• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Turcijas Republikas vēstnieka iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2005., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/123865

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par direktīvas "TV bez robežām" pārskatīšanu

Vēl šajā numurā

16.12.2005., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Turcijas Republikas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

Pie Ministru prezidenta

14.decembrī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Turcijas vēstnieku Duraju Polatu, kurš ieradās iepazīšanās vizītē.

Ministru prezidents apsveica vēstnieku ar darba gaitu sākšanu Latvijā un izteica cerību, ka abu valstu attiecības kļūs ciešākas, kas ir īpaši svarīgi laikā, kad Turcija ir sākusi sarunas par iestāšanos ES.

Aigars Kalvītis uzsvēra, ka Turcijas vēstniecības atvēršana Rīgā ir nozīmīgs solis, lai stiprinātu savstarpējās attiecības.

A.Kalvītis pauda atbalstu Turcijas virzībai uz ES un novēlēja panākumus reformu īstenošanā un iestāšanās ES kritēriju izpildē. Turcijas vēstnieks interesējās par Latvijas pieredzi, integrējoties ES.

Sarunas laikā uzmanība tika veltīta šī-brīža aktuālākajam ES jautājumam – 15. un 16.decembrī paredzētajai Eiropadomes sēdei, kuras galvenais uzdevums būs vienoties par ES Finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam. Turklāt A.Kalvītis pateicās par Turcijas atbalstu NATO samita organizēšanai Rīgā un izrādīja interesi pārņemt Turcijas pieredzi, organizējot Stambulas samitu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Pie ārlietu ministra

Jaunais Turcijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Durajs Polats 13.decembrī iepazīšanās vizītē ieradās pie Latvijas ārlietu ministra Arta Pabrika.

Puses pārrunāja divpusējos jautājumus, tai skaitā vīzu režīma pārskatīšanu un vienojās, ka šim jautājumam pievērsīs īpašu uzmanību, jo tas veicinātu ekonomisko sakaru paplašināšanos un tūristu skaita pieaugumu.

Turcijas vēstnieks apsveica ārlietu ministru un Latvijas valsti ar NATO samita organizēšanu nākamajā gadā Rīgā.

A.Pabriks pauda prieku par šādu NATO dalībvalstu lēmumu. Viņš uzsvēra, ka Latvija augstu vērtē Turcijas lēmumu piedalīties Baltijas gaisa telpas patrulēšanā un nodrošinās kārtējo rotāciju 2006.gada otrajā ceturksnī.

Ārlietu ministrs izteica prieku par Turcijas vēstniecības atvēršanu Rīgā un pauda cerību, ka vēstnieka darbs Rīgā ienesīs jaunu dinamismu Latvijas un Turcijas attiecībās, kā arī ļaus padziļināt kontaktus, īpaši ekonomikas un kultūras jomā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!