• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzturēšanās ierobežojumiem aizsargjoslās ap valsts aizsardzības objektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2005., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/124404

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2005.gada 22.decembra sēdē

Vēl šajā numurā

23.12.2005., Nr. 206

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzturēšanās ierobežojumiem aizsargjoslās ap valsts aizsardzības objektiem

Aizsardzības ministrija (AM) ir pieteikusi Ministru kabinetā noteikumu projektu, lai noteiktu tos valsts aizsardzības objektus, ap kuriem tiks veidotas aizsargjoslas, kā arī to platumu un uzturēšanās ierobežojumus ap šiem objektiem. Aizsargjoslas ap valsts aizsardzības objektiem tiks noteiktas, lai nodrošinātu valsts aizsardzības objektu drošību un ekspluatāciju, kā arī mazinātu šaušanas un spridzināšanas rezultātā radušos triecienviļņu un trokšņu negatīvo ietekmi uz cilvēkiem, mājdzīvniekiem un būvēm, kas atrodas valsts aizsardzības objekta tuvumā, kā arī garantētu cilvēku un viņu īpašuma drošību ārkārtējos gadījumos.

Noteikumu projektā ir iekļauti 43 objekti, ap kuriem tiks veidotas aizsargjoslas. To platumu un darbības ierobežojumus nosaka katram objektam individuāli, ņemot vērā NATO drošības direktīvā noteiktās prasības attiecībā uz valsts aizsardzības objektu fizisko drošību. Skaitot no valsts aizsardzības objekta ārējām robežām, aizsargjoslām ap valsts aizsardzības objektiem minimālais platums ir 25 metri, bet maksimālais platums – 600 metru.

Aizsargjoslās ap valsts aizsardzības objektiem bez saskaņošanas ar AM būs aizliegta dažādu veidu saimnieciskā darbība un aktivitātes. Iesniegumu ar lūgumu atļaut veikt konkrētas darbības varēs iesniegt Aizsardzības ministrijā, kas mēneša laikā izskatīs iesniegumu un pieņems attiecīgu lēmumu.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!