• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EP Ārlietu komitejas Drošības un aizsardzības apakškomitejas priekšsēdētāja vietnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2006., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/129300

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iespēju pieteikties ES vēlēšanu novērošanas misijās

Vēl šajā numurā

01.03.2006., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EP Ārlietu komitejas Drošības un aizsardzības apakškomitejas priekšsēdētāja vietnieka vizīti Saeimā

Otrdien, 28.februārī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš un komisijas deputāti tikās ar Eiropas Parlamenta Ārlietu komitejas Drošības un aizsardzības apakškomitejas priekšsēdētāja vietnieku Ģirtu Valdi Kristovski.

Ģ.V.Kristovskis pauda prieku par iespēju tikties ar Aizsardzības un iekšlietu komisijas pārstāvjiem mūsu parlamentā un pastāstīja par nesen izveidotās Eiropas Parlamenta Ārlietu komitejas Drošības un aizsardzības apakškomitejas darbu un tās darbības mērķiem. Viņš atzina, ka Eiropai kopējā drošības un aizsardzības politika, neraugoties uz to, ka vairākums Eiropas Savienības (ES) valstu ir Ziemeļatlantijas alianses dalībnieces, ir nepieciešama, jo starptautiskā situācija un apdraudējumu veidi pasaulē krasi mainījušies.

Sarunas dalībnieki pārrunāja arī jautājumus, kas skar Eiropas militāro spēju attīstības procesu un Latvijas līdzdalību tajā, parlamentārās kontroles iespējas un iniciatīvas ES un nacionālajā līmenī, kā arī vieglo un kājnieku ieroču, kājnieku mīnu iznīcināšanas problemātiku un starptautiskās iniciatīvas šo jautājumu risināšanā. Puses pieskārās arī ziņojumam “Masu iznīcināšanas ieroču izplatības ierobežošana: Eiropas Parlamenta loma (2005/2139 (INI))”, kura referents Eiropas Parlamentā bija Ģ.V.Kristovskis. Tikšanās noslēgumā puses bija vienisprātis par turpmāku tikšanos nepieciešamību.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!