• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pret neiecietības izpausmēm sabiedrībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2006., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125996

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.01.2006., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pret neiecietības izpausmēm sabiedrībā

Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks atkārtoti aicina Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti, īpašu uzdevumu ministru sabiedrības integrācijas lietās Ainaru Latkovski, izglītības un zinātnes ministri Inu Druvieti, kā arī tiesībsargājošās iestādes pievērst lielāku uzmanību neiecietības izpausmēm sabiedrībā.

“Pagājušajā nedēļā notikušais uzbrukums citas tautības pārstāvjiem apliecina, ka sabiedrībā ir bailes no citādā, kas ir dabiski. Taču nav pieļaujami, ka šīs bailes arvien biežāk izpaužas agresīvā, rasistiskā veidā. Mums visiem kopā – valstij, sabiedrībai un ģimenei – ir jārūpējas par to, lai neiecietības problēma tiktu apkarota jau saknē, pirms tā kļuvusi par lielu iekšpolitisku un arī ārpolitisku problēmu,” uzskata ministrs.

Artis Pabriks rosina rasistiskās tendences sabiedrībā mazināt ar sabiedrības integrācijas projektiem, plašāku informāciju par kultūru atšķirībām, nopietnu izglītības programmu satura pārskatīšanu, kā arī rūpīgāku tiesībsargu darbu, izmeklējot šos incidentus un piemērojot attiecīgus sodus likumpārkāpējiem.

Ārlietu ministrs arī lūgs Eiropas Parlamenta Latvijas deputātus sniegt plašāku informāciju par viņu nostāju un pozīciju saistībā ar Eiropas Komisijas sagatavoto ziņojumu par homofobiju Eiropā, kā arī iespējamo homofobiju nosodošās rezolūcijas pieņemšanu Eiropas Parlamenta plenārsēdē. Pēc šobrīd pieejamās informācijas, tieši pēdējā laika homofobijas izpausmes Latvijā ir rosinājušas pieņemt šādu dokumentu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!