• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 31. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2000., Nr. 390 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12386

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra vizīti Maltā

Vēl šajā numurā

02.11.2000., Nr. 390

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 31. oktobra sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums — "LV" Nr.386/389 1.11.2000.

Pieņemta zināšanai informācija par valsts materiālo rezervju stāvokli un veiktajām darbībām ar valsts materiālajām rezervēm 1999.gadā, par Eiropas Savienības valstu praksi materiālo rezervju jautājumā un konceptuāliem priekšlikumiem par turpmākajām darbībām ar valsts materiālajām rezervēm. Iekšlietu ministrijai uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā: likumprojektu "Grozījumi likumā "Par Latvijas Republikas valsts materiālajām rezervēm"" — līdz 2001.gada 15.janvārim; Ministru kabineta noteikumu projektu par valsts materiālo rezervju izveidošanas, uzglabāšanas, izmantošanas, finansēšanas, kontroles, uzskaites un pārskata sagatavošanas kārtību — līdz 2001.gada 31.martam; pārskatīt valsts materiālo rezervju sistēmas un to resursu pārvaldes modeli — līdz 2001.gada 1.maijam. Iekšlietu ministrijai uzdots sagatavot izziņu par attiecīgajiem 1992./1993.gada parādiem un iesniegt to Ministru kabinetā.

Pieņemta zināšanai informācija par akcīzes nodokļa ieņēmumiem 2000.gada deviņos mēnešos un veiktajiem pasākumiem akcīzes nodokļa iekasēšanas uzlabošanai. Satiksmes ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā: līdz 2001.gada 1.maijam — konceptuālu ziņojumu par līdzvērtīgas autoceļu lietošanas maksas nosacījumu nodrošināšanu visiem transportlīdzekļiem neatkarīgi no izmantojamās degvielas veida; līdz 2001.gada 1.jūnijam — metodiku valstī patērētās degvielas apjoma aprēķināšanai atkarībā no autotransporta līdzekļu veiktā darba. Satiksmes ministrijai un Zemkopības ministrijai savas kompetences ietvaros sniegt nepieciešamo palīdzību Valsts ieņēmumu dienestam akcīzes nodokļa pilnīgākai iekasēšanai, izmantojot Latvijas dzelzceļa tehnoloģijas, kā arī kuģu bunkerēšanas procedūras. Iekšlietu ministrijai uzdots pievērst īpašu uzmanību degvielas kontrabandas apkarošanai pierobežas rajonos.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par Latvijas valsts sauszemes robežapsardzības sistēmas attīstības koncepcijas īstenošanu . Iekšlietu ministrijai uzdots līdz 2001.gada 1.februārim sagatavot Valsts robežsardzes attīstības koncepciju (2001.—2005.gadam) un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā.

Ministru kabinets akceptēja koncepciju "Augstākās kvalifikācijas informācijas tehnoloģiju speciālistu sagatavošana, īstenojot zinātniskās pētniecības projektus". Izglītības un zinātnes ministrijai kopīgi ar Satiksmes ministriju uzdots: nodrošināt valsts pētījumu programmas "Augstākās kvalifikācijas informācijas tehnoloģiju speciālistu sagatavošana, īstenojot zinātniskās pētniecības projektus" izstrādi un īstenošanu; prioritāri atbalstīt tos projektus, kuru īstenošanu veic gados jauni (līdz 35 gadiem) zinātniskie darbinieki.

Valdība pamatā akceptēja konceptuālo ziņojumu "Par nekustamā īpašuma — ēkas Rīgā, Republikas laukumā 2 — turpmāko apsaimniekošanu". Paredzams, ka minētais nekustamais īpašums konkursa kārtībā tiks nodots koncesijā saskaņā ar Koncesiju likumu. Zemkopības ministrijai uzdots izstrādāt un līdz 2001.gada 1.februārim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā valsts nekustamā īpašuma Rīgā, Republikas laukumā 2, koncesijas piešķiršanas nosacījumus.

Pieņemta zināšanai informācija par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Latvijas Jūras administrācija" valsts garantēto kredītsaistību nodošanas kārtību. Valdība atbalstīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas izstrādāto likumprojektu "Grozījums Likumā par ostām". Satiksmes ministrijai uzdots informēt Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju par Ministru kabineta viedokli, kā arī iesniegt komisijai Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes un Ventspils brīvostas pārvaldes līgumu.

Valdība akceptēja likumprojektu "Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likums". Tieslietu ministrijai kopīgi ar Ekonomikas ministriju uzdots sagatavot un iesniegt Valsts kancelejā Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidošanu (Tieslietu ministrijas pārstāvja vadībā) Aroddarbības likumprojekta izstrādāšanai.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai, ka labklājības ministrs Andrejs Požarnovs un zemkopības ministrs Atis Slakteris izveidos darba grupu, lai sagatavotu saskaņotus priekšlikumus pārtikas aprites valsts uzraudzības un kontroles sistēmas pilnveidošanai.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!