• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pārstāvi ES Reģionu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2006., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/128949

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2006.gada 23.februāra sanāksmē

Vēl šajā numurā

24.02.2006., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pārstāvi ES Reģionu komitejā

Ogres novada domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs ir iecelts par Eiropas Savienības Reģionu komitejas (RK) priekšsēdētāja vietnieku. Reģionu komiteja, kuras mītne atrodas Briselē, dod iespēju vietējo un reģionālo pašvaldību pārstāvjiem tikties, lai paustu viedokli par ES likumdošanas priekšlikumiem.

RK plenārsesijā, kas notika 15. un 16.februārī un bija pirmā plenārsesija jaunajā četru gadu pilnvaru termiņā, arī apstiprināts, ka Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupas loceklis E.Bartkevičs vadīs RK Latvijas delegāciju.

Par RK priekšsēdētāju ievēlēts Denkerkas mērs Mišels Delebars (Francija).

RK Latvijas delegācijā ir septiņi locekļi un septiņi aizvietotāji. Valdības ieceltie locekļi ir:

Edvīns Bartkevičs, Ogres novada domes priekšsēdētājs, Andris Elksnītis, Dobeles pilsētas domes priekšsēdētājs, Uldis Augulis, Bērzes pagasta padomes priekšsēdētājs, Edmunds Krastiņš, Rīgas pilsētas domes deputāts, Guntars Krieviņš, Liepājas pilsētas domes deputāts, Tālis Puķītis, Siguldas novada domes priekšsēdētājs, Edgars Zalāns, Kuldīgas pilsētas domes priekšsēdētājs, Kuldīgas rajona padomes priekšsēdētājs.

Latvijas locekļu aizvietotāji: Nellija Kleinberga, Skrundas pilsētas ar lauku teritoriju domes priekšsēdētāja, Gunārs Laicāns, Dundagas pagasta padomes priekšsēdētājs, Aleksandrs Lielmežs, Mālpils pagasta padomes priekšsēdētājs, Valdis Liepiņš, Rīgas pilsētas domes deputāts, Indra Rassa, Nīgrandes pagasta padomes priekšsēdētāja, Saldus rajona padomes priekšsēdētāja, Andris Vaivods, Līvānu novada domes priekšsēdētājs, Jānis Vītoliņš, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks.

Reģionu komiteju (RK) Briselē izveidoja 1994.gadā ar Māstrihtas līgumu kā padomdevēja iestādi, lai vietējām un reģionālām pašvaldībām būtu iespēja paust savu viedokli pašā Eiropas Savienības sirdī. Eiropas Komisijai un Ministru Padomei ir pienākums konsultēties ar 317 RK locekļiem par ES tiesību aktu priekšlikumiem plašās politikas jomās, ieskaitot nodarbinātību, transportu un vidi. Ar to var konsultēties arī Eiropas Parlaments.

ES Reģionu komiteja

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!