• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 6.novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2000., Nr. 394/395 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12486

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - savā ikmēneša preses konferencē

Vēl šajā numurā

07.11.2000., Nr. 394/395

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 6.novembra sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Vidzemes augstskolas dibināšanu". Augstskolu paredzēts nodibināt ar 2001.gada 1.janvāri.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Valsts energoinspekcijas izveidošanu". Inspekcija būs Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esoša valsts civiliestāde.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1997.gada 29.jūlija noteikumos Nr.263 "Kārtība, kādā piešķirams īpaši atbalstāmā reģiona statuss". Grozījumi nepieciešami sakarā ar izmaiņām statistiskās informācijas, kas raksturo teritorijas attīstību, iegūšanas un apstrādes metodikā.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1998.gada 15.decembra noteikumos Nr.458 "Autotransportlīdzekļa vadītāja darba un atpūtas laika, braukšanas attāluma un ātruma reģistrēšanas kontrolierīces lietošanas noteikumi". Grozījumu projekts paredz lielāku pārejas periodu kontrolierīču uzstādīšanai tajos autotransporta līdzekļos, kuri reģistrēti Latvijā līdz 2001.gadam, izņēmuma gadījumus, kad atļauts neaprīkot autotransportlīdzekli ar kontrolierīci u.c.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par ekspluatācijas aizsargjoslu gar sakaru līnijām noteikšanas metodiku". Tie noteiks komunikāciju un objektu ekspluatācijas un drošība prasības, vides un cilvēka aizsardzības prasības ekspluatācijas aizsargjoslās gar visu veidu un piederību sakaru līnijām un līniju iekārtām, aizsargjoslu uzturēšanas un to stāvokļa kontroles mehānismu, kārtību, kādā aizsargjoslas tiek ierīkotas un apzīmētas dabā u.c.

Akceptēts noteikumu projekts "Higiēnas prasības publiskas lietošanas pirtīm". Noteikumi nepieciešami, lai nodrošinātu infekcijas slimību profilaksi.

Akceptēts noteikumu projekts "Par teritorijas plānojumiem". Tie noteiks teritorijas plānojuma izstrādāšanas, saskaņošanas, spēkā stāšanās, apturēšanas, grozīšanas, sabiedriskās apspriešanas un ievērošanas pārraudzības kārtību, kā arī nacionālā līmeņa teritorijas attīstības plāna saistošās daļas.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Vides aizsardzība ogļūdeņražu izpētes un ieguves darbos jūrā". Tie nepieciešami, lai novērstu vai samazinātu vides piesārņojumu, kas var rasties ogļūdeņražu izpētes un ieguves darbu rezultātā.

Akceptēts noteikumu projekts "Biešu sēklaudzēšanas un sēklu tirdzniecības noteikumi". Paredzams, ka noteikumi stāsies spēkā 2001.gada 1.jūnijā.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību".

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par medību saimniecībai nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas apjomiem". Zaudējumus medību saimniecībai šajos noteikumos noteiktajos apjomos atlīdzinās tās fiziskās vai juridiskās personas, kuru vainas dēļ zaudējumi radušies.

Akceptēts noteikumu projekts "Datu valsts inspekcijas nolikums". Datu valsts inspekcija būs Tieslietu ministrijas pārziņā esoša valsts pārvaldes iestāde. Tās pienākumus un tiesības nosaka Fizisko personu datu aizsardzības likums.

Akceptēts likumprojekts "Sabiedrības integrācijas fonda likums". Likums noteiks sabiedrības integrācijas fonda izveidošanas un tā līdzekļu uzkrāšanas, pārvaldīšanas un izlietošanas kārtību. Paredzams, ka fonda pamatkapitāls būs 25 000 lati.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1996.gada 3.septembra noteikumos Nr.346 "Tulkošanas un terminoloģijas centra nolikums".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Valsts pamatizglītības standarts". Tie noteiks pamatizglītības programmu galvenos mērķus un uzdevumus, pamatizglītības obligāto saturu un izglītojamo iegūtās pamatizglītības vērtēšanas pamatprincipus un kārtību.

Akceptēts noteikumu projekts "Valsts vispārējās vidējās izglītības standarts". Tie noteiks vispārējās vidējās izglītības programmu galvenos mērķus un uzdevumus, vispārējās vidējās izglītības obligāto saturu, kā arī izglītojamo iegūtās vispārējās vidējās izglītības vērtēšanas pamatprincipus un kārtību.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1996.gada 16.jūlija noteikumos Nr.261 "Kārtība, kādā tiek iepirkti, realizēti un eksportēti melno un krāsaino metālu atgriezumi un lūžņi". Grozījumi izstrādāti, lai novērstu iespēju uzņēmumiem iepirkt krāsaino metālu atgriezumus un lūžņus, kuri nav sadzīves izcelsmes vai kuriem nav dokumenti, kas apliecina to izcelsmi.

Akceptēts noteikumu projekts "Par Zemessardzes dienesta uzdevumu vai mācību dienu kompensācijas apmēru un izmaksas kārtību ārrindas zemessargiem". Paredzams, ka kompensācijas apmērs vienai dienai būs 5% no karavīra mēneša amatalgas atbilstoši zemessarga amata – ārrindas zemessarga kvalifikācijas kategorijai.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!