• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 31. janvāra noteikumi Nr. 92 "Noteikumi par valsts budžeta un pašvaldību budžetu izdevumu atlīdzināšanas apmēru un kārtību, nodrošinot ārstēšanu, rehabilitāciju, tehniskos palīglīdzekļus un pensiju un pabalstu izmaksas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2006., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/128786-noteikumi-par-valsts-budzeta-un-pasvaldibu-budzetu-izdevumu-atlidzinasanas-apmeru-un-kartibu-nodrosinot-arstesanu-rehabilitacij...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.97

Noteikumi par akcīzes nodokļa deklarāciju veidlapām

Vēl šajā numurā

23.02.2006., Nr. 32

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 92

Pieņemts: 31.01.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.92

Rīgā 2006.gada 31.janvārī (prot. Nr.6 30.§)

Noteikumi par valsts budžeta un pašvaldību budžetu izdevumu atlīdzināšanas apmēru un kārtību, nodrošinot ārstēšanu, rehabilitāciju, tehniskos palīglīdzekļus un pensiju un pabalstu izmaksas

Izdoti saskaņā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma 24.panta trešo daļu

 

I. Vispārīgie noteikumi

1. Noteikumi nosaka kārtību un apmēru, kādā apdrošinātājs vai biedrība "Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs" (turpmāk tekstā — Trans­portlīdzekļu apdrošinātāju birojs) atlīdzina valsts budžeta un pašvaldību budžetu izdevumus, kas radušies, nodrošinot cietušās personas ārstēšanu, rehabilitāciju, tehniskos palīglīdzekļus un pensiju un pabalstu izmaksas.

2. Apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs apdrošinā­šanas atlīdzību izmaksā šādos gadījumos un apmērā:

2.1. ja valsts budžeta līdzekļi izlietoti, nodrošinot cietušās personas ārstēšanu un medicīnisko rehabilitāciju, — līdz 75000 latu;

2.2. ja valsts budžeta līdzekļi izlietoti cietušās personas pensijām un pabalstiem, kā arī pensiju un pabalstu izmaksām sakarā ar cietušās personas nāvi, — līdz 80000 latu;

2.3. ja valsts budžeta līdzekļi izlietoti cietušās personas sociālajai vai profesionālajai rehabilitācijai, — līdz 7000 latu;

2.4. ja valsts budžeta līdzekļi izlietoti tehnisko palīglīdzekļu iegādei vai nomai cietušās personas vajadzībām, — līdz 7000 latu;

2.5. ja valsts budžeta līdzekļi izlietoti cietušās personas — Iekšlietu ministrijas sistēmas vai Tieslietu ministrijas Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbinieka ar speciālo dienesta pakāpi — ārstēšanai vai medicīniskajai rehabilitācijai par Iekšlietu ministrijas Veselības un sociālo lietu valsts aģentūras valsts budžeta līdzekļiem, — līdz 12000 latu;

2.6. ja pašvaldību budžeta līdzekļi izlietoti cietušās personas ārstēšanai, rehabilitācijai, tehnisko palīglīdzekļu iegādei vai nomai vai cietušās personas pabalstiem, — līdz 10000 latu.

3. Ja izmaksājamās apdrošināšanas atlīdzības apmērs pārsniedz atbildības limitu par personai nodarītajiem zaudējumiem, apdrošinātājs vai Transport­līdzekļu apdrošinātāju birojs valsts budžeta vai pašvaldību budžetu izdevumus atlīdzina iesniegumu par apdrošināšanas atlīdzību izmaksu (turpmāk — iesnie­gums) saņemšanas secībā, nepārsniedzot Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma 15.pantā noteikto apdrošinātāja atbildības limitu.

4. Valsts budžeta līdzekļus, kas atbilstoši šo noteikumu 2.1.apakšpunktam izlietoti cietušās personas ārstēšanai un medicīniskajai rehabilitācijai, apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs atlīdzina valsts budžetam saskaņā ar Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras iesniegumu un tam pievienotajiem dokumentiem.

5. Valsts budžeta līdzekļus, kas izlietoti atbilstoši šo noteikumu 2.2.apakšpunktam cietušo personu pensijām un pabalstiem vai pensiju un pabalstu izmaksām sakarā ar cietušās personas nāvi, kā arī šo pensiju un pabalstu izmaksas nodrošināšanai, apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs atlīdzina valsts budžetam saskaņā ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras iesniegumu un tam pievienotajiem dokumentiem.

6. Valsts budžeta līdzekļus, kas atbilstoši šo noteikumu 2.3.apakšpunktam izlietoti cietušās personas sociālās rehabilitācijas nodrošināšanai, apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs atlīdzina valsts budžetam saskaņā ar Sociālo pakalpojumu pārvaldes iesniegumu un tam pievienotajiem dokumentiem.

7. Valsts budžeta līdzekļus, kas atbilstoši šo noteikumu 2.3.apakšpunktam izlietoti cietušās personas profesionālai rehabilitācijai, apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs atlīdzina valsts budžetam saskaņā ar valsts aģentūras "Sociālās integrācijas centrs" (turpmāk — Sociālās integrācijas centrs) iesnie­gumu un tam pievienotajiem dokumentiem.

8. Valsts budžeta līdzekļus, kas atbilstoši šo noteikumu 2.4.apakšpunktam izlietoti tehnisko palīglīdzekļu iegādei vai nomai cietušo personu vajadzībām, apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs atlīdzina valsts bu­džetam saskaņā ar valsts aģentūras "Tehnisko palīglīdzekļu centrs" (turpmāk — Tehnisko palīglīdzekļu centrs) iesniegumu un tam pievienotajiem dokumentiem.

9. Valsts budžeta līdzekļus, kas atbilstoši šo noteikumu 2.5.apakšpunktam izlietoti cietušo personu — Iekšlietu ministrijas sistēmas vai Tieslietu ministrijas Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbinieka ar speciālo dienesta pakāpi — ārstēšanai vai medicīniskajai rehabilitācijai, par kuru samaksu veic Iekšlietu ministrijas Veselības un sociālo lietu valsts aģentūra no tai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem, apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs atlīdzina valsts budžetam saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Veselības un sociālo lietu valsts aģentūras (turpmāk — Veselības un sociālo lietu valsts aģentūra) iesniegumu un tam pievienotajiem dokumentiem.

10. Pašvaldību budžetu līdzekļus, kas izlietoti atbilstoši šo noteikumu 2.6.apakšpunktam un kurus neapmaksā no valsts budžeta, apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs atlīdzina saskaņā ar pilsētas (novada) domes vai pagasta padomes (vai tās izpildinstitūcijas) iesniegumu un tam pievienotajiem dokumentiem.

11. Valsts budžeta vai pašvaldību budžetu izdevumu atlīdzināšanas apmēru aprēķina apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs, pamatojoties uz valsts iestāžu vai pašvaldību institūciju iesniegumiem un tiem pievienotajiem dokumentiem.

12. Iesniegumus un tiem pievienotos dokumentus par apdrošināšanas atlīdzības pieprasījumu apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs izskata to iesniegšanas secībā. Lēmumu par valsts budžeta vai pašvaldību budžeta izdevumu atlīdzināšanu apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs pieņem saskaņā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma 39.pantu. Pēc lēmuma pieņemšanas un apdrošināšanas atlīdzības iemaksas valsts budžetā vai pašvaldības budžetā apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs informē apdrošināšanas atlīdzības pieprasītāju, norādot cietušās personas vārdu, uzvārdu un personas kodu, kā arī valsts budžetā vai pašvaldības budžetā iemaksātās apdrošināšanas atlīdzības apmēru.

13. Tiesības celt prasību pret apdrošinātāju vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju izbeidzas saskaņā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma 38.pantu.

14. Apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs apdrošināšanas atlīdzību izmaksā Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma 40.pantā noteiktajā termiņā.

15. Par katru ceļu satiksmes negadījumu, kurā cietušas personas, Valsts policija ne vēlāk kā mēneša laikā pēc notikušā ceļu satiksmes negadījuma bez maksas izsniedz Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūrai, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai, Veselības un sociālo lietu valsts aģentūrai, Sociālo pakalpojumu pārvaldei, Sociālās integrācijas centram un Tehnisko palīglīdzekļu centram izziņu par ceļu satiksmes negadījumu, kurā cietušas personas (1.pielikums). Valsts policija pēc pašvaldības pieprasījuma mēneša laikā bez maksas izsniedz izziņu par ceļu satiksmes negadījumu, kurā cietušas personas.

II. Ārstēšanas izdevumu atlīdzības pieprasīšanas un atlīdzināšanas kārtība

16. Atgūstot šo noteikumu 2.1.apakš­punktā minētos valsts budžeta līdzekļus, Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra pārstāv citas valsts pārvaldes iestādes vai ārstniecības iestādes, kas saņem no valsts budžeta līdzekļus ārstniecības pakalpojumu sniegšanai vai kuru sniegtos pakalpojumus apmaksā no valsts budžeta līdzekļiem.

17. Apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs atlīdzina Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūrai kā trešajai personai (Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma izpratnē) vai iestādes pārstāvei visus par cietušo personu ārstēšanu vai medicīnisko rehabilitāciju izdotos valsts budžeta līdzekļus.

18. Iestāde, kura par valsts budžeta līdzekļiem sniedz medicīnisko palīdzību ceļu satiksmes negadījumā cietušai personai, par katru mēnesi sniegtajiem ārstniecības pakalpojumiem līdz nākamā mēneša pēdējam datumam paziņo Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūrai, iesniedzot izziņu par ceļu satiksmes negadījumā cietušās personas ārstēšanu (2.pielikums).

19. Mēneša laikā pēc šo noteikumu 20.punktā minēto dokumentu saņemšanas Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra vai Veselības un sociālo lietu valsts aģentūra iesniedz apdrošinātājam vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam iesniegumu. Iesniegumā norāda:

19.1.cietušās personas vārdu, uzvārdu un personas kodu;

19.2. informāciju par sniegto neatliekamo medicīnisko palīdzību;

19.3. ārstniecības vai rehabilitācijas iestādi, kurā cietusī persona ārstējusies vai saņēmusi rehabilitācijas pakalpojumus;

19.4. cietušās personas ārstēšanai vai rehabilitācijai izlietoto līdzekļu summu;

19.5. informāciju par ceļu satiksmes negadījumu;

19.6. Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra — valsts pamatbudžeta konta rekvizītus;

19.7. Veselības un sociālo lietu valsts aģentūra — valsts pamatbudžeta ieņēmumu konta rekvizītus.

20. Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra un Veselības un sociālo lietu valsts aģentūra šo noteikumu 19.punktā minētajam iesniegumam pievieno šādus dokumentus:

20.1. izziņu par ceļu satiksmes negadījumu, kurā cietušas personas;

20.2. tiesu, prokuratūru un izmeklēšanas iestāžu vai to amatpersonu dokumentus par attiecīgo ceļu satiksmes negadījumu (ja tādi ir);

20.3. izziņu par ceļu satiksmes negadījumā cietušās personas ārstēšanu (2.pielikums), ja ir sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība;

20.4. informāciju par cietušo personu — pamatdiagnozi, veiktās manipulācijas un operācijas, kā arī sniegtos rehabilitācijas pakalpojumus;

20.5. aprēķinu par cietušās personas ārstēšanai vai medicīniskajai rehabilitācijai izmantotajiem līdzekļiem.

21. Lai apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs atlīdzinātu šo noteikumu 2.6.apakšpunktā minētos cietušās personas ārstēšanai izlietotos pašvaldības budžeta līdzekļus, mēneša laikā pēc šo noteikumu 22.punktā minēto dokumentu saņemšanas pašvaldība iesniedz apdrošinātājam vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam iesniegumu. Iesniegumā norāda:

21.1. cietušās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu un deklarēto dzīvesvietu;

21.2. informāciju par ceļu satiksmes negadījumu;

21.3. informāciju par cietušajai personai sniegtajiem un apmaksātajiem pakalpojumiem un pakalpojumu sniegšanas pamatojumu;

21.4. iestādi, kurai samaksāti cietušajai personai nepieciešamie izdevumi;

21.5. pakalpojumu saņemšanu un maksājumus apliecinošu dokumentu kopijas;

21.6. attiecīgās pašvaldības budžeta konta rekvizītus.

22. Pašvaldība šo noteikumu 21.punktā minētajam iesniegumam pievieno šādus dokumentus:

22.1. izziņu par ceļu satiksmes negadījumu, kurā cietušas personas;

22.2. tiesu, prokuratūru un izmeklēšanas iestāžu vai to amatpersonu dokumentus par attiecīgo ceļu satiksmes negadījumu (ja tādi ir);

22.3. izziņu par ceļu satiksmes negadījumā cietušās personas ārstēšanu.

III. Pensiju un pabalstu izmaksu nodrošināšanai izlietoto līdzekļu atlīdzības pieprasīšanas un atlīdzināšanas kārtība

23. Par katru gadījumu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra reizi pusgadā iesniedz apdrošinātājam vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam iesniegumu par šo noteikumu 2.2.apakšpunktā minētās pensijas vai pabalsta izmaksas nodrošināšanai pārskata periodā izlietotajiem līdzekļiem. Iesniegumā norāda:

23.1. cietušās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu un deklarēto dzīvesvietu;

23.2. piešķirtās (pārrēķinātās) pensijas vai pabalsta apmēru un datumu, no kura pensija vai pabalsts piešķirts;

23.3. lēmumu par pensijas vai pabalsta piešķiršanu (pārrēķināšanu), norādot tā numuru un pieņemšanasdatumu;

23.4. pensiju vai pabalstu izmaksu nodrošināšanai izlietoto līdzekļu summas;

23.5. mirušās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu un deklarēto dzīvesvietu, ja pensija vai pabalsts piešķirts sakarā ar apgādnieka zaudējumu (nāvi);

23.6. attiecīgā valsts sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta konta vai valsts pamatbudžeta ieņēmumu konta rekvizītus.

24. Pirmo reizi iesniedzot šo noteikumu 23.punktā minēto iesniegumu par konkrētu personu, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra iesniegumam pievieno šādus dokumentus:

24.1. izziņu par ceļu satiksmes negadījumu, kurā cietušas personas;

24.2. tiesu, prokuratūru un izmeklēšanas iestāžu vai to amatpersonu dokumentus par attiecīgo ceļu satiksmes negadījumu (ja tādi ir).

25. Lai apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs atlīdzinātu pašvaldību budžetu līdzekļus, kuri atbilstoši šo noteikumu 2.6.apakšpunktam izlietoti cietušās personas pabalstiem, mēneša laikā pēc šo noteikumu 26.punktā minēto dokumentu saņemšanas pašvaldība iesniedz apdrošinātājam vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam iesniegumu. Iesniegumā norāda:

25.1. cietušās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu un deklarēto dzīvesvietu;

25.2. piešķirtā pabalsta apmēru un datumu, no kura piešķirts pabalsts;

25.3. lēmuma par pabalsta piešķiršanu numuru un tā pieņemšanasdatumu;

25.4. mirušās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu un deklarēto dzīvesvietu, ja pabalsts piešķirts sakarā ar apgādnieka nāvi;

25.5. attiecīgās pašvaldības budžeta konta rekvizītus.

26. Šo noteikumu 25.punktā minētajam iesniegumam par konkrētu personu pašvaldība pievieno šādus dokumentus:

26.1. izziņu par ceļu satiksmes negadījumu, kurā cietušas personas;

26.2. tiesu, prokuratūru un izmeklēšanas iestāžu vai to amatpersonu dokumentus par attiecīgo ceļu satiksmes negadījumu (ja tādi ir).

IV. Tehnisko palīglīdzekļu, sociālās un profesionālās rehabilitācijas izdevumu atlīdzības pieprasīšanas un atlīdzināšanas kārtība

27. Lai apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs atlīdzinātu šo noteikumu 2.3.apakšpunktā norādītos sociālās rehabilitācijas vai profesionālās rehabilitācijas pakalpojumiem izlietotos valsts budžeta līdzekļus, mēneša laikā pēc šo noteikumu 28.punktā minēto dokumentu saņemšanas par katru gadījumu Sociālo pakalpojumu pārvalde vai Sociālās integrācijas centrs iesniedz apdrošinātājam vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam iesniegumu. Iesniegumā norāda:

27.1. cietušās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu un deklarēto dzīvesvietu;

27.2. informāciju par ceļu satiksmes negadījumu;

27.3. rehabilitācijas iestādi, kurā cietusī persona saņēmusi rehabilitācijas pakalpojumus;

27.4. rehabilitācijai izmantoto līdzekļu summu;

27.5. valsts pamatbudžeta ieņēmumu konta rekvizītus.

28. Šo noteikumu 27.punktā minētajam iesniegumam Sociālo pakalpojumu pārvalde un Sociālās integrācijas centrs pievieno šādus dokumentus:

28.1. izziņu par ceļu satiksmes negadījumu, kurā cietušas personas (1.pielikums);

28.2. tiesu, prokuratūru un izmeklēšanas iestāžu vai to amatpersonu dokumentus par attiecīgo ceļu satiksmes negadījumu (ja tādi ir);

28.3. aprēķinu par cietušās personas rehabilitācijai izlietotajiem līdzekļiem un sniegtajiem rehabilitācijas pakalpojumiem.

29. Lai apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs atlīdzinātu šo noteikumu 2.4.apakšpunktā minētos tehnisko palīglīdzekļu iegādei vai nomai izlietotos valsts budžeta līdzekļus, mēneša laikā pēc šo noteikumu 30.punktā minēto dokumentu saņemšanas par katru gadījumu Tehnisko palīglīdzekļu centrs iesniedz apdrošinātājam vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam iesniegumu. Iesniegumā norāda:

29.1. cietušās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu un deklarēto dzīvesvietu;

29.2. tehniskā palīglīdzekļa izsniegšanas vietu, datumu un lietošanas termiņu, kā arī lietošanas maksu (par tehniskā palīglīdzekļa nomu);

29.3. tehniskā palīglīdzekļa veidu un cenu;

29.4. personas īpašumā esošā vieglā automobiļa pielāgošanas izmaksas, ja I vai II grupas invalīdam ir noteiktas medicīniskās indikācijas speciāli pielāgota vieglā automobiļa iegādei un pabalsta saņemšanai;

29.5. valsts pamatbudžeta ieņēmumu konta rekvizītus.

30. Šo noteikumu 29.punktā minētajam iesniegumam Tehnisko palīglīdzekļu centrs pievieno šādus dokumentus:

30.1. cietušās personas iesniegtu stacionārās vai ambulatorās ārstniecības iestādes slimnieka medicīniskās kartes izrakstu (izrakstā norādīta tehniskā palīglīdzekļa nepieciešamība);

30.2. izziņu par ceļu satiksmes negadījumu, kurā cietušas personas;

30.3. tiesu, prokuratūru un izmeklēšanas iestāžu vai to amatpersonu dokumentus par attiecīgo ceļu satiksmes negadījumu (ja tādi ir).

31. Lai apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs atlīdzinātu šo noteikumu 2.6.apakšpunktā minētos sociālās rehabilitācijas vai profesionālās rehabilitācijas pakalpojumiem izlietotos pašvaldības budžeta līdzekļus, mēneša laikā pēc šo noteikumu 32.punktā minēto dokumentu saņemšanas par katru gadījumu pašvaldība iesniedz apdrošinātājam vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam iesniegumu. Iesniegumā norāda:

31.1. cietušās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu un deklarēto dzīvesvietu;

31.2. ceļu satiksmes negadījuma datumu;

31.3. rehabilitācijas iestādi, kurā cietusī persona saņēmusi rehabilitācijas pakalpojumus;

31.4. rehabilitācijai izmantoto līdzekļu summu;

31.5.  attiecīgās pašvaldības budžeta konta rekvizītus.

32. Šo noteikumu 31.punktā minētajam iesniegumam pašvaldība pievieno šādus dokumentus:

32.1. izziņu par ceļu satiksmes negadījumu, kurā cietušas personas;

32.2. tiesu, prokuratūru un izmeklēšanas iestāžu vai to amatpersonu dokumentus par attiecīgo ceļu satiksmes negadījumu (ja tādi ir);

32.3. aprēķinu par cietušās personas rehabilitācijai izlietotajiem līdzekļiem un sniegtajiem rehabilitācijas pakalpojumiem.

33. Lai apdrošinātājs vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs atlīdzinātu šo noteikumu 2.6.apakšpunktā minētos tehnisko palīglīdzekļu iegādei vai nomai izlietotos pašvaldību budžeta līdzekļus, pašvaldība mēneša laikā pēc šo noteikumu 34.punktā minēto dokumentu saņemšanas par katru gadījumu iesniedz apdrošinātājam vai Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojam iesniegumu. Iesniegumā norāda:

33.1. cietušās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu un deklarēto dzīvesvietu;

33.2. tehniskā palīglīdzekļa izsniegšanas vietu, datumu un lietošanas termiņu, kā arī lietošanas maksu (par tehniskā palīglīdzekļa nomu);

33.3. tehniskā palīglīdzekļa veidu un cenu;

33.4. personas īpašumā esošā vieglā automobiļa pielāgošanas izmaksas, ja I vai II grupas invalīdam ir noteiktas medicīniskās indikācijas speciāli pielāgota vieglā automobiļa iegādei un pabalsta saņemšanai;

33.5. attiecīgās pašvaldības budžeta konta rekvizītus.

34. Šo noteikumu 33.punktā minētajam iesniegumam pašvaldība pievieno šādus dokumentus:

34.1. cietušās personas iesniegtu stacionārās vai ambulatorās ārstniecības iestādes slimnieka medicīniskās kartes izrakstu, kurā pamatota tehniskā palīglīdzekļa nepieciešamība;

34.2. izziņu par ceļu satiksmes negadījumu, kurā cietušas personas;

34.3. tiesu, prokuratūru un izmeklēšanas iestāžu vai to amatpersonu dokumentus par attiecīgo ceļu satiksmes negadījumu (ja tādi ir).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Veselības ministrs G.Bērziņš

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 24.februāri.

 

 

KN-92-P1_PAGE_1.JPG (78967 bytes)

KN-92-P1_PAGE_2.JPG (38587 bytes)

 

KN-92-P2.JPG (61043 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!