• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 14. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2000., Nr. 413/417 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12854

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru kabineta balvām svētku priekšvakarā

Vēl šajā numurā

17.11.2000., Nr. 413/417

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 14. novembra sēdē

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 3.septembra noteikumos Nr.346 "Tulkošanas un terminoloģijas centra nolikums" .

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests sniedz pašvaldībām informāciju par iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumiem" . Tie nosaka kārtību un termiņus, kādā Valsts ieņēmumu dienests sniedz informāciju pašvaldībām par iedzīvotāju ienākuma nodokļa summām, kas iekasētas no pašvaldības teritorijā dzīvojošo fizisko personu — iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāju ienākumiem.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Valsts bērna tiesību aizsardzības centra nolikums" . Centrs īstenos bērnu tiesību aizsardzības jomā pieņemto normatīvo aktu izpildes valsts uzraudzību, kā arī savas kompetences ietvaros koordinēs un vadīs bērnu tiesību aizsardzības darbu.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 29.jūlija noteikumos Nr.263 "Kārtība, kādā piešķirams īpaši atbalstāmā reģiona statuss" . Grozījumi nepieciešami sakarā ar izmaiņām statistiskās informācijas, kas raksturo teritorijas attīstību, iegūšanas un apstrādes metodikā.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Obligātajam militārajam dienestam pakļauto personu reģistrācijas un dispanserizācijas kārtība" . Noteikumi paredz, ka pārejas laikā līdz 2003.gadam valsts militārā dienesta pārvaldes veic: 2000.gadā — 1982.gadā dzimušo personu reģistrāciju un dispanserizāciju; 2001.gadā — 1983. un 1984.gadā dzimušo personu reģistrāciju un dispanserizāciju un 2002.gadā — 1985. un 1986.gadā dzimušo personu reģistrāciju un dispanserizāciju.

Akceptēti "Noteikumi par Zemessardzes dienesta uzdevumu izpildes vai mācību dienu kompensācijas apmēru un izmaksas kārtību ārrindas dienesta zemessargiem" . Kompensācijas apmērs vienai dienai būs 5% no karavīra mēneša amatalgas atbilstoši Zemessarga amata — ārrindas zemessarga kvalifikācijas kategorijai.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Sabiedrības integrācijas fonda likums" . Likums noteiks Sabiedrības integrācijas fonda izveidošanas un tā līdzekļu uzkrāšanas, pārvaldīšanas un izlietošanas kārtību.

Akceptēti "Noteikumi par īpaši aizsargājamo sugu un ierobežoti izmantojamo īpaši aizsargājamo sugu sarakstu" . Noteikumu pielikumos uzskaitītas īpaši aizsargājamās un ierobežoti izmantojamās sugas.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli" . Tie paredz apvienot vienā pārskatā informācijas sniegšanu par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par medību saimniecībai nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas apjomiem" . Zaudējumus medību saimniecībai šajos noteikumos noteiktajos apjomos atlīdzinās tās fiziskās vai juridiskās personas, kuru vainas dēļ zaudējumi radušies.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 12.janvāra noteikumos Nr.13 "Veselības aprūpes finansēšanas noteikumi" . Grozījumi nosaka, ka Aizsardzības ministrija obligāti veiks pacientu iemaksas arī par obligātajam militārajam dienestam pakļautajām personām, kas saņem ambulatoros ārstniecības un diagnostikas pakalpojumus dispanserizācijas laikā. Finansu ministrijai kopīgi ar Labklājības ministriju uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta 21.novembra sēdē priekšlikumus par grozījumiem Ministru kabineta 1999.gada 12.janvāra noteikumos Nr.13 "Veselības aprūpes finansēšanas noteikumi", kuros paredzēt, ka Valsts kase attiecīgos līdzekļus pārskaita katru darbdienu.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par valsts nodevu par vērtspapīru reģistrāciju un laišanu publiskajā apgrozībā" . Par vērtspapīru reģistrāciju un laišanu apgrozībā noteikta valsts nodeva 0,1% no emisijas apjoma ar minimālo nodevu Ls 200 un ne vairāk kā Ls 3500.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā" . Latvijas pilsonība piešķirta 281 pilsonības pretendentam, tai skaitā 28 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Eiropas līgumu par juridiskās palīdzības pieprasījumu nosūtīšanu" . Pēc līguma parakstīšanas tas apstiprināms Saeimā.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par tvaika un ūdenssildāmo katlu, zemspiediena katlu, spiedtvertņu un vienkāršo spiedtvertņu atbilstības novērtēšanas institūcijas pagaidu pilnvarošanu" . Pagaidu pilnvarojums līdz 2001.gada 31.martam piešķirts a/s "Izstrādājumu bīstamības novērtēšanas aģentūra".

Ministru kabinets izskatīja ar 2001.gada valsts budžeta likumprojektu saistītus jautājumus .

Tika pieņemts zināšanai, ka Ventspils Augstskolas finansēšanai ir paredzēts valsts budžeta finansējums 118 tūkstoši latu.

Sabiedrības integrācijas departamenta darbības nodrošināšanai valdība no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem nolēma atbalstīt 2001.gada valsts budžeta finansējumu 16239 latus un Reliģisko lietu pārvaldes funkciju nodrošināšanai — 28485 latus.

Jautājumu par finansējuma piešķiršanu Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu pozīcijas 13.sadaļas "Sociālā politika un nodarbinātība" realizācijai, nolemts izskatīt Ministru kabineta sēdē 2001.gada martā, pēc tam kad Eiropas integrācijas padomē būs konceptuāli izvērtēti ar iestāšanos Eiropas Savienībā saistītie finansu jautājumi.

Jautājumu par nepieciešamā finansējuma nodrošināšanu prioritātes integrācijai Eiropas Savienībā "Tirgus uzraudzības sistēmas pilnveidošana lietošanas stadijā esošo darba vietās izmantojamo iekārtu jomā" realizācijai nolemts izskatīt Ministru kabineta sēdē 2001.gada martā, pēc tam kad Eiropas integrācijas padomē būs konceptuāli izvērtēti ar iestāšanos Eiropas Savienībā saistītie finansu jautājumi.

Ministru kabinets nolēma atbalstīt līdzekļu piešķiršanu Kultūras ministrijai 2001.gada valsts budžetā no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem šādiem mērķiem: Rundāles pils muzejam — 9000 latu; Raiņa Literatūras un mākslas vēstures muzejam — 12517 latu; O.Vācieša memoriālajam muzejam — 500 latu; Latvijas Etnogrāfiskajam brīvdabas muzejam — 10744 latus; Latvijas Nacionālajai bibliotēkai — 26000 latu; Latvijas Kultūras akadēmijai — 4000 latu; Daugavpils mūzikas koledžai — 9116 latu; Rēzeknes mākslas koledžai — 5986 latus; J.Mediņa Rīgas mūzikas koledžai — 4255 latus; Latvijas Mākslas akadēmijai — 6500 latu.

Pieņemts zināšanai, ka līdzdalībai 49.Venēcijas biennālē paredzētais valsts budžeta finansējums 30660 latu apmērā, kas saistīts ar telpu īri un personāla darba samaksu, ir iekļauts Ministru kabineta alternatīvajos priekšlikumos.

Valdība apstiprināja Latvijas līdzdalību Eiropas Komisijas programmā LIFE III ar 2001.gadu . Pieņemts zināšanai, ka 2001.gadā ar Latvijas līdzdalību LIFE programmā saistītās iemaksas tiks nodrošinātas par Latvijas vides aizsardzības fonda līdzekļiem. Noteikts, ka ar 2002.gadu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai valsts budžetā tiks paredzētas ilgtermiņa saistības — iemaksas starptautiskajās organizācijās.

Pieņemta zināšanai informācija par finansējumu saistībā ar 1993.gada 29.maija Hāgas konvenciju par bērnu aizsardzību un sadarbību starpvalstu adopcijas jautājumos . Tieslietu ministrijai uzdots iesniegt jautājumu izskatīšanai Ministru kabinetā pēc attiecīgā likuma stāšanās spēkā.

Pieņemts zināšanai, ka Kultūras ministrijas budžeta iekšējās pārdales rezultātā 20 tūkstoši latu no Bibliotēku pārvaldei paredzētajiem līdzekļiem tiek iedalīti Bibliotēku informācijas tīkla konsorcijam.

Pieņemta zināšanai finansu ministra Gundara Bērziņa sniegtā informācija par ieņēmumu un izdevumu prognozi 2001.gadam un nepieciešamību precizēt ieņēmumu prognozi , kā arī Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora Andreja Sončika sniegtais ziņojums. Valdība nolēma nepalielināt budžeta deficītu 2001.gadam un noteikt, ka summas, kas pārsniedz plānotos ieņēmumus par sniegtajiem maksas pakalpojumiem un citiem ieņēmumiem, tiks novirzītas valsts budžeta deficīta segšanai.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu" . Ministru kabineta Atzinības raksts par ieguldījumu Latvijas zinātnē un valodniecības attīstībā piešķirts Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklei, profesorei Dr.habil.philol. Dacei Markus par ieguldīto darbu Latvijas fotomākslas attīstībā, kā arī Saeimas kancelejas fotostudijas vadītājam Uldim Pāžem. Latvijas Dailes teātrim Ministru kabineta Atzinības raksts piešķirts par nopelniem augstvērtīgas teātra mākslas radīšanā sakarā ar teātra 80 gadu jubileju. Valdība no Valsts kancelejas līdzekļiem Latvijas Dailes teātra kolektīvam par nopelniem augstvērtīgas teātra mākslas radīšanā un sakarā ar teātra 80 gadu jubileju piešķīra naudas prēmiju 5000 latu.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par mazuta aizdošanu Preiļu novada domei" . Rīkojums paredz atļaut valsts uzņēmuma "Materiālās rezerves" 2000./2001.gada apkures sezonā aizdot Preiļu novada domei no valsts rezerves 1000 tonnu mazuta siltumenerģijas ražošanai. Mazuts jāatdod līdz 2001.gada 1.jūlijam.

Pieņemta zināšanai informācija par akciju sabiedrības "Liepājas siltums" maksātspējas atjaunošanas iespējām un tās ietekmi uz ārvalstu investoru aktivitāti Latvijas Republikā, kā arī budžeta līdzekļu atgūšanu . Ņemot vērā, ka stratēģisko investoru konkursā ir uzvarējušas ASV kompānijas "CME International, Inc." un "Caterpillar Power Ventures International Ltd." un tās ir atpirkušas akciju sabiedrības "Liepājas siltums" parādu Latvijas valstij par 4 719 575 latiem, ekonomikas ministram Aigaram Kalvītim saskaņā ar Enerģētikas likumu, kā arī pamatojoties uz biznesa plānu, uzdots izdot attiecīgās atļaujas un nosacījumus par elektroenerģijas ražošanas jaudas palielināšanu akciju sabiedrībai "Liepājas siltums" līdz 100 MW, ņemot vērā, ka stacija piedalās Latvijas energosistēmas jaudu rezervēšanā ar jaudu līdz 75 MW; Energoregulēšanas padomei uz izdoto atļauju un nosacījumu pamata likumā noteiktajā kārtībā uzdots izdarīt attiecīgus grozījumus akciju sabiedrībai "Liepājas siltums" izsniegtajā licencē. Pieņemts zināšanai, ka akciju sabiedrība "Liepājas siltums" un stratēģiskie investori pēc licences grozīšanas nepretendēs uz dubulto elektroenerģijas pārdošanas tarifu par palielināto jaudu un elektroenerģija tiks pārdota vispārējā kārtībā. Ekonomikas ministrijai uzdots pēc mēneša informēt Ministru kabinetu par projekta īstenošanas gaitu.

Pieņemta zināšanai kultūras ministres Karinas Pētersones sniegtā informācija par Eiropas kultūras mēneša rīkošanu Rīgā . Kultūras ministrijai uzdots nodrošināt Eiropas Kultūras mēneša rīkošanu un administrēšanu.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!