• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 31. janvāra noteikumi Nr. 93 "Kārtība, kādā tiesu izpildītājs, veicot sprieduma izpildi ārpus sava iecirkņa, sazinās ar attiecīgā iecirkņa tiesu izpildītāju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2006., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127430-kartiba-kada-tiesu-izpilditajs-veicot-sprieduma-izpildi-arpus-sava-iecirkna-sazinas-ar-attieciga-iecirkna-tiesu-izpilditaju

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.96

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 13.jūlija noteikumos Nr.598 "Noteikumi par akustiskā trokšņa normatīviem dzīvojamo un publisko ēku telpās"

Vēl šajā numurā

07.02.2006., Nr. 22

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 93

Pieņemts: 31.01.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.93

Rīgā 2006.gada 31.janvārī (prot. Nr.6 34.§)
Kārtība, kādā tiesu izpildītājs, veicot sprieduma izpildi ārpus sava iecirkņa, sazinās ar attiecīgā iecirkņa tiesu izpildītāju
Izdoti saskaņā ar Civilprocesa likuma 549.panta trešo daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiesu izpildītājs, veicot sprieduma izpildi ārpus sava iecirkņa, kā arī attiecībā uz parādnieku, kura dzīvesvieta (juridiskām personām - juridiskā adrese) ir citā iecirknī, sazinās ar attiecīgā iecirkņa tiesu izpildītāju.
2. Tiesu izpildītājs par veiktajām vai veicamajām amata darbībām ārpus sava iecirkņa paziņo attiecīgā iecirkņa tiesu izpildītājam, nosūtot rakstisku vai elektronisku paziņojumu. Paziņojumā norāda:

2.1. ziņas par personu, pret kuru tiek veikta nolēmuma piespiedu izpilde;

2.2. nolēmumu, kurš tiek pildīts;

2.3. izpildu lietas numuru;

2.4. izpildu darbības raksturu.
3. Par personu un mantu izlikšanu no telpām vai ievešanu nekustamā īpašuma valdījumā attiecīgajam tiesu izpildītājam paziņo vienlaikus ar priekšlikumu parādniekam par nolēmuma labprātīgu izpildi.
4. Par piedziņas vēršanu uz nekustamo īpašumu attiecīgajam tiesu izpildītājam paziņo vienlaikus ar paziņojumu parādniekam par piedziņas vēršanu uz konkrēto nekustamo īpašumu.
5. Par kustamās mantas apķīlāšanu attiecīgajam tiesu izpildītājam paziņo trīs darbdienu laikā pēc mantas apķīlāšanas.
6. Ja tiesu izpildītājs, kura iecirknī atrodas parādnieka dzīvesvieta (juridiskajām personām - juridiskā adrese), saņem paziņojumus par veiktajām vai veicamajām darbībām pret vienu un to pašu parādnieku no vairākiem tiesu izpildītājiem, viņš informē attiecīgos tiesu izpildītājus, kuri nosūtījuši paziņojumus, par pārējām veiktajām un plānotajām izpildu darbībām pret parādnieku.
7. Tiesu izpildītājam ir pienākums paziņot pirmā paziņojuma iesniedzējam par citiem zināmajiem izpildu dokumentiem, lai, sastādot aprēķinu par piedzīto summu sadalīšanu starp piedzinējiem, tiktu ņemti vērā izpildei iesniegtie izpildu dokumenti.
8. Tiesu izpildītājam nav jāsūta paziņojums attiecīgā iecirkņa tiesu izpildītājam, kura iecirknī atrodas parādnieka dzīvesvieta (juridiskajām personām - juridiskā adrese), par paziņojumiem un rīkojumiem publiskajiem reģistriem un kredītiestādēm, kā arī par rīkojuma nosūtīšanu parādnieka darbavietai vai ienākumu gūšanas vietai.
9. Ja nepieciešams, tiesu izpildītājs var saņemt mantu (transportlīdzekli vai kravu) no robežkontroles, muitas vai policijas darbiniekiem ārpus apgabaltiesas darbības teritorijas.
Ministru prezidents A.Kalvītis

Tieslietu ministre S.Āboltiņa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!