• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties oficiālā vizītē Portugālē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2006., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/126775

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apspriežoties ar Saeimas Prezidija locekļiem, Saeimas komisiju priekšsēdētājiem un frakciju vadītājiem

Vēl šajā numurā

27.01.2006., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties oficiālā vizītē Portugālē

Tiekoties ar Portugāles prezidentu

Ceturtdien, 26.janvārī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, uzturoties vizītē Portugālē, Lisabonā tikās ar Portugāles prezidentu Žorži de Sampaiju (Jorge Fernando Branco de Sampaio).

Aigars Kalvītis pauda gandarījumu par aktīvajām politiskajām attiecībām, kādas izveidojušās starp abām valstīm. Politisko dialogu raksturo valsts prezidentu oficiālās vizītes Latvijā un Portugālē un arī pirmā Ministru prezidenta darba vizīte Portugālē.

Žorži de Sampaiju un Aigars Kalvītis pārrunāja Latvijas iespaidus un izjūtas pēc iestāšanās Eiropas Savienībā (ES). Portugāles prezidents interesējās par Latvijas ekonomisko attīstību. Abas amatpersonas bija vienisprātis par to, ka visām ES dalībvalstīm ir svarīgi, lai Eiropas Parlaments pēc iespējas drīzāk apstiprinātu jauno ES finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam.

Sarunas gaitā uzmanība tika veltīta ES attiecībām ar jaunajiem kaimiņiem un Krieviju, kā arī ES Līguma par konstitūciju Eiropai tālākās virzības iespējām ES dalībvalstīs.

Tiekoties ar Rūpnieku apvienības pārstāvjiem

Ceturtdien, 26.janvārī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, uzturoties darba vizītē Portugālē, Lisabonā tikās ar Portugāles Rūpnieku apvienības pārstāvjiem, lai pārrunātu Latvijas un Portugāles ekonomiskās sadarbības iespējas.

Tikšanās laikā Ministru prezidents uzsvēra, ka pēc Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās abu valstu uzņēmējiem ir radīti visi nepieciešamie apstākļi veiksmīgai ekonomiskai sadarbībai. Lai pilnīgāk izmantotu šīs iespējas, Latvijas un Portugāles uzņēmējiem ir jāuzņemas iniciatīva – jāiepazīst un jāapgūst jauni, līdz šim nezināmi tirgi.

Valdības vadītājs norādīja, ka Baltijas valstis, tai skaitā Latvija, ir vienas no visdinamiskāk augošajām ekonomikām ES un Latvija var kļūt par centru Portugāles uzņēmēju aktivitātēm Skandināvijā un sadarbībai ar NVS valstīm.

Aigars Kalvītis atzina, ka Latvijas uzņēmējiem ir jādomā par eksporta tirgu dažādošanu, īpaši ES dalībvalstīs. Portugāle var kalpot Latvijas uzņēmējiem kā labs atbalsta punkts ekonomiskās darbības uzsākšanai un izvēršanai Ibērijas pussalā un Vidusjūras valstīs. Ministru prezidents akcentēja iespēju iepazīt Portugāles pieredzi Latvijā līdz šim mazizmantotai darbībai Latīņamerikas valstu tirgos.

Latvijā Ministru prezidents Aigars Kalvītis atgriežas šodien.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!