs". Katalogā norādīts augu sugas un šķirnes nosaukums, valsts, kurā tā selekcionēta, selekcionāra tiesību īpašnieks u.tml. Saskaņā ar Ciltsdarba likumu izdoti "Noteikumi par šķirnes dzīvnieku audzētāju organizāciju atbilstības kritērijiem". Saskaņā ar Epidemioloģiskās drošības likumu izdoti "Noteikumi par profesionālo darbību ierobežojošām infekcijas slimībām". Vairāki Ministru kabineta noteikumi attiecas uz nodokļu maksājumiem. Tie ir likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" piemērošanas noteikumi, noteikumi par kārtību, kādā atsevišķas preces netiek apliktas ar muitas nodokli, kā arī grozījumi noteikumos par iedzīvotāju ienākuma nodokļa administrēšanas funkcijām un par kārtību, kādā iedzīvotāju ienākuma nodoklis tiek ieskaitīts pašvaldības budžetā. Saskaņā ar Latvijas Republikas valsts robežas likumu izdoti divi dokumenti — grozījumi noteikumos par robežas šķērsošanas vietu un robežkontroles punktu noteikšanu uz valsts robežas. Ar Ministru kabineta rīkojumu tiek nodota privatizācijai bezpeļņas organizācija valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Rīgas jūrmala".

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!