• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar veselības nevalstiskajām organizācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.2006., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/125311

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas aizsardzības ministre Linda Mūrniece

Vēl šajā numurā

06.01.2006., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar veselības nevalstiskajām organizācijām

Ceturtdien, 5.janvārī, pēc Ministru prezidenta Aigara Kalvīša iniciatīvas noritēja tikšanās ar aktīvākajiem veselības nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

Tikšanās laikā pārrunāta nevalstisko organizāciju līdzšinējā sadarbības pieredze ar Veselības ministriju un aktualitātes veselības nozarē. Ministru prezidents uzklausīja organizāciju pārstāvju priekšlikumus un ieteikumus par iespējām veicināt un pilnveidot turpmāku sadarbību, kā arī risināmajiem jautājumiem veselības nozarē.

Saruna ilga gandrīz divas stundas, un tās laikā tika uzsvērti nozīmīgākie ar veselības nozari saistīto nevalstisko organizāciju interesējošie jautājumi.

Daudz panākts kompensējamo medikamentu jomā, tomēr joprojām ir daudz neatrisinātu vajadzību, nereti nepieciešamie pacientu līdzmaksājumi ierobežo zāļu pieejamību.

Nav pietiekamas starpsektoru sadarbības veselības jautājumu risināšanā, trūkst saiknes starp valsti un pašvaldībām, reģioniem.

Trūkst informācijas, pietrūkst veicamo reformu skaidrojuma, Veselības ministrija šobrīd vairāk ieklausās vajadzībās, bet nepietiekami skaidro paveikto un plānoto.

Sabiedrība nav pietiekami izglītota veselības jautājumos.

Ministru prezidentam tika izteikti atzinīgi pateicības vārdi par valdības lēmumu ierobežot smēķēšanu un cīnīties pret šo kaitīgo ieradumu.

Nevalstisko organizāciju pārstāvji pozitīvi vērtēja sadarbību ar Veselības ministriju un personīgi ar veselības ministru Gundaru Bērziņu. Atzinīgi tika vērtēts arī Latvijas ārstu un medicīnas darbinieku darbs, pieredze un zināšanas. Nevalstisko organizāciju pārstāvji bija vienisprātis: lai arī veselības jomā vēl daudz risināmu jautājumu, ir arī ļoti daudz uzlabojumu un pozitīvu izmaiņu. Nevalstisko organizāciju pārstāvji veselības politikas attīstības tendences raksturoja kā stabilas un nākotnē prognozējamas.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!