• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmi Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2006., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/126916

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas 2006.gada 30.janvāra sēdē

Vēl šajā numurā

31.01.2006., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmi Briselē

Ārlietu ministrs Artis Pabriks pirmdien, 30.janvārī, piedalījās Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmē Briselē, kurā īpaša uzmanība tika pievērsta situācijas attīstībai Baltkrievijā. Baltkrievijas opozīcijas līderis Aleksandrs Milenkevičs Eiropas Savienības prezidentūrai un ārlietu ministriem uzsvēra, ka Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās būtiska ir starptautisko novērotāju klātbūtne, lai secinātu, vai tās notiek atbilstoši starptautiskajiem standartiem.

Artis Pabriks informēja, ka Latvija plāno nosūtīt vēlēšanu novērotājus. Svarīgi, lai Baltkrievijas varas iestādes nodrošinātu vēlēšanu atbilstību pašreiz spēkā esošajiem nacionālajiem vēlēšanu likumiem un starptautiskajiem standartiem un tiktu reģistrēti visi vēlēšanu kandidāti, kuriem ir šādas tiesības.

Sanāksmē tika uzklausīts Eiropas Savienības kopējās ārpolitikas koordinatora Havjera Solanas ziņojums un apspriesta situācija Rietumbalkānos pēc Kosovas prezidenta Ibrahima Rugovas nāves. Ārlietu ministri vienojās, ka Serbijas un Melnkalnes valstu savienībai jāturpina sadarboties ar Hāgas Kara tribunālu. Būtiski, lai nākamais valsts līderis būtu gan prezidents, gan konstruktīvs dalībnieks sarunās par Kosovas statusu.

Diskusijā Artis Pabriks uzsvēra, ka ir svarīgi Rietumbalkānu valstīm norādīt, lai tās ievērotu noteiktos standartus, ievērotu minoritāšu tiesības un vēsturisko simbolu nozīmi. Viņš akcentēja, ka īpaša uzmanība jāvelta Serbijai, kura šobrīd atrodas sarežģītā situācijā, jo, iespējams, tuvākajā laikā zaudēs daļu savas teritorijas.

Ministri uzklausīja Austrijas un Somijas ārlietu ministru ziņojumu par šā gada izvirzītajām prioritātēm. Austrijas prezidentūra īpašu uzmanību pievērsīs stabilitātei Rietumbalkānos, enerģētikas jautājumam, diskusijai par Eiropas Savienības konstitūciju. Somijas prezidentūra akcentēja jautājumus par klimata izmaiņām, Ziemeļu dimensiju un attiecībām ar Krieviju.

Sanāksmes laikā Eiropas Savienības ministri tika informēti par Lietuvā starptautiskajā enerģētikas seminārā pieņemto deklarāciju attiecībā uz Baltijas enerģētikas turpmāko attīstību.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!