• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Francijas vēstnieka vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2006., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/126227

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Islandes investīciju ieplūšanas atzinīgo vērtējumu

Vēl šajā numurā

20.01.2006., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Francijas vēstnieka vizītēm

Pie Saeimas priekšsēdētājas

17.janvārī Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Mišelu Fušē, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu divpusējās attiecības, kā arī aktualitātes Latvijā un ārpolitikā.

Saeimas priekšsēdētāja un Francijas vēstnieks atskatījās uz Latvijas un Francijas sadarbībā sasniegto, kā arī abu valstu attiecību vēsturi. Vēstnieks savu darbu Latvijā beidz laikā, kas Latvijas iedzīvotājiem ir nozīmīgs ar 1991.gada barikāžu atceres 15.gadadienu, kad vienotība palīdzēja aizstāvēt valsti. Francijas vēstnieks M.Fušē atzīmēja, ka nesenais Latvijas kultūras festivāls Francijā “Pārsteidzošā Latvija” ir radījis pozitīvas emocijas par Latvijas zemi un kultūru, kas noteikti veicinās valstu attiecību izaugsmi.

Tikšanās laikā pārrunāta arī abu valstu sadarbība starptautiskajās organizācijās, kā arī Eiropas Savienības aktualitātes.

Saeimas preses dienests

Pie Ministru prezidenta

19.janvārī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Francijas Republikas vēstnieku Latvijā Mišelu Fušē, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Ministru prezidents pateicās vēstniekam par nozīmīgo darbu un personīgo ieguldījumu Latvijas un Francijas attiecību padziļināšanā un paplašināšanā, uzsverot ļoti labās un aktīvās divpusējās abu valstu attiecības.

A.Kalvītis uzsvēra, ka Latvijā īpaši augstu vērtēja iespēju Francijā organizēt pasākumu “Pārsteidzošā Latvija”, un izteica pārliecību, ka nākamgad Rīgā varēsim tuvāk iepazīt franču kultūru.

Ministru prezidents arī pateicās par Francijas atbalstu Latvijai kā vietai, kur organizēt gaidāmo NATO 2006.gada samitu.

Puses pārrunāja Eiropas Savienības (ES) aktualitātes, tai skaitā ES nākotnes, finanšu perspektīvas un konstitucionālā līguma tālākās virzības jautājumus. Ministru prezidents pauda gandarījumu par arvien pieaugošo sadarbību ekonomikā, plašajiem sakariem izglītībā, zinātnē un kultūrā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!