• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par PVN, akcīzes nodokļa un ienākumu deklarācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2005., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/124043

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautisko organizāciju sankciju izpildi

Vēl šajā numurā

20.12.2005., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par PVN, akcīzes nodokļa un ienākumu deklarācijām

Valsts sekretāru sanāksmē 15.decembrī saskaņošanai starp ministrijām ir izsludināti trīs Finanšu ministrijas sagatavotie Ministru kabineta (MK) noteikumu projekti, kas noteiks pievienotās vērtības nodokļa (PVN) deklarācijas, akcīzes nodokļa deklarāciju un iedzīvotāju gada ienākumu deklarācijas paraugus, kā arī regulēs to aizpildīšanas kārtību.

Līdz šim deklarāciju aizpildīšanas kārtību reglamentēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izdoti normatīvie akti, kas zaudēs spēku 2006.gada 1.janvārī, tādēļ šīs jomas regulēšanai izstrādāti atbilstoši MK noteikumi, kas ietvers arīdzan deklarāciju veidlapu paraugus, ko noteica ar MK noteikumiem.

“Noteikumi par akcīzes nodokļa deklarāciju veidlapām” reglamentēs akcīzes nodokļa deklarāciju veidlapu paraugus un akcīzes nodokļa deklarāciju aizpildīšanas kārtību. Akcīzes preces ir naftas produkti, alkoholiskie dzērieni (arī alus), tabakas izstrādājumi, bezalkoholiskie dzērieni un kafija, tādējādi ir arī paredzēti pieci deklarāciju paraugi, kā arī katram deklarācijas paraugam sava aizpildīšanas kārtība. Deklarācijas akcīzes nodokļa maksātājiem ir jāiesniedz VID.

Līdzīgi arī “Noteikumi par iedzīvotāju gada ienākumu deklarāciju un tās aizpildīšanas kārtību” apstiprina iedzīvotāju gada ienākumu deklarācijas veidlapas paraugu un nosaka deklarācijas aizpildīšanas kārtību. Noteikumi ietver arī normas, kas attiecas uz deklarācijas aizpildīšanu maksātājiem, kuriem taksācijas gadā ir bijuši izdevumi par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem un kuri vēlas iekļaut šos izdevumus iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķinā.

Noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 13.janvāra noteikumos Nr.29 “Noteikumi par pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju”” noteiks par taksācijas periodu iesniedzamās PVN deklarācijas un tās pielikumu veidlapu paraugus, kā arī PVN deklarācijas aizpildīšanas kārtību.

Paredzams, ka noteikumos iekļautās normas tiks piemērotas no 2006.gada 1.janvāra. Līdz ar jauno noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudēs 2005.gada 24.maija MK noteikumi Nr.347 “Noteikumi par akcīzes nodokļa deklarāciju veidlapām” un 2000.gada 19.decembra noteikumi Nr.460 “Noteikumi par iedzīvotāju gada ienākumu deklarāciju”.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!