• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lielāku valsts finansējumu pētniecībai un attīstībai Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2006., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/128148

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par priekšlikumiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes samazināšanai

Vēl šajā numurā

15.02.2006., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lielāku valsts finansējumu pētniecībai un attīstībai Latvijā

10.februārī Ekonomikas ministrijā notika Lisabonas stratēģijas uzraudzības padomes sēde, kuras laikā padomes locekļi uzsvēra, ka ir jāpalielina valsts finansējums pētniecībai un attīstībai Latvijā.

Sēdes laikā Ekonomikas ministrija kā koordinējošā institūcija par Lisabonas stratēģijas ieviešanu un koordinēšanu Latvijā sniedza informāciju par Latvijas nacionālās Lisabonas programmas ieviešanas gaitu un Eiropas Komisijas 2006.gada 25.janvāra ikgadējo progresa ziņojumu par Lisabonas stratēģiju.

Eiropas Komisija 2006.gada 25.janvārī publicēja jauno ikgadējo progresa ziņojumu par Lisabonas stratēģiju, kurā sniegts vērtējums par dalībvalstu reformu programmām, uzsvērti veiksmīgākie risinājumi dažādu valstu programmās, kas veicinātu apmaiņu ar labākajām idejām, un aplūkotas jomas, kurās ir trūkumi, un to novēršanai ierosināti konkrēti pasākumi ES un valstu līmenī.

Izvērtējot Latvijas Nacionālo Lisabonas programmu, Eiropas Komisija pozitīvi novērtēja programmas koncentrēšanos uz reformām pētniecības un attīstības, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā; atzinīgi novērtēja pasākumus, kas vērsti uz transporta infrastruktūras uzlabošanu; kā arī pasākumus iekļaujoša darba tirgus veicināšanai Latvijā.

Ziņojumā norādītas četras galvenās jomas, kurām jāpievērš lielāka uzmanība visās ES dalībvalstīs: jāpalielina ieguldījums izglītībā, pētniecībā un inovācijās; jāveicina mazo un vidējo uzņēmumu darbība un attīstība; jārealizē tāda nodarbinātības politika, kas veicinātu cilvēku iesaistīšanu darba tirgū; jānodrošina droša un ilgtspējīga enerģijas piegāde.

Ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš norādīja: “Ekonomikas ministrija par savas darbības prioritātēm šim gadam definējusi inovāciju attīstību un enerģētiskās drošības un neatkarības stiprināšanu, ko pozitīvi novērtējusi arī Eiropas Komisija. Strādājot šajos virzienos, mēs sekmēsim Latvijas un mūsu uzņēmēju konkurētspēju pasaulē, veicināsim tautsaimniecības izaugsmi un pāreju uz zināšanās balstītu ekonomiku”.

Lisabonas stratēģijas uzraudzības padomes sastāvā ir iekļauti ar Lisabonas procesu saistītie ministri, Saeimas, pašvaldību, sociālo partneru pārstāvji, un to vada valdības apstiprināts Lisabonas stratēģijas ieviešanas un uzraudzības koordinators – ekonomikas ministrs. Uz ekonomikas ministra aicinājumu diskutēt par EK sniegtajiem priekšlikumiem diemžēl neieradās neviens no ministriem, kas atbildīgi par Lisabonas stratēģijas ieviešanu.

Padomes uzdevumi ir koordinēt Latvijas nacionālās Lisabonas programmas izstrādi un iesaistīt programmas izstrādē valsts institūcijas, Saeimu, pašvaldības un sociālos partnerus, kā arī uzraudzīt programmas izpildes gaitu un informēt sabiedrību par tās noteikto uzdevumu izpildi.

Latvijas nacionālā Lisabonas programma 2005.–2008.gadam Ministru kabinetā apstiprināta 2005.gada 19.oktobrī. Ar programmu var iepazīties Ekonomikas ministrijas mājaslapā internetā http://www.em.gov.lv/em/2nd/?cat=48.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!