• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Somijas ārējās tirdzniecības un attīstības politikas ministres vizīti pie ārlietu ministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2006., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125990

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES Padomē panākto atbalstu finanšu perspektīvai 2007.-2013.gadam

Vēl šajā numurā

18.01.2006., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Somijas ārējās tirdzniecības un attīstības politikas ministres vizīti pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Artis Pabriks pirmdien, 16.janvārī, tikās ar Somijas ārējās tirdzniecības un attīstības politikas ministri Mari Kiviniemi un pārrunāja Eiropas Savienības prioritātes Austrijas un Somijas prezidentūru laikā.

Somijas ministre informēja, ka vēlētos, lai šā gada laikā atsāktos diskusijas par Eiropas Savienības konstitūciju. Artis Pabriks pauda atbalstu šādam viedoklim, atgādinot, ka Latvija dokumentu ratificēja pēc negatīvajiem referenduma rezultātiem Nīderlandē un Francijā, lai parādītu, ka atbalsta reformu nepieciešamību Eiropas Savienībā.

Mari Kiviniemi kā šā gada prioritātes akcentēja arī Lisabonas stratēģijas tālāku virzību, Eiropas Savienības un Krievijas attiecību veidošanu, vides jautājumu aktualizēšanu.

Artis Pabriks pozitīvi novērtēja Ziemeļu dimensijas jautājuma risināšanu Eiropas Savienības līmenī, uzsverot, ka Latvija ir īpaši ieinteresēta enerģētikas, transporta infrastruktūras un vides aizsardzības problemātikā.

Ministri pārrunāja arī plānoto Krievijas un Vācijas gāzesvada būvniecību, paužot bažas par vides aizsardzības jautājumiem.

Puses vienojās, ka atbalsta nelielu nodokļu konkurenci starp Eiropas Savienības dalībvalstīm, jo tas paaugstinātu visas Eiropas Savienības konkurētspēju globālajā tirgū.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Eiropas Savienības enerģētisko drošību, Eiropas Savienības paplašināšanos, kā arī Latvijas un Somijas divpusējo sadarbību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!