• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Francijas vēstnieka vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2006., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/128268

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Īrijas vēstnieka vizītēm

Vēl šajā numurā

16.02.2006., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Francijas vēstnieka vizītēm

Pie Ministru prezidenta

Pirmdien, 13.februārī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Francijas Republikas jauno vēstnieku Latvijā Andrē Žanu Liburelu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Ministru prezidents uzsvēra Latvijas un Francijas aktīvās diplomātiskās, ekonomiskās un kultūras attiecības, kā arī izteica cerību par tikpat veiksmīgas sadarbības turpināšanu. Aigars Kalvītis atzinīgi novērtēja festivāla “Pārsteidzošā Latvija” norisi Francijā, kas ir spēcīgs impulss tālākai abu valstu sadarbībai visos līmeņos. Latvija ir gatava sarīkot atbildes festivālu 2007.gada pirmajā pusē.

Valdības vadītājs apliecināja atbalstu Ampēra institūta projektam un iecerei šā gada pavasarī Rīgā organizēt tikšanos par tā tālāko virzību un finansēšanas iespējām.

Puses pārrunāja Eiropas Savienības (ES) aktuālos jautājumus: nepieciešamību pēc iespējas drīzāk panākt ES institūciju vienošanos par finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam un laikā sākt fondu apguvi, ES nākotnes un konstitucionālā līguma tālāko virzību, īpaši akcentējot kopējas enerģētikas politikas izveides nozīmi.

Aigars Kalvītis pateicās par Francijas atbalstu vairāku NATO jautājumu risināšanā: samita rīkošanu Rīgā un Francijas lēmumu piedalīties Latvijas gaisa telpas patrulēšanā un nodrošināt tās aizsardzību 2007.gada otrajā ceturksnī.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Artis Pabriks trešdien, 15.februārī, tiekoties ar jauno Francijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Andrē Žanu Liburelu, aicināja vēstnieku apmeklēt Latvijas Okupācijas muzeju, kas sniedz plašu vēsturisku materiālu par notikumiem no 1940. līdz 1991.gadam.

Atsaucoties uz savu paziņojumu, ārlietu ministrs skaidroja vēstniekam, ka Latvijā tiek nosodīts holokausts un genocīds, kā arī radikāļi, kas provokatīvā veidā cenšas paust savas idejas 16.martā un ar savām darbībām diskreditē Latviju starptautiski.

Vēstnieks informēja, ka marta beigās Latviju apmeklēs Francijas Eiropas lietu ministre Katrīna Kolonna, kas sarunā ar Arti Pabriku vēlas īpaši akcentēt enerģētikas jautājumus. Ārlietu ministrs apliecināja, ka enerģētikas tēma Latvijai, Baltijas valstīm un Eiropai kopumā ir ļoti aktuāla, tādēļ ir ieinteresēts par šo jautājumu diskutēt.

Francijas vēstnieks atzinīgi novērtēja festivālu “Pārsteidzošā Latvija” un Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas oficiālo vizīti pagājušā gada nogalē Francijā. Plašā festivāla pasākumu programma francūžiem devusi lielisku priekšstatu par Latviju un tās iedzīvotājiem.

Amatpersonas pārrunāja arī valstu nostāju attiecībā uz Dānijas laikrakstā publicētajām karikatūrām, situāciju Irānā un citus jautājumus.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!