• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atteikumu nodot Rīgas pašvaldībai "Rīgas siltuma" akcijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2006., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/126485

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Kuveitai sakarā ar šeiha nāvi

Vēl šajā numurā

25.01.2006., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atteikumu nodot Rīgas pašvaldībai “Rīgas siltuma” akcijas

Ministru kabinets otrdien, 24.janvārī, pretēji Ekonomikas ministrijas ierosinājumam pieņēma lēmumu nenodot Rīgas pašvaldībai valstij piederošās akciju sabiedrības “Rīgas siltums” kapitāldaļas.

Izanalizējot visus trīs iespējamos variantus – valstij piederošo “Rīgas siltuma” akciju nodošanu Rīgas pašvaldības īpašumā, to ieguldīšanu a/s “Latvenergo”, kā arī to saglabāšanu valsts īpašumā – un ņemot vērā situāciju, ka “Rīgas siltums” piegādā 76% no visas siltumenerģijas, kas nepieciešama Rīgas iedzīvotājiem, Ekonomikas ministrija uzskata, ka pareizākā rīcība būtu valstij piederošās akcijas uzņēmumā nodot Rīgas pašvaldības īpašumā. Siltumapgādes organizēšanas funkciju likumdevējs pašvaldībai ir deleģējis kā vienu no svarīgākajām pašvaldības autonomajām funkcijām, likumā “Par pašvaldībām” (15.panta 1.daļas 1.punkts) nosakot, ka pašvaldībai ir jāorganizē komunālo pakalpojumu, tai skaitā siltumapgādes, sniegšana iedzīvotājiem.

Ministrija norāda, ka valdībai, pieņemot lēmumu par atteikumu nodot privatizācijai valstij piederošās akcijas a/s “Rīgas siltums”, vienlaikus bija jāpieņem lēmums tās nodot Rīgas domes īpašumā. Šāds lēmums veicinātu tālāku uzņēmuma attīstību, un rezultātā ieguvēji būtu visi patērētāji. Tāpat tas būtiski samazinātu risku iespējamajai tiesvedībai.

Vienlaikus Ekonomikas ministrija saņēmusi Rīgas domes priekšsēdētāja Aivara Aksenoka vēstuli, kurā viņš aicina valstij piederošās “Rīgas siltuma” kapitāla daļas bez maksas nodot pašvaldībai un informē, ka Rīgas domes vadība šā gada 19.janvārī tikusies ar Francijas enerģētikas kompānijas “Dalkia International” pārstāvjiem, lai apspriestu iespējamo turpmāko sadarbību siltumapgādes jautājumu risināšanai pilsētā, kopīgi attīstot un modernizējot akciju sabiedrību “Rīgas siltums”.

Šā gada 10.janvārī Ministru kabinets atteica nodot privatizācijai valstij piederošās “Rīgas siltuma” kapitāldaļas, pamatojot to ar nepieciešamību nodrošināt valsts pārvaldes funkciju izpildi. Valdība noraidīja gan Francijas energokompānijas SIA “Dalkia City Heat”, gan Somijas energokompānijas “Fortum” iesniegtos ierosinājumus privatizēt valstij piederošās “Rīgas siltuma” akcijas.

Akciju sabiedrības “Rīgas siltums” akcionāri ir Latvijas valsts – 230 597 akcijas jeb 48,995% no sabiedrības pamatkapitāla (akciju turētāja – VAS “Privatizācijas aģentūra”); Rīgas dome – 230 621 akcija jeb 49% no sabiedrības pamatkapitāla; SIA “Dalkia City Heat” – 9 414 akcijas jeb 2% no sabiedrības pamatkapitāla; kā arī valsts akciju sabiedrība “Latvenergo” – 24 akcijas jeb 0,005% no sabiedrības pamatkapitāla.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!