• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - tiekoties ar ASV vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2000., Nr. 409/412 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12762

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lielas un mazas valstis ir vienlīdz tiesīgas

Vēl šajā numurā

16.11.2000., Nr. 409/412

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— tiekoties ar ASV vēstnieku

Vakar, 15.novembrī, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga tikās ar ASV vēstnieku Latvijā Džeimsu Holmsu ( James H. Holmes) .

Sarunas laikā Valsts prezidente pauda gandarījumu par ASV prezidenta B.Klintona ieguldījumu Latvijas un ASV attiecībās, kā arī par stingro atbalstu Latvijas integrācijai transatlantiskajās organizācijās. Valsts prezidente apliecināja arī gatavību veidot lietišķus kontaktus ar jauno ASV prezidentu un jaunievēlētajiem ASV Kongresa locekļiem.

Augstās amatpersonas apmainījās viedokļiem par iespējām nostiprināt un vērst plašumā Latvijas un ASV partnerattiecības, kā arī sadarbību ASV un Baltijas hartas ietvaros. Tika pārrunāts Latvijas progress NATO dalības kritēriju izpildē. ASV vēstnieks augstu novērtēja Latvijas centienus paaugstināt valsts bruņoto spēku aizsardzības spējas, NATO Rīcības plāna sagatavošanu un izpildi, kā arī Latvijas līdzdalību programmas "Partnerattiecības mieram" un miera uzturēšanas operācijās.

Latvijas prezidente un ASV vēstnieks aplūkoja iespējas paplašināt ASV iesaisti Baltijas jūras reģionā un apmainījās viedokļiem par reģionālās politikas aktualitātēm.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!