• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Rumānijas Republikas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2006., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/127075

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam Lietuvā

Vēl šajā numurā

01.02.2006., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Rumānijas Republikas vēstnieku

RUMANIS.JPG (16849 bytes)
Vakar Rīgas pilī: Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Rumānijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā George Tokajs
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 31.janvārī, Rīgas pilī pieņēma Rumānijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Georgi Tokaju (Gheorghe Tokay) akreditācijas vēstuli.

Vēstnieks apliecināja, ka Latvija vienmēr var paļauties uz Rumāniju kā draugu un sabiedroto, un pateicās prezidentei par Latvijas atbalstu, lai tiktu sāktas iestāšanās sarunas Eiropas Savienībā (ES) ar Rumāniju. G.Tokajs sacīja, ka iestāja ES ir Rumānijas prioritāte, kuras īstenošana nozīmētu pilnvērtīgu valsts atgriešanos Eiropas saimē. Prezidente no savas puses atzīmēja, ka arī Latvijai iestāja NATO un ES bijušas prioritātes, ko saglabājušas visas valdības, un motivācija bijusi tā pati – pilntiesīgi atgriezties Eiropā, lai gan reformas nav viegli īstenojamas. Prezidente uzsvēra, ka ir ārkārtīgi nozīmīgi, lai Rumānija un Bulgārija izpildītu ES kritērijus, jo tas ir svarīgi ne vien konkrēto valstu iestājai ES, bet arī visas paplašinātās Eiropas Savienības attīstībai.

Valsts prezidenta preses dienests

Par Rumānijas vēstnieka iepazīšanās vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas

Otrdien, 31.janvārī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Rumānijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Georgi Tokaju.

Tikšanās sākumā jaunais Rumānijas vēstnieks izteica pateicību par pagājušonedēļ Saeimā ratificēto līgumu par Bulgārijas un Rumānijas pievienošanos Eiropas Savienībai (ES). Tas ir nozīmīgs solis, lai Rumānija varētu kļūt par pilntiesīgu ES dalībnieci.

Novērtējot Latvijas un Rumānijas divpusējās attiecības, sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka tās iespējams padziļināt, it īpaši abu valstu parlamentu līmenī. Rumānijai var būt noderīga Latvijas pieredze ES likumdošanas normu pārņemšanā.

Saeimas priekšsēdētāja un G.Tokajs pieskārās arī reģionālās sadarbības nozīmei. I.Ūdre minēja veiksmīgos kontaktus, kas izveidojušies starp Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm, parlamentārajā līmenī sadarbojoties Baltijas asamblejas un Ziemeļu Padomes ietvaros, kā arī Latvijas aktīvo iesaisti ES jauno kaimiņu iniciatīvā, sadarbojoties ar Ukrainu un Moldovu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!