• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ķīnas vēstnieka iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2005., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/124163

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vēstnieka NATO atvadīšanos no alianses valstu vēstniekiem

Vēl šajā numurā

21.12.2005., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ķīnas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

Pie Saeimas priekšsēdētājas

13.decembrī Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Ķīnas tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Džanu Limiņu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre, sveicot vēstnieku ar stāšanos jaunajā amatā, attiecības starp abām valstīm novērtēja kā labas un draudzīgas un atzīmēja, ka sadarbība kļūst arvien ciešāka.

Ķīnas vēstnieks Dž.Limiņs pastāstīja par savas valsts straujo izaugsmi pēdējos gados, kā arī uzsvēra tomēr nevienmērīgo attīstību dažādo Ķīnas reģionos. Tāpēc valdība strādā pie attīstības veicināšanas rietumu reģionos, kur ir ierobežoti dabas resursi, sacīja vēstnieks. Savukārt I.Ūdre informēja par Latvijas reģionu iedzīvotāju došanos darba meklējumos uz galvaspilsētu Rīgu, kā arī darbaspēka aizplūšanu uz citām Eiropas Savienības (ES) valstīm. Saeimas priekšsēdētāja izteica cerību, ka, attīstoties ekonomikai un paaugstinoties dzīves līmenim, no Latvijas aizbraukušie atgriezīsies. Pārrunātas arī aktualitātes ES, uzsverot nacionālo parlamentu lomas palielināšanu lēmumu pieņemšanā. Sarunas nobeigumā Ķīnas vēstnieks Dž.Limiņs pauda apņēmību padziļināt dažāda līmeņa sadarbību starp Latviju un Ķīnu, īpaši attīstot kontaktus starpparlamentu līmenī.

Saeimas preses dienests

Pie Ministru prezidenta

20.decembrī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Ķīnas Tautas Republikas jauno vēstnieku Latvijā Džanu Limiņu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Ministru prezidents uzsvēra Latvijas interesi paplašināt ekonomiskos sakarus ar Ķīnu, turpināt veiksmīgo politisko dialogu, kā arī sekmēt sadarbību izglītībā un kultūrā. Aigars Kalvītis norādīja, ka valdība konsekventi īsteno vienas Ķīnas politiku.

Valdības vadītājs īpaši akcentēja iespēju izmantot Latvijas transporta infrastruktūru Ķīnas tirdzniecībai ar ES.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!