• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas un Baltijas valstu ārlietu ministru tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2006., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127439

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pārdomātu nekustamā īpašuma nodokļa politiku

Vēl šajā numurā

07.02.2006., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas un Baltijas valstu ārlietu ministru tikšanos

Pagājušonedēļ, 3.februārī, Berlīnē, Vācijā, notika Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru ikgada politiskās konsultācijas, kurās apspriestas aktualitātes – Eiropas Savienības (ES) nākotne, Eiropas kaimiņu politika, ES paplašināšanās, ES un Krievijas attiecības, kā arī aktuālā situācija Irānā un Tuvajos Austrumos.

Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers apliecināja Vācijas un Baltijas valstu politiskā dialoga nozīmību, konsultējoties ar Baltijas valstīm par būtiskiem un aktuāliem ES un starptautiskās politikas jautājumiem.

Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks uzsvēra, ka nepieciešama vienota ES nostāja attiecībā uz enerģētikas politiku, kas balstītos uz kopīgām Eiropas interesēm un vairotu valstu enerģētisko drošību. Šim jautājumam ir jāatvēlē lielāki finanšu līdzekļi, kā arī jāapzina valstīs jau esošie resursi, ko būtu iespējams izmantot, piemēram, Latvijas gāzes krātuves Inčukalnā.

Lietuvas ārlietu ministrs Antans Vaļonis aicināja savus kolēģus pievērst pastiprinātu uzmanību situācijai Baltkrievijā, Ukrainā un Kaļiņingradas apgabalā.

Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets uzsvēra “refleksijas perioda” nozīmi jautājumā par Eiropas turpmāko attīstību.

Ministri bija vienisprātis, ka jāturpina līdzšinējā sadarbība ar Vāciju drošības politikas jautājumos, īpaši Baltijas gaisa telpas patrulēšanā, kā arī jāintensificē dialogs būtiskos Eiropas politikas jautājumos.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks uzaicināja savus kolēģus – Igaunijas, Lietuvas un Vācijas ārlietu ministrus – ierasties Rīgā, lai piedalītos nākamajās politiskajās konsultācijās, kuras 2007.gadā rīkos Latvija. Vācijas ārlietu ministrs tika ielūgts apmeklēt Rīgu arī divpusējā vizītē.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!