• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Somiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2000., Nr. 409/412 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12800

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.11.2000., Nr. 409/412

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Somiju

Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariāta vadītāja Ieva Kalniņa un Somijas Ārlietu ministrijas direktors Marku Kaupinens vakar, 15.novembrī, parakstīja Somijas un Latvijas sadarbības programmu 2000.gadam, kas iezīmēs sadarbības virzienus 2001.gadam.

Somijas sniegtās neatmaksājamās palīdzības mērķis ir atbalstīt ekonomiskos un politiskos procesus reģionā, veicinot likumdošanas un administratīvās reformas, kā arī investējot infrastruktūras attīstībā. Saskaņā ar 2000.gada 26.maijā pieņemto sadarbības stratēģiju ar kaimiņvalstīm Somijas prioritārās jomas sadarbībā ar Baltijas valstīm ir integrācijas Eiropas Savienībā veicināšana, vides aizsardzība un iekšējās drošības palielināšana.

2001.gadā Somijas palīdzība tiks novirzīta jomām, kas ir būtiskākās Latvijas gatavībai kļūt par Eiropas Savienības dalībvalsti, — videi, valsts administrācijai, cilvēkresursu attīstībai, tieslietām un iekšlietām.

1998.gadā Somijas palīdzības apjoms Latvijai divpusējo programmu ietvaros bija 1,9 miljoni latu, Somijai kļūstot par piekto lielāko donorvalsti Latvijā. Ievērojamāko daļu šīs palīdzības — 71 procentu — saņēmis vides sektors, pēc tam valsts un sabiedriskais, cilvēkresursu attīstības un labklājības sektors. 1999.gadā Somijas palīdzības apjoms pieaudzis līdz 2,3 miljoniem latu, no tā ievērojamākā daļa līdzekļu — 60 procenti — novirzīti vides projektiem, 27 procenti — valsts un sabiedriskajam sektoram.

Somija aktīvi līdzdarbojas arī starptautisko finansu institūciju — ERAB, Pasaules bankas, Ziemeļvalstu investīūciju bankas, Ziemeļvalstu vides finansu korporācijas —, starptautisko organizāciju un Eiropas Savienības daudzpusējās palīdzības programmās Latvijā.

Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariāta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!