• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Armēnijas vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2006., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/126622

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krievijā uzņemto filmu "Baltijas nacisms"

Vēl šajā numurā

26.01.2006., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Armēnijas vēstnieka atvadu vizītēm

Pie Valsts prezidentes

Pirmdien, 23.janvārī, Rīgas pilī atvadu vizītē pieņemot Armēnijas vēstnieku Latvijā Ašotu Hovakimjanu, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga izteica pateicību par vēstnieka ieguldīto darbu Latvijas un Armēnijas attiecību padziļināšanā, kas pēdējos gados vainagojušās ar augstākā līmeņa vizītēm valstu prezidentu līmenī, kā arī starp abu valstu parlamentiem un izpildvaras pārstāvjiem.

Abas puses sarunā pauda ieinteresētību turpināt aktīvu Latvijas un Armēnijas sadarbību eirointegrācijas, NATO integrācijas jomā, kā arī starptautiskajā apritē. Apspriestas arī aktualitātes Baltijas un Kaukāza reģiona sadarbībā.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Otrdien, 24.janvārī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Armēnijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ašotu Hovakimjanu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas un Armēnijas divpusējo attiecību attīstību, kam pēdējā laikā raksturīga īpaša dinamika. Par to liecina gan visaugstākā līmeņa – Valsts prezidentes un Saeimas priekšsēdētājas – oficiālās vizītes Armēnijā, gan abu valstu parlamentāriešu regulārie kontakti. Iespējams, vēl šogad Latvijā varētu ierasties arī Armēnijas parlamenta vadītājs.

Tika apspriesta Baltijas un Kaukāza reģiona sadarbība. Sarunas dalībnieki kā svarīgu aspektu novērtēja arī sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros.

Tikšanās noslēgumā Armēnijas vēstnieks informēja par pēdējo dienu aktualitātēm – gāzesvada sprādzienu, kas ietekmē gāzes piegādes Armēnijai.

Saeimas preses dienests

Pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Artis Pabriks pirmdien, 23.janvārī, atvadu vizītē tikās ar Armēnijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Ašotu Hovakimjanu un nodeva Armēnijas ārlietu ministram adresētu uzaicinājuma vēstuli apmeklēt Latviju.

Artis Pabriks vēstniekam pateicās par aktīvo darbu Latvijā, jo pēdējā gada laikā notikušas vairākas valstu augstāko amatpersonu vizītes.

Puses atzina, ka regulāras Baltijas un Dienvidkaukāza valstu ārlietu ministru tikšanās “3+3” formātā, par kurām tika panākta vienošanās pagājušā gada nogalē, veicinās reģionu divpusējo sadarbību, kā arī sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros.

Amatpersonas pārrunāja valstu divpusējo sadarbību, kā arī gāzes vada sprādzienu Ziemeļosetijā, kādēļ ir pārtrūkusi gāzes piegāde Armēnijai.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!