• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 7.novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2000., Nr. 401/403 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12649

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kompensācijām nacionālsociālistiskā režīma spaidu darbos iesaistītajām personām

Vēl šajā numurā

10.11.2000., Nr. 401/403

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 7.novembra sēdē

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā ar akcīzes nodokli neapliek atsevišķus tabakas izstrādājumus" . Tie nosaka kārtību, kādā ar akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem neapliek denaturētus tabakas izstrādājumus, tabakas izstrādājumus, kurus izmanto tabakas izstrādājumu kvalitātes noteikšanai, un tabakas izstrādājumus, kuri zuduši nepārvaramas varas dēļ.

Akceptēts rīkojums "Par Noguldījumu garantiju fonda pārvaldes tiesību un saistību nodošanu Finansu un kapitāla tirgus komisijai" .

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par profesionālajām kvalifikācijām, kuras iegūstot kārtojami centralizētie profesionālās kvalifikācijas eksāmeni" .

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās" . Grozījumu projekts paredz atcelt skaitlisko ierobežojumu attiecībā uz ārvalstu bruņoto militārpersonu skaitu, kas vienlaikus drīkst uzturēties Latvijas Republikā, un atteikties no ierobežojumiem attiecībā uz Latvijas NBS militārpersonu skaitu līdzdalībai starptautiskajās operācijās.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā "Ārvalstu bruņoto spēku statuss Latvijas Republikā" . Grozījumi paredz deleģēt Aizsardzības ministrijai tiesības pieņemt lēmumus par Latvijas NBS un ārvalstu bruņoto spēku kopējām militārām mācībām gadījumā, ja ārvalstu bruņoto spēku militārpersonu skaits nepārsniedz 500 cilvēkus.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par bīstamajām iekārtām" . Bīstamās iekārtas ir: celšanas iekārtas; katlu iekārtas; spiediena iekārtas, izņemot dažādu gāzu balonus; cauruļvadi; ķīmisko vielu ražošanas, uzglabāšanas un izmantošanas iekārtas un to kompleksi; atsevišķas medicīniskās iekārtas, kuras lieto tiešā kontaktā ar pacientu; metalurģijas tehnoloģiskās iekārtas; autotransporta līdzekļu iekārtas bīstamo kravu pārvadāšanai; publiskās atrakciju iekārtas, kas paredzētas cilvēku pārvietošanai.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi invalīdu biedrību uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) 1998., 1999. un 2000.gadā" . Projekts paredz noteikt invalīdu biedrību uzņēmumu tiesības saņemt nodokļa atlaides turpmākos divus gadus un precizēs to uzņēmumu sarakstu, kuriem ir tiesības tās saņemt.

Ministru kabinets akceptēja grozījumu projektu Krimināllikumā . Grozījumu projekts paredz pastiprināt sodu par nelikumīgām darbībām ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām, paaugstinot brīvības atņemšanas soda minimālo robežu. Grozījumu projektā paredzēta kriminālatbildība par narkotisko vai psihotropo vielu iegādi vai glabāšanu nelielos apmēros, ja tas atkārtoti izdarīts gada laikā. Paredzēts pastiprināt sodu par nepatiesu ziņojumu par spridzekļa ievietošanu un svešas mantas iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar spridzināšanu.

Valdība akceptēja noteikumus "Kartupeļu sēklaudzēšanas un sēklas tirdzniecības noteikumi" .

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 6.aprīļa noteikumos Nr.135 "Noteikumi par Eiropas Komisijas finansēto programmu administratīvās, finansu un tehniskās vadības sistēmu" .

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Apvienoto Nāciju Attīstības programmas līgumu par ANO nama izveidošanu" . Latvijas valdība nodod ēku Rīgā, Pils ielā 21, ANO nama izveidošanai, paredzot, ka tur tiks ievietotas ANO specializētas aģentūras, kuras darbojas Latvijā.

Akceptēts rīkojums "Par pastāvīgās uzturēšanās atļaujas piešķiršanu A.Škatovam" .

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par pastāvīgās uzturēšanās atļauju piešķiršanu J.Popovičam un K.Popovičai" .

Akceptēts rīkojums "Valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" statūti" . Sabiedrības pamatkapitāls ir 130 000 000 lati. Noteikts, ka akcionāru pilnsapulci veido trīs pilnvarnieki un tiek ievēlēti deviņi padomes locekļi.

Akceptēts grozījumu projekts Enerģētikas likumā .

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par likumprojektu paketi saistībā ar 2001.gada budžetu . Tika atbalstīti šādi priekšlikumi: priekšlikumi likumprojekta "Grozījumi likumā "Par pašvaldību budžetiem"" otrajam lasījumam Saeimā; priekšlikumi likumprojekta "Grozījumi likumā "Par budžetu un finansu vadību"" otrajam lasījumam Saeimā; priekšlikumi likumprojekta "Grozījumi likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli"" otrajam lasījumam Saeimā; priekšlikumi likumprojekta "Grozījumi likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli"" otrajam lasījumam Saeimā; priekšlikumi likumprojekta "Grozījumi likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli"" otrajam lasījumam Saeimā; priekšlikumi likumprojekta "Grozījumi likumā "Par pievienotās vērtības nodokli"" otrajam lasījumam Saeimā; priekšlikumi likumprojekta "Grozījumi likumā "Par sociālo palīdzību"" otrajam lasījumam Saeimā; priekšlikumi likumprojekta "Grozījumi likumā "Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām"" otrajam lasījumam Saeimā; priekšlikumi likumprojekta "Grozījumi likumā "Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam"" otrajam lasījumam Saeimā; priekšlikumi likumprojekta "Grozījumi likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu"" otrajam lasījumam Saeimā.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 29.jūnija noteikumos Nr.241 "Noteikumi par Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo institūciju karavīru un ierindas dienesta zemessargu atalgojuma sistēmu" . Grozījumi nosaka, ka Latvijas pārstāvja NATO pārstāvniecībā Briselē amats atbilst ģenerāļa pakāpei.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par G.Ābolu" . Zemessardzes pulkvedis Gundars Ābols ar 2000.gada 20.novembri tiek atbrīvots no Nacionālo bruņoto spēku štāba priekšnieka amata.

Akceptēts rīkojums "Par K.Krēsliņu" . Ar 2000.gada 21.novembri Nacionālo bruņoto spēku štāba priekšnieka amatā iecelts pulkvedis Kārlis Krēsliņš.

Pieņemts zināšanai informatīvais ziņojums par pāreju uz vasaras laiku . Tika atzīts par nepieciešamu ievērot Eiropas Savienības direktīvu par vasaras laika noteikšanu. Ekonomikas ministrijai uzdots ar Baltijas Ministru Padomes sekretariāta starpniecību mēneša laikā iepazīstināt ar Latvijas pozīciju šajā jautājumā pārējo Baltijas valstu pārstāvjus, izzināt viņu viedokli un iesniegt jautājumu atkārtotai izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Pieņemts zināšanai ziņojums par pamatnostādnēm un kritērijiem valsts nekustamo īpašumu iekļaušanai aģentūru pamatkapitālā . Finansu ministrijai (Valsts nekustamā īpašuma aģentūra) uzdots precizēt ziņojumu un, pamatojoties uz to, divu mēnešu laikā sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā attiecīgu instrukcijas projektu.

Valdība uzklausīja precizēto ziņojumu par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Privatizācijas aģentūra" likvidāciju .

Pieņemta zināšanai informācija par valsts arhīvu sistēmas nodošanu Kultūras ministrijas pārraudzībā . Finansu ministrijai uzdots sagatavot šādu priekšlikumu 2001.gada valsts budžeta projektam: izslēgt no Tieslietu ministrijas budžeta programmu 06.00.00 "Valsts arhīvu sistēma" ar finansējumu 2 712 561 lats un iekļaut Kultūras ministrijas budžetā jaunu programmu 06.00.00 "Valsts arhīvu sistēma" ar minēto finansējumu. Palielināt no 2001.gada (iekļaujot "tehniskajā bāzē") Kultūras ministrijas apakšprogrammas 04.01.00 "Centrālais aparāts" finansējumu par 29571 latu Valsts arhīvu pārvaldes funkciju pārraudzības nodrošināšanai (6 štata vietām) no Tieslietu ministrijas programmas 06.00.00 "Valsts arhīvu sistēma" līdzekļiem. Tieslietu ministrijai kopīgi ar Kultūras ministriju uzdots sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā: līdz 2000.gada 15.decembrim — tiesību aktu projektus par to visu Tieslietu ministrijas valdījumā esošo īpašumu nodošanu Kultūras ministrijas valdījumā, kuros atrodas Valsts arhīvu ģenerāldirekcija un tās struktūras; citus ar valsts arhīvu sistēmas nodošanu Kultūras ministrijas pārraudzībā saistītos tiesību aktu projektus. Tieslietu ministrijai par akciju sabiedrības "Tiesu namu aģentūra" līdzekļiem (par summu līdz 99552 latiem saskaņā ar Tieslietu ministrijas iesniegto tāmi) gada laikā uzdots nodrošināt Valsts arhīva un speciālās bibliotēkas dokumentu glabātavas pārvietošanu no Raiņa bulvāra 15 uz Kurzemes prospektu 5. Tieslietu ministrijai kopīgi ar Kultūras ministriju uzdots izveidot Valsts arhīvu sistēmas pārņemšanas komisiju, kuras sastāvā iekļaut arī Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas pārstāvi.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par līdzekļu piešķiršanu 49.Venēcijas biennālei . Jautājumu par 2001.gadā nepieciešamo finansējumu 49.Venēcijas mūsdienu mākslas biennāles Latvijas ekspozīcijai 30660 latu apmērā nolemts izskatīt Ministru kabineta 14.novembra sēdē.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!