• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 20. decembra noteikumi Nr. 973 "Aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2005., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/124381

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.974

Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 25.novembra noteikumos Nr.660 "Noteikumi par aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanu"

Vēl šajā numurā

23.12.2005., Nr. 206

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 973

Pieņemts: 20.12.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.973

Rīgā 2005.gada 20.decembrī (prot. Nr.76 54.§)

Aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja nolikums

Izdoti saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 16.panta pirmo daļu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs (turpmāk – birojs) ir satiksmes ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde.

2. Biroja darbības mērķis ir valsts pārvaldes funkcijas īstenošana aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas jomā. Biroja darbība nerada tiesiskas sekas trešajām personām.

II. Biroja funkcijas, uzdevumi un kompetence

3. Biroja funkcijas:

3.1. izmeklēt aviācijas nelaimes gadījumus un incidentus un analizēt to cēloņus;

3.2. ziņot Satiksmes ministrijai par Latvijas Republikas teritorijā un citās valstīs notikušajiem aviācijas nelaimes gadījumiem un incidentiem;

3.3. ziņot ieinteresēto valstu aviācijas institūcijām, personām un Starptautiskajai civilās aviācijas organizācijai (ICAO) par Latvijas Republikas teritorijā notikušajiem aviācijas nelaimes gadījumiem un nopietniem incidentiem, kā arī par to izmeklēšanas uzsākšanu.

4. Lai nodrošinātu funkciju izpildi, birojs:

4.1. sagatavo aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu nobeiguma ziņojumus un izstrādā ieteikumus līdzīgu aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu novēršanai nākotnē;

4.2. nodrošina biroja izmeklētāju pastāvīgu gatavību (visu diennakti) izbraukšanai uz aviācijas nelaimes gadījuma vietu;

4.3. reģistrē Latvijas Republikā notikušos aviācijas nelaimes gadījumus un incidentus;

4.4. sistematizē un uzglabā informāciju par visiem civilās aviācijas nelaimes gadījumiem un incidentiem, kuros iesaistīti Latvijas Republikas Civilo gaisa kuģu reģistrā reģistrētie gaisa kuģi;

4.5. nosūta izstrādātos aviācijas nelaimes gadījumu un nopietnu incidentu novēršanas ieteikumus Civilās aviācijas administrācijai un Latvijas Republikas gaisa kuģu ekspluatantiem;

4.6. atbilstoši kompetencei sadarbojas ar starptautiskajām organizācijām un citu valstu institūcijām, kas izmeklē aviācijas nelaimes gadījumus un incidentus;

4.7. atbilstoši kompetencei slēdz līgumus ar citu valstu attiecīgajām aviācijas iestādēm;

4.8. nodrošina valsts budžeta ietvaros piešķirtā finansējuma mērķtiecīgu un efektīvu izlietošanu;

4.9. atbilstoši kompetencei piedalās normatīvo aktu projektu izstrādē un atzinumu sniegšanā par citu institūciju sagatavotajiem normatīvo aktu projektiem.

5. Lai izpildītu noteiktos uzdevumus, birojam ir tiesības iesaistīt aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanā citus speciālistus, kā arī pieprasīt un saņemt no juridiskajām un fiziskajām personām izmeklēšanai nepieciešamo informāciju un dokumentus.

III. Biroja struktūra un pārvalde

6. Biroja darbu vada biroja direktors – atbildīgais izmeklētājs (turpmāk – biroja direktors). Direktoru pēc kandidatūras apstiprināšanas Ministru kabinetā ieceļ amatā un atbrīvo no amata satiksmes ministrs.

7. Biroja direktors pilda Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktās tiešās pārvaldes iestādes vadītāja funkcijas.

8. Biroja direktora prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda direktora vietnieks.

9. Biroja direktors izveido biroja iekšējo organizatorisko struktūru.

IV. Pārskati par funkciju izpildi un valsts budžeta līdzekļu izlietojumu

10. Biroja direktors ne retāk kā reizi gadā iesniedz satiksmes ministram pārskatu par biroja funkciju izpildi un valsts budžeta līdzekļu izlietojumu.

11. Satiksmes ministram ir tiesības jebkurā laikā pieprasīt pārskatus par valsts budžeta līdzekļu izmantošanu un informāciju par biroja funkciju izpildi.

V. Biroja darbības tiesiskuma nodrošināšana

12. Biroja direktors nodrošina biroja darbības tiesiskumu. Biroja direktoram ir tiesības atcelt biroja amatpersonu lēmumus un iekšējos normatīvos aktus.

13. Biroja direktors pieņem lēmumu par privātpersonas apstrīdēto biroja amatpersonu un darbinieku faktisko rīcību. Biroja direktora lēmumu var pārsūdzēt tiesā.

14. Biroja direktora administratīvos aktus un faktisko rīcību var apstrīdēt Satiksmes ministrijā, bet Satiksmes ministrijas lēmumu var pārsūdzēt tiesā.

VI. Noslēguma jautājums

15. Noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 1.janvāri.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Satiksmes ministrs A.Šlesers

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 1.janvāri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!