• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas bijušā ekonomikas ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2005., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/123735

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par deputātu nostāju Krievijas - Vācijas gāzes vada būvniecībā

Vēl šajā numurā

15.12.2005., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas bijušā ekonomikas ministra vizīti Latvijā

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar Rīgas pilī tikās ar bijušo Vācijas ekonomikas ministru Oto Lambsdorfu.

Tikšanās laikā O.Lambsdorfs pauda gandarījumu par aktīvajām un draudzīgajām attiecībām starp Latviju un Vāciju, kas dinamisku apliecinājumu guvušas divpusējo ekonomisko sakaru īstenošanā, jo Vācija ir lielākais Latvijas tirdzniecības partneris.

Pārrunājot gaidāmo V.Vīķes-Freibergas vizīti Vācijā šīs nedēļas nogalē, O.Lambsdorfs apsveica Latvijas prezidenti ar Brēmenē plānoto Hannas Ārendas balvas saņemšanu, atzīmējot prezidentes ieguldījumu Eiropas plašajā debatē par Otrā pasaules kara sekām.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie ārlietu ministra

Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks vakar, 14.decembrī, ministrijā tikās ar Vācijas un Baltijas Tirdzniecības kameras dibināšanas goda priekšsēdētāju grāfu Oto Lambsdorfu un pārrunāja Latvijas un Vācijas divpusējo sadarbību. A.Pabriks apliecināja gandarījumu par intensīvo visu līmeņu divpusējo dialogu ar Vāciju, kā arī izteica vēlmi turpināt attīstīt ekonomisko sadarbību ar Vācijas federālajām zemēm.

Ārlietu ministrs ar grāfu O.Lambsdorfu apsprieda politisko situāciju pēc vēlēšanām Vācijā, Vācijas un Krievijas gāzes vada būvniecību. Tikšanās laikā puses pārrunāja arī Eiropas Savienības (ES) aktualitātes – ES Konstitucionālā līguma nākotni un finanšu perspektīvas pieņemšanu.

Grāfs Oto Lambsdorfs apsveica Arti Pabriku un Latvijas valsti ar NATO samita organizēšanu nākamajā gadā Rīgā, savukārt ārlietu ministrs pateicās par atbalstu, kas tiek izrādīts Latvijai un Baltijas valstīm to ekonomiskās izaugsmes centienos.

Vācijas un Baltijas Tirdzniecības kameras dibināšanas goda priekšsēdētājs ir ilggadējs bijušais Vācijas Federatīvās Republikas ekonomikas ministrs un Brīvo demokrātu partijas (FDP) priekšsēdētājs. Grāfs Oto Lambsdorfs šobrīd ir partijas goda priekšsēdētājs.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!