• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2005. gada 29. novembra saistošie noteikumi Nr. 32 "Par vienreizēju pabalstu dzīvojamās telpas īres maksas un maksas par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu, daļējai samaksai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.2005., Nr. 209 https://www.vestnesis.lv/ta/id/124739

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Satversmes tiesas spriedums

Par Valsts sociālo pabalstu likuma 4.panta piektās daļas 2.punkta vārdu "un Latvijas Republikā nodzīvojis kopumā ne mazāk kā 60 mēnešus, no tiem pēdējos 12 mēnešus nepārtraukti" atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 110.pantam

Vēl šajā numurā

29.12.2005., Nr. 209

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 32

Pieņemts: 29.11.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.32

Rīgā 2005.gada 29.novembrī (prot. Nr.28, 6.§)

Par vienreizēju pabalstu dzīvojamās telpas īres maksas un maksas par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu, daļējai samaksai

Izdoti saskaņā ar likuma “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” 25.pantu un Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35.panta trešo un ceturto daļu

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Pabalsts tiek piešķirts ar mērķi sniegt vienreizēju materiālu atbalstu bērniem, invaliditātes un vecuma pensiju saņēmējiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm dzīvojamās telpas īres maksas, kā arī maksas par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu, daļējai samaksai.

1.2. Noteikumi nosaka pabalsta apmēru un saņemšanas kārtību.

2. Pabalsta apmērs

2.1. Pabalsta apmērs vienai personai – bērnam, invaliditātes un vecuma pensijas saņēmējam – Ls 15.

2.2. Pabalsts tiek izmaksāts no Rīgas pilsētas budžeta programmas “Palīdzība maznodrošinātiem iedzīvotājiem” līdzekļiem.

3. Pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtība

3.1. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu pieņem Rīgas priekšpilsētas (rajona) Sociālais dienests (turpmāk tekstā – Sociālais dienests) atbilstoši personas deklarētajai dzīvesvietai Rīgas administratīvajā teritorijā.

3.2. Pabalsts tiek piešķirts, nepieprasot iesniegumu, atsevišķi dzīvojošām personām vai personām, kuras dzīvo ģimenēs, ja tām 2005.gada otrajā pusgadā ir trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss.

3.3. Pabalsts tiek pārskaitīts nama apsaimniekotājam vai, ja nepieciešams, ieskaitīts pabalsta pieprasītāja norādītajā kontā.

3.4. Ja pabalsta pieprasītājam vai viņa ģimenei nav piešķirts trūcīgas vai mazno­drošinātas ģimenes (personas) statuss, pabalsta pieprasītājs vai viņa pilnvarotā persona līdz 2006.gada 20.janvārim iesniedz Sociālajā dienestā iesniegumu un aizpilda iztikas līdzekļu deklarāciju. Sociālais dienests divu nedēļu laikā izvērtē ģimenes (personas) atbilstību iepriekšminētajam statusam un pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai pamatotu atteikumu.

3.5. Sociālais dienests piešķirtos pabalstus izmaksā līdz 2006.gada 31.janvārim. Ja piešķirtais pabalsts nav pārskaitīts noteiktajā termiņā Sociālā dienesta vai nama apsaimniekotāja vainas dēļ, pabalstu izmaksā bez termiņa ierobežojuma.

4. Sociālā dienesta lēmuma apstrīdēšanas un pārsūdzības kārtība

4.1. Sociālais dienests rakstveidā informē pabalsta pieprasītāju par lēmumu nepiešķirt pabalstu, pamatojot atteikumu, kā arī norādot lēmuma apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtību.

4.2. Pabalsta pieprasītājs lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt mēneša laikā var apstrīdēt Rīgas domes Labklājības departamentā, bet tā lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā likumā noteiktajā kārtībā.

Noslēguma jautājumi

1. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstos “Latvijas Vēstnesis” un “Rīgas Balss” un stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

2. Rīgas domes Labklājības departaments ir atbildīgs par noteikumu izpildes novērošanu un analīzi.

Rīgas domes priekšsēdētājs A.Aksenoks

Rīgā 2005.gada 29.novembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!