• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 13. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2000., Nr. 406/408 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12745

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas valsts svētkiem Igaunijā

Vēl šajā numurā

15.11.2000., Nr. 406/408

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 13. novembra sēdē

Akceptēts grozījumu projekts Kredītiestāžu likumā . Grozījumu projekts izstrādāts, lai Vērtspapīru tirgus komisija varētu veikt pilnvērtīgu vērtspapīru tirgus dalībnieku veikto darījumu ar vērtspapīriem analīzi un to likumības pārbaudi.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Alkohola denaturēšanas un denaturētā alkohola aprites kārtība" . Paredzams, ka alkoholu denaturēs tikai akcīzes preču noliktavā alkoholiskajiem dzērieniem.

Akceptēts noteikumu projekts "Īpaši aizsargājamo biotopu saraksts" . Saraksts noteiks tos biotopus, uz kuriem tiks attiecinātas Sugu un biotopu aizsardzības likumā noteiktās aizsardzības prasības.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā . Grozījumu projekts paredz noteikt atbildību valsts vai pašvaldību iestāžu, uzņēmumu un citu to izveidotu institūciju vadītājiem par attiecīgās iestādes valsts amatpersonu sarakstu un valsts amatpersonu amatu sarakstu neiesniegšanu vai neapstiprināšanu.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā . Grozījumu projekts paredz noteikt atbildību par atsevišķu Meža likuma, Lauksaimniecības likuma un Dzīvnieku aizsardzības likuma normu prasību neievērošanu.

Akceptēts noteikumu projekts "Meža valsts reģistra informācijas aprites noteikumi" . Noteikumu projekts paredz datu bāzes izveidošanu, kura nodrošinās pilnvērtīgu informācijas apriti, secīgu informācijas pēctecību un paaugstinās kontrolējošo institūciju darbības efektivitāti. Paredzams, ka noteikumi stāsies spēkā 2001.gada 1.janvārī.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Kārtība koku ciršanai ārpus meža zemes" . Noteikumi ieviesīs reglamentējošas normas, lai koku ciršanas nosacījumi atbilstu kultūrvēsturisko teritoriju un vides aizsardzības prasībām.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par valsts nodevu par atteikšanās no Latvijas pilsonības un tās atjaunošanas dokumentēšanu" . Tie noteiks valsts nodevas apmēru un personas, kuras ir atbrīvojamas no nodevas samaksas, kā arī personas, kurām nodevas apmērs samazināms.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1995.gada 24.oktobra noteikumos Nr.310 "Noteikumi par Latvijas pilsoņu pasēm" . Grozījumi sakārtos jautājumus saistībā ar Latvijas Republikas pilsoņa pases nodošanu.

Akceptēts noteikumu projekts "Latvijas pilsonības zaudēšanas un atjaunošanas dokumentēšanas kārtība" . Tie noteiks kārtību, kādā tiek dokumentēta atteikšanās no Latvijas pilsonības un tās atjaunošana pēc personas lūguma, kā arī Latvijas pilsonības statusa atņemšana.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par nodokļiem un nodevām" . Grozījumi paredz piešķirt Naturalizācijas pārvaldei tiesības pieprasīt informāciju par nodokļu maksātāju finansiālo saistību izpildi no Valsts ieņēmumu dienesta bez pašu nodokļu maksātāju piekrišanas, izskatot viņu iesniegumus par atteikšanos no Latvijas pilsonības.

Komiteja akceptēja instrukcijas projektu "Kārtība, kādā ierēdnim piešķir papildu atvaļinājumu" . Tā noteiks gadījumus, apmēru un kārtību, kādā ierēdnim piešķir papildu atvaļinājumu.

Akceptēts instrukcijas projekts "Kārtība, kādā ierēdnis atmaksā valsts pārvaldes iestādes segto mācību gada maksas daļu" . Naudas summu, kuru ierēdnis atmaksās, paredzēts aprēķināt, ņemot vērā laiku, kurā ierēdnis ir bijis valsts civildienestā attiecīgajā valsts pārvaldes iestādē.

Akceptēts instrukcijas projekts "Ierēdņa amata apraksta izstrādāšanas kārtība" .

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Iesnieguma par atteikšanos no nepilsoņa statusa iesniegšanas kārtība" .

Akceptēts noteikumu projekts "Par Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas valsts robežas joslas noteikšanu" un grozījumu projekts Ministru kabineta 1998.gada 29.decembra noteikumos Nr.503 "Par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas valsts robežas joslas noteikšanu" . Tie noteiks 12 metrus platu robežas joslu, skaitot no robežlīnijas. Sešus metru plata josla paredzēta robežas demarkācijai un sešus metrus plata josla — robežas apsardzības un kārtības uz valsts robežas nodrošināšanai, kā arī robežas apsardzības sistēmu uzstādīšanai.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par valsts pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības standartu" .

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!