• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2000. gada 31. oktobra instrukcija Nr. 3 "Kārtība, kādā tiek sagatavoti pieteikumi un pieņemts lēmums par Latvijas piedalīšanos Eiropas Kopienas programmās". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.2000., Nr. 399/400 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12562-kartiba-kada-tiek-sagatavoti-pieteikumi-un-pienemts-lemums-par-latvijas-piedalisanos-eiropas-kopienas-programmas

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.401

Par M.Segliņa komandējumu

Vēl šajā numurā

09.11.2000., Nr. 399/400

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: instrukcija

Numurs: 3

Pieņemts: 31.10.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru kabineta instrukcija Nr.3

Rīgā 2000.gada 31.oktobrī (prot. Nr.52, 16.§)

Kārtība, kādā tiek sagatavoti pieteikumi un pieņemts lēmums par Latvijas piedalīšanos Eiropas Kopienas programmās

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 15.panta pirmās daļas 2.punktu

1. Šī instrukcija nosaka kārtību, kādā tiek sagatavoti pieteikumi un pieņemts lēmums par Latvijas piedalīšanos Eiropas Kopienas programmās (turpmāk — programma).

2. Starptautisko palīdzības programmu koordinācijas pārvalde katru gadu sagatavo un līdz 1.decembrim iesniedz Ministru kabinetā ziņojumu par programmām, kurās iespējama Latvijas līdzdalība.

3. Ministrija vai īpašu uzdevumu ministra sekretariāts (turpmāk — iestāde), pamatojoties uz Latvijas Nacionālajā programmā integrācijai Eiropas Savienībā un nozares stratēģijās noteiktajām prioritātēm, katru gadu sagatavo un līdz 1.februārim iesniedz Starptautisko palīdzības programmu koordinācijas pārvaldē pieteikumu par piedalīšanos programmā (turpmāk — pieteikums).

4. Pieteikumā norāda šādu informāciju:

4.1. par programmas vadību, izpildi un uzraudzību atbildīgā institūcija, kuru ir noteikusi iestāde;

4.2. Eiropas Kopienas direktīvas nosaukums vai lēmums par attiecīgo programmu;

4.3. atbilstība Latvijas Nacionālajai programmai integrācijai Eiropas Savienībā un nozares programmām;

4.4. programmas darbības ilgums un iespējamie termiņa pagarinājumi;

4.5. programmas īstenošanas kvantitatīvie un kvalitatīvie rādītāji iepriekšējā dalības periodā;

4.6. veiktie un veicamie sagatavošanās darbi līdzdalībai programmā;

4.7. nepieciešamo līdzekļu pieprasījums no valsts budžeta, norādot līdzekļu pieprasījuma sadalījumu pa gadiem un valsts budžeta programmas (apakšprogrammas), kuru izpildei tie paredzami;

4.8. PHARE Nacionālās programmas iespējamais finansējums un tā sadalījums pa gadiem programmām, kurām Latvijas dalības maksas apmērs pārsniedz 100000 eiro gadā;

4.9. dalības maksājumu veikšanas termiņi Eiropas Savienības institūcijām;

4.10. programmas kopējo izmaksu sadalījums, ieskaitot dalības maksu, līdzfinansējuma fondu un administratīvos izdevumus.

5. Ja līdz pieteikuma iesniegšanas termiņa beigām nav zināma precīza dalības maksa programmā, iestāde iesniedz Starptautisko palīdzības programmu koordinācijas pārvaldē aptuvenās izmaksas un pēc atbilstošas informācijas saņemšanas no Eiropas Komisijas precizē tās.

6. Starptautisko palīdzības programmu koordinācijas pārvalde sadarbībā ar Finansu ministriju, Ārlietu ministriju un Eiropas integrācijas biroju izvērtē iesniegtos pieteikumus un divu nedēļu laikā sagatavo priekšlikumu par Latvijas līdzdalību Eiropas Kopienas programmās.

7. Starptautisko palīdzības programmu koordinācijas pārvalde sagatavoto priekšlikumu noteiktā kārtībā katru gadu līdz 1.aprīlim iesniedz apstiprināšanai Ministru kabinetā.

8. Saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu par Latvijas līdzdalību program-mās Ārlietu ministrija iesniedz pieteikumu Eiropas Savienības un Latvijas Republikas Asociācijas padomē.

9. Iestāde, kas piedalās programmā, noslēdzot saimniecisko gadu, katru gadu līdz 1.februārim iesniedz Starptautisko palīdzības programmu koordinācijas pārvaldē pārskatu par programmas projekta ietvaros veiktajām darbībām (turpmāk — pārskats) (pielikums).

10. Starptautisko palīdzības programmu koordinācijas pārvalde apkopo saņemtos pārskatus un kā informatīvu materiālu pievieno šīs instrukcijas 7.punktā minētajam priekšlikumam.

11. Iestāde, sastādot valsts budžeta pieprasījumu nākamajam finansu gadam, paredz valsts budžeta līdzekļus līdzdalībai Eiropas Kopienas programmās tām noteikto budžeta izdevumu "mērķa griestu" ietvaros, kā arī no PHARE Nacionālās programmas pieprasītos un jau piešķirtos līdzekļus budžeta izdevumu "mērķa griestu" ietvaros.

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar
starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīle

 

Instrukcija stājas spēkā ar 2000.gada 10.novembri

Pielikums
Ministru kabineta
2000. gada 31. oktobra
instrukcijai Nr. 3

Pārskats par Eiropas Kopienas programmas projektu

Īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar
starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīle

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!