• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Somijas ārējās tirdzniecības un attīstības politikas ministres vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.01.2006., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125874

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente, tiekoties ar Dienvidāfrikas Republikas prezidentu

Vēl šajā numurā

17.01.2006., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Somijas ārējās tirdzniecības un attīstības politikas ministres vizīti Latvijā

Pie Ministru prezidenta

Pirmdien, 16.janvārī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Somijas Republikas ārējās tirdzniecības un attīstības politikas ministri Mari Kiviniemi, kura ieradās Latvijā īsā darba vizītē.

Somijas ārējās tirdzniecības un attīstības politikas ministre M.Kiviniemi iepazīstināja A.Kalvīti ar šā gada otrajā pusē paredzētās Somijas prezidentūras Eiropas Savienībā (ES) darba programmas prioritātēm, kā arī pārrunātas divpusējās attiecības.

Kā svarīgākos ES risināmos jautājumus ministre uzsvēra konstitucionālā līguma ratifikāciju, Lisabonas stratēģijas īstenošanu un ES konkurētspējas celšanu, iekšlietu un tieslietu jomā Hāgas programmas precizēšanu un atjaunošanu, ES ārējo attiecību efektivitātes stiprināšanu, Ziemeļu dimensiju un attiecības ar Krieviju, vidi un ES ārējās robežas drošību.

Mari Kiviniemi atzīmēja, ka Somijas prezidentūras prioritātes lielā mērā būs atkarīgas no pašreizējās Austrijas ES prezidentūras darbības un panākumiem šo jautājumu risināšanā.

Aigars Kalvītis apliecināja Latvijas ieinteresētību ES konstitucionālā līguma tālākā virzībā, uzsverot, ka Latvija to jau ir ratificējusi. Ministru prezidents arī atzina, ka jāturpina aizsāktais pārdomu periods ES dalībvalstīs un kopīgiem spēkiem jārod risinājums konstitucionālā līguma tālākajai virzībai šā gada jūnija Eiropadomes laikā.

Ministru prezidents īpašu uzmanību veltīja Lisabonas procesam un informēja, ka Latvija sekmīgi ievieš nacionālo Lisabonas programmu, cenšas paaugstināt valsts konkurētspēju un aktīvi piedalās ES pakalpojumu direktīvas pieņemšanā. Premjers akcentēja direktīvas nozīmi pakalpojumu sektora liberalizācijā. A.Kalvītis atgādināja par “Laval un Partneru” lietas izskatīšanu Eiropas Kopienu tiesā un aicināja dalībvalstis iesaistīties šajā procesā.

M.Kiviniemi apliecināja savu informētību par šo lietu un uzsvēra, ka Somija tai seko līdzi.

Puses pārrunāja Ziemeļu dimensijas jautājumu. Aigars Kalvītis atzinīgi novērtēja ieceri stiprināt Ziemeļu dimensiju, padarot to par ES kopējo politiku un veltot pietiekamu finansējumu austrumu kaimiņiem, bet uzsvēra, ka ir jāsaglabā līdzsvars starp dažādiem reģioniem.

Ministru prezidents informēja par Latvijas centieniem aktivizēt dialogu ar Krieviju un sekmēt ciešākus ekonomiskos sakarus.

Premjers akcentēja Latvijas interesi par lieliem transporta infrastruktūras un enerģētikas projektiem Eiropas Ziemeļu reģionā un nepieciešamību veidot vienotu ES enerģētikas politiku.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!