• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauninājumiem alkoholisko dzērienu politikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2005., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/124405

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas zīmolēšanas stratēģiju

Vēl šajā numurā

23.12.2005., Nr. 206

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauninājumiem alkoholisko dzērienu politikā

Eiropas Komisija ir pieņēmusi priekšlikumu, lai atjauninātu ES tiesību aktus par alkoholiskajiem dzērieniem. Pamatojoties uz esošajiem ES tiesību aktiem par alkoholiskajiem dzērieniem, ar jauno priekšlikumu lielā mērā pastiprina to labāku piemērojamību, lasāmību un precizitāti, pielāgojot šos noteikumus jaunajām tehniskajām prasībām. Projektā ir labi formulēta alkoholisko dzērienu politika, pamatojoties uz trim produktu kategorijām, kas savukārt pieņemtas, pamatojoties uz pašreizējām produktu definīcijām. Ir iekļautas TRIPS un Pasaules veselības organizācijas prasības, lai aizsargātu ES ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu aizsardzību pasaules tirgū.

Marianna Fišere-Bēla, ES lauksaimniecības un lauku attīstības komisāre, teica: “Alkoholisko dzērienu ražošana ir nozīmīga gan ES patērētājiem, gan ražotājiem. Noteikumi ir veidoti, lai  aizsargātu un informētu patērētājus un lai izvairītos no maldinošas darbības, vienlaikus pastiprinot tirgus caurskatāmību un godīgu konkurenci.”

Priekšlikuma mērķis ir aizsargāt ES ražoto alkoholisko dzērienu reputāciju, kas iegūta ES un pasaules tirgū, saglabājot alkoholisko dzērienu ražošanas tradīcijas. Gadījumos, kad tehnoloģiski jauninājumi uzlabo kvalitāti, tie ir ņemti vērā.

Priekšlikumā ņemti vērā noteikumi, kas minēti Līgumā par intelektuālā īpašuma tiesībām, kas saistītas ar tirdzniecību (TRIPS līgums) un Vispārējā vienošanās par tarifiem un tirdzniecību, kas ir neatņemama līguma daļa, ar kuru izveido Pasaules tirdzniecības organizāciju (PTO).

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!