• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu 2007.-2013.gada finanšu perspektīvai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2006., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125714

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2006.gada 10.janvāra sēdē

Vēl šajā numurā

13.01.2006., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu 2007.–2013.gada finanšu perspektīvai

Budžeta komitejas sēdē trešdien, 11.janvārī, pieņemta rezolūcija par ES Padomē panākto vienošanos par Finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam, informē EP Budžeta komitejas deputāts Valdis Dombrovskis (JL).

Šī bija pirmā sēde, kurā tika apspriesta EP pozīcija par pagājušā gada nogalē ES Padomē panākto vienošanos par finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam. Budžeta komitejas sēdē atkārtoti izteikts atbalsts EP sarunu pozīcijai, kas tika pieņemta jau 2005.gada jūnijā, kad ES Padome vēl nespēja vienoties. Trešdien diskusiju dalībnieki atzīmēja, ka savā 2005.gada jūnija rezolūcijā ir atbalstījuši lielāku kopējo izdevumu apjomu, tostarp vairāk līdzekļu Eiropas Savienības fondiem, par ko plānots spriest nākamās nedēļas plenārsēdē.

“Prognozējamās izmaiņas kopumā varētu palielināt ES finanšu perspektīvas apjomu, kas Latvijai, iespējams, sniegs vēl lielākas iespējas. Domāju, ja sarunu process notiks, kā plānots, Eiropas Parlamenta balsojums notiks aprīlī, kas tieši jaunajām dalībvalstīm ir svarīgi, lai tās līdz 2007.gada sākumam varētu pilnvērtīgi sagatavoties ES fondu apguvei,” uzsver EP deputāts Valdis Dombrovskis.

Finanšu perspektīva tiek pieņemta uz ES institūciju – Eiropas Komisijas, ES Padomes un Eiropas Parlamenta – vienošanās pamata. EP savu sarunu pozīciju pieņēma jau 2005.gada jūnijā, bet decembrī to pieņēma ES Padome, līdz ar to var sākties sarunas starp ES institūcijām.

Zane Lielķikute, EP deputāta V.Dombrovska preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!