• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2005., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/123677

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu, zīmogu atsaukumi

Vēl šajā numurā

15.12.2005., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dažādi sludinājumi

Valsts akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš” informācija par Kravu pārvadājumu tarifu politiku 2006.gadam

Valsts a/s “Latvijas dzelzceļš” (LDZ) Valde 2005.gada 2.decembrī (lēmums Nr.26/246) apstiprināja valsts a/s “Latvijas dzelzceļš” tarifu politiku 2006.gadam.

 

I. VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI

1.1. Valsts akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš” (turpmāk – LDZ) Tarifu politika 2006.gadam izstrādāta, pamatojoties uz Latvijas Republikas likumdošanu, Starptautisko Tranzīta Tarifu (STT) un ņemot vērā aktuālās iekšējā un ārējā transporta pakalpojumu tirgus tendences. Tās mērķis ir efektīvu un kvalitatīvu transporta pakalpojumu sniegšana un peļņas gūšana no sniegtajiem pakalpojumiem, lai sekmētu LDZ tālāku attīstību, palielinātu konkurētspēju un īstenotu stratēģiskas prioritātes.


II. TERMINI

2. Šīs Tarifu politikas izpratnē:

2.1. “Bāzes likmes” ir likmes, kas izveidotas uz Starptautiskā tranzīta tarifa (STT) bāzes.

2.2. “Eksporta pārvadājumi” ir pārvadājumi, kas tiek veikti no LDZ stacijām uz ārzemju dzelzceļu stacijām un noformēti ar starptautiskajiem pārvadājuma dokumentiem (nosūtīšana ārpus Latvijas robežām).

2.3. “Iekšzemes pārvadājumi” ir pārvadājumi, kas tiek veikti starp LDZ stacijām (pārvadājumi tikai Latvijas Republikas teritorijā).

2.4. “Importa pārvadājumi” ir pārvadājumi, kas tiek veikti no ārzemju dzelzceļu stacijām uz LDZ stacijām un noformēti ar starptautiskajiem pārvadājuma dokumentiem (ievešana Latvijā).

2.5. “Kravu tranzītpārvadājumi” ir pārvadājumi, kas tiek veikti pamatojoties uz starptautiskajiem pārvadājuma dokumentiem (noformēti ar vienu pavadzīmi) un ir iedalāmi šādi:

* caur sauszemes robežpārejām – ja kravas tiek virzītas caur Latvijas Republikas teritoriju no vienas robežpārejas uz otru robežpāreju un LDZ stacijās ar vagoniem netiek veiktas kravas operācijas;

* caur jūras ostām – ja kravas tiek virzītas caur Latvijas Republikas teritoriju no robežpārejām uz pieostas stacijām (tālākai izvešanai ar ūdens transportu) vai no pieostas stacijām uz robežpārejām (kravas ievestas ar ūdenstransportu).

2.6. “Līgumlikmes” ir likmes, kas ir noteiktas līgumā. Līgumlikmju pamatā ir bāzes likmes.

2.7. “LDZ stacijas” ir kravas operācijām atklātās Latvijas dzelzceļu stacijas, kas iekļautas Dzelzceļa kravu pārvadājumu tarifā 03-LDZ.

2.8. “Pārvadātāja vagoni (konteineri)” ir LDZ pārvadātājam vai ārzemju dzelzceļu pārvadātājiem piederošie vagoni (konteineri).

2.9. “Nomātie vagoni (konteineri)” ir no LDZ pārvadātāja vai no ārzemju dzelzceļu pārvadātājiem nomātie vagoni (konteineri).


III. KRAVU TRANZĪTPĀRVADĀJUMI

3.1. Vispārīgie noteikumi

3.1.1. Kravu tranzītpārvadājumu maksu nosaka līgumos.

Līgumi tiek slēgti:

- par kravu tranzītpārvadājumu maksu Latvijas Republikas teritorijā caur jūras ostām;

- par kravu tranzītpārvadājumu maksu Latvijas Republikas teritorijā caur sauszemes robežpārejām.

3.1.2. Ja līgumā nav atrunāti tarifu noteikumi, likme vai pārvadājuma virziens konkrētās kravas pārvadāšanai tiek piemēroti Tarifu politikas noteikumi un likmes.

3.1.3. Ja nav noslēgts līgums par maksu par kravu tranzītpārvadājumiem Latvijas Republikas teritorijā caur jūras ostām, tiek piemēroti Starptautiskā tranzīta tarifa (STT) noteikumi un likmes:

- automobiļu pārvadājumiem – STT likmes pilnā apmērā, rēķinot pēc svara kategorijas 10 t, bet ne mazāk par 10 tonnām;

- ātrbojīgo kravu pārvadājumiem refrižeratorvagonos – STT likmes pilnā apmērā, rēķinot pēc svara kategorijas 25 t, bet ne mazāk par 25 tonnām;

- pārējo kravu pārvadājumiem vagonos – STT likmes ar koeficientu 0.5, rēķinot pēc svara kategorijas 25 t, bet ne mazāk par 25 tonnām;

- kravu tranzītpārvadājumiem lieltonnāžas universālos un specializētos konteineros un vidējās tonnāžas konteineros, kā arī par tukšu privāto un nomāto konteineru atgriešanu neatkarīgi no konteineru pieraksta dzelzceļa – atbilstošās STT likmes ar koeficientu 0.5.

STT piemērošanas gadījumā netiek aprēķināts šajā Tarifu politikā paredzētais inflācijas koriģējošais koeficients, pārvadāšanas maksas mainīgā daļa, akcīzes nodokļa kompensācijas maksa un pārvadāšanas maksas papilddaļa.

3.1.4. Ja nav noslēgts līgums par maksu par kravu tranzītpārvadājumiem Latvijas Republikas teritorijā caur sauszemes robežpārejām, pārvadājumi netiek veikti.

3.1.5. Bāzes likmes noteiktas katram pārvadājumu virzienam atkarībā no pārvadājamās kravas veida, tā vērtības, bīstamības pakāpes, sūtījuma veida, izmantojamā ritošā sastāva veida, pārvadāšanas attāluma. Bāzes likmes izklāstītas 1.–4.pielikumā.

3.1.6. Atkarībā no tirgus konjunktūras var noteikt no bāzes likmēm atšķirīgas līgumlikmes.

3.1.7. LDZ Valdei ir tiesības Tarifu politikas darbības laikā STT ietvaros pazemināt vai paaugstināt bāzes likmju līmeni atsevišķiem pārvadājumu virzieniem un kravu veidiem, ņemot vērā ekonomiskās intereses.

3.1.8. Līgumlikmes tiek noteiktas eiro (EUR), turklāt klienti, kuri ir Latvijas Republikas rezidenti, veic maksājumus latos (LVL), bet klienti, kuri nav Latvijas Republikas rezidenti, veic maksājumus eiro (EUR) vai ASV dolāros (USD).

3.1.9. Maksa par papildoperācijām un citiem ar pārvadājumu saistītiem pakalpojumiem, kā arī līgumsodi, tiek noteikta latos (LVL) saskaņā ar Dzelzceļa kravu pārvadājumu Tarifu 03-LDZ (tālāk tekstā – Tarifs 03-LDZ).

Maksa par papildoperācijām, kas aprēķināta saskaņā ar Tarifu 03-LDZ, tiek veikta latos (LVL), bet klienti - nerezidenti veic maksājumus eiro (EUR) vai ASV dolāros (USD).

3.1.10. Sakarā ar ievērojamām dīzeļdegvielas cenu svārstībām noteikta pārvadāšanas maksas mainīgā daļa, kas attiecināma katrai pārvadātās kravas tonnai vagonā vai konteinerā, kontreilerā (konteinera, noņemamās automobiļa virsbūves vai puspiekabes pārvadājumu bruto masa), pie tam sūtījuma svars jānoapaļo.

Pārvadāšanas maksas mainīgās daļas apmēru, izteiktu EUR, nosaka divas reizes gadā periodam no 2006.gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam un periodam no 2006.gada 1.jūlija līdz 31.decembrim atkarībā no dīzeļdegvielas, ko atļauts realizēt Latvijā saskaņā ar Eiropas standartu EN 590, vidējās aritmētiskās Platt’s cenas dīzeļdegvielai “Disel 50 ppm” par iepriekšējo pusgadu līdz 20.decembrim un 20.jūnijam.

Pārvadāšanas maksas mainīgo daļu nosaka pēc Latvijas Bankas vidējās EUR un USD kursu attiecības atbilstošā periodā – pusgadā, par kuru tiks aprēķināta vidējā aritmētiskā Platt’s cena dīzeļdegvielai “Disel 50 ppm”.

Pārvadāšanas maksas mainīgo daļu, izteiktu EUR, LDZ publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” līdz 25. decembrim un 25. jūnijam.

Pārvadāšanas maksas mainīgā daļa izklāstīta 5.pielikumā.

Pārvadāšanas maksas mainīgajai daļai netiek piemērotas atlaides un koeficienti, kas paredzēti šajā Tarifu politikā.

3.1.11. Saskaņā ar Latvijas Republikas likuma “Par akcīzes nodokli” 14.panta 1.punkta 4.apakšpunktu, lai kompensētu akcīzes nodokļa pieaugumu vilcei izmantojamai dīzeļdegvielai (no Ls 100 par 1000 litriem līdz Ls 164), LDZ nosaka maksu 0.274 EUR par katras pārvadātās kravas tonnu.gadījumā, ja akcīzes nodoklis palielināsies virs Ls 164 par 1000 litriem, par katriem nākamajiem Ls 10 akcīzes nodokļa kompensācijas maksa tiek palielināta par 0.024 EUR.

Mainoties akcīzes nodokļa atgriešanas principiem un apmēriem, kompensācijas maksa tiks koriģēta.

Koriģēto akcīzes nodokļa kompensācijas maksas apmēru LDZ publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” ne vēlāk kā 15 dienas pirms tās ieviešanas.

Akcīzes nodokļa kompensācijas maksai netiek piemērotas atlaides un koeficienti, kas paredzēti šajā Tarifu politikā.

3.1.12. LDZ ieņēmumu un izdevumu līdzsvarošanas nolūkā tiek piemērots inflācijas koriģējošais koeficients:

- pārvadāšanas maksai (izņemot pārvadāšanas maksas mainīgo daļu, akcīzes nodokļa kompensācijas maksu un pārvadāšanas maksas papilddaļu);

- maksai par papildoperācijām un citiem ar pārvadājumu saistītiem pakalpojumiem (izņemot maksu par vagonu dīkstāvi, konteineru dīkstāvi uz koplietošanas ceļiem un uz pievedceļiem un par konteineru laukumu izmantošanu, konteineriem atrodoties laukumā);

- līgumsodiem.

Inflācijas koriģējošā koeficienta noteikšanai par pamatu tiek pieņemts:

- valsts Centrālās statistikas pārvaldes sniegtais vidējais gada inflācijas indekss, aprēķinātais par 24 mēnešiem (no 2003.gada 1.septembra līdz 2005.gada 1.septembrim), kas tiek attiecināts uz LDZ kopējo personāla izmaksu (algas + sociālās apdrošināšanas izmaksas) īpatsvaru LDZ pārdotās produkcijas ražošanas un administrācijas izmaksās (izņemot pasažieru pakalpojumu sfēru);

- iepriekšējā gadā piemērotais inflācijas koriģējošais koeficients.

Inflācijas koriģējošo koeficientu LDZ publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” līdz 2005.gada 15.decembrim.

(2006.gadam noteikts inflācijas koriģējošais koeficients 1.075).

Pārvadāšanas maksas daļai, kas iegūta inflācijas koriģējošā koeficienta piemērošanas rezultātā, netiek piemērota atlaide par pārvadāto kravas apjomu.

3.1.13. LDZ Valdei ir tiesības kvalificētā personāla attīstībai un saglabāšanai noteikt līgumos pārvadāšanas maksas papilddaļu katrai pārvadātās kravas tonnai, kas būs spēkā līgumu darbības laikā.

(Ar 2005.gada 2.decembra LDZ Valdes lēmumu Nr.26/246 noteikta pārvadāšanas maksas papilddaļa 0.173 EUR par 1 tonnu).

Pārvadāšanas maksas papilddaļai netiek piemērotas atlaides un koeficienti, kas paredzēti šajā Tarifu politikā.

3.1.14. LDZ paredz iespēju noslēgt daudzpusējus līgumus (LDZ, termināls, klients), ja tas nodrošinās konkurētspēju ar alternatīviem maršrutiem.


3.2. Pārvadāšanas maksas aprēķina kārtība tranzītkravu pārvadājumiem

3.2.1. Vagonsūtījumi

3.2.1.1. Pārvadāšanas maksa par kravu pārvadājumiem vagonsūtījumos jāaprēķina par sūtījuma aprēķinmasu, bet ne mazāk kā par svara aprēķinnormu – 25 t.

Sūtījuma masa ietver:

- kravas masu, ieskaitot kravas taru (bruto), kā arī kravai piederošā pārvadājuma aprīkojuma un aizsarglīdzekļu masu;

- noņemamā pārvadājuma aprīkojuma masu, kā arī nenoņemamās pārvadāšanas ierīces, kuru masa nav iekļauta vagona taras masā.

3.2.1.2. Aprēķinot pārvadāšanas maksu, vagonsūtījumu masa jānoapaļo līdz pilnai tonnai (aprēķinmasa), pie tam 500 kg un vairāk jānoapaļo līdz pilnai tonnai, bet mazāk par 500 kg jāatmet.

3.2.1.3. Pārvadāšanas maksa par kravu pārvadājumiem pārvadātāja vagonos jāaprēķina pēc 1.–2.pielikumā norādītajām likmēm, atkarībā no pārvadājumu maršruta, ritošā sastāva un kravas veida.

3.2.1.4. Pārvadājot kravas privātos vagonos un nomātos vagonos, pārvadāšanas maksai, aprēķinātai pēc likmēm, kas norādītas 1.–2.pielikumā, atkarībā no pārvadājumu maršruta, ritošā sastāva un kravas veida, jāpiemēro koeficients 0.85.

3.2.1.5. Pārvadāšanas maksa par tukšu privāto vagonu pārvadājumiem, neatkarīgi no vagonu pieraksta dzelzceļa, kā arī par tukšu nomāto vagonu pārvadājumiem jāaprēķina pēc likmes 0.024 EUR par 1 ass-km.

3.2.1.6. Pārvadāšanas maksa par tukšo privāto un nomāto vagonu pārvadājumiem, kas aprīkoti ar nenoņemamām pārvadāšanas ierīcēm, kuru masa nav iekļauta vagonu taras masā, jāaprēķina pēc likmes 0.028 EUR par 1 ass-km.

3.2.1.7. Pārvadāšanas maksa par viena sūtījuma kravas pārvadājumu, kas pārkraušanas stacijā no viena sliežu platuma viena vagona tika pārkrauta cita sliežu platuma divos vai vairākos vagonos, jāaprēķina pēc likmēm, kas norādītas 1.–2.pielikumā, par sākotnējā pavadzīmē norādīto sūtījuma kopējo masu.

3.2.1.8. Pārvadāšanas maksa par kravas pārvadājumu vagonu sūtījumos, kas adresēti vienam saņēmējam vienā saņemšanas stacijā, un pārkraušanas stacijā tika pārkrauti no viena sliežu platuma diviem vai vairāk vagoniem uz cita sliežu platuma vienā vagonā, jāaprēķina pēc likmēm, kas norādītas 1.–2.pielikumā, par katru pavadzīmi atsevišķi, bet ne mazāk, kā par vagonā iekrautās kravas summāro masu 25 t.

3.2.1.9. Pārvadāšanas maksa par pārvadātājam nepiederošā noņemamā pārvadājuma aprīkojuma pārvadāšanu bez kravas jāaprēķina par to faktisko masu pēc kravu pārvadājumu vispārīgiem noteikumiem, bet ne mazāk kā par 10 tonnām.

3.2.1.10. LDZ un klientam vienojoties, kravu pārvadāšanas maksu var noteikt neatkarīgi no vagonu piederības, neaprēķinot šajos gadījumos maksu par tukšu privāto un nomāto vagonu pārvadājumiem.

3.2.2. Konteineri

3.2.2.1. Pārvadāšanas maksa par kravu pārvadājumiem pārvadātāja universālajos konteineros jāaprēķina par katru konteineru pēc likmēm, kas norādītas 3.–4.pielikumā, atkarībā no pārvadājumu maršruta un konteinera kategorijas.

3.2.2.2. Pārvadāšanas maksa par kravu pārvadājumiem specializētajos pārvadātāja konteineros jāaprēķina reizinot 3.–4.pielikumā norādītās attiecīgās 20 pēdu, 30 pēdu un 40 pēdu universālo konteineru likmes ar šādu koeficientu:

- konteineriem-cisternām – 1.4;

- izotermiskajiem konteineriem – 1.3.

3.2.2.3. Pārvadāšanas maksa par kravu pārvadājumiem privātos universālajos un specializētajos konteineros (t.sk. konteineros-cisternās un izotermiskajos konteineros) jāaprēķina:

- par pārvadājumu pārvadātāja vagonā – piemērojot pārvadāšanas maksai, kas aprēķināta vienam konteineram, attiecīgi p. 3.2.2.1. un 3.2.2.2., koeficientu 0.85;

- par pārvadājumu privātajā vai nomātajā vagonā –iemērojot pārvadāšanas maksai, kas aprēķināta konteineru pārvadājumiem pārvadātāja vagonā, koeficientu 0.85.

3.2.2.4. Pārvadāšanas maksa par kravu pārvadājumiem universālajos un specializētajos konteineros, kuru garums pārsniedz 40 angļu pēdas (ar trafareta masu 30 un vairāk tonnas), jāaprēķina, piemērojot koeficientu 1.45 pārvadāšanas maksai, kas aprēķināta vienam 40 pēdu konteineram – attiecīgi p.3.2.2.1., 3.2.2.2. un 3.2.2.3.

3.2.2.5. Pārvadāšanas maksa par tukšu privāto universālo un specializēto konteineru (t.sk. konteineri-cisternas un izotermiskie konteineri) pārvadājumu jāaprēķina:

- ja tie iekrauti pārvadātāja vagonos, par katru tukšo konteineru pēc likmes, kas aprēķinātas kā krautam konteineram (attiecīgi p.3.2.2.1. un 3.2.2.2.), piemērojot koeficientu 0.5;

- privātos vai nomātos vagonos – pēc aprēķinātās pārvadāšanas maksas pārvadājumiem pārvadātāja vagonos, piemērojot koeficientu 0.85.

3.2.2.6. Pārvadāšanas maksa par tukšu privāto universālo un specializēto konteineru (t.sk. konteineri-cisternas un izotermiskie konteineri), kuru garums pārsniedz 40 angļu pēdas (ar trafareta masu 30 un vairāk tonnas), pārvadājumu jāaprēķina:

- ja tie iekrauti pārvadātāja vagonos, par katru tukšo konteineru pēc likmes, kas aprēķināta kā krautam konteineram – attiecīgi p.3.2.2.4. (izņemot p.3.2.2.3. norādītos koeficientus), piemērojot koeficientu 0.5;

- privātos vai nomātos vagonos – pēc aprēķinātās pārvadāšanas maksas pārvadājumiem pārvadātāja vagonos, piemērojot koeficientu 0.85.

3.2.2.7. Pārvadāšanas maksa par privātā un nomātā dīzeļelektrostacijas vagona ar apkalpojošo personālu pārvadājumu sakabē ar vagoniem izotermisko konteineru pārvadāšanai krautā vai tukšā reisā jāaprēķina pēc likmes 0.062 EUR par 1 ass-km.

3.2.2.8. Pārvadāšanas maksa par tukšu pārvadātāja konteineru pārvadājumiem, nosūtot tos regulēšanas kārtībā un remontā, netiek aprēķināta.

3.2.3. Negabarīta kravas

3.2.3.1. Pārvadājot uz platformām un pusvagonos kravas, kas pārsniedz iekraušanas gabarītu, pārvadāšanas maksai, kas aprēķināta pēc bāzes likmēm, kuras norādītas 1. un 2.pielikuma 4.ailē, atbilstoši negabarīta pakāpēm jāpiemēro šādi koeficienti:

- 1–3 apakšas, sānu, augšas - 1.5;

- 4–5 apakšas, sānu - 2;

- 6 apakšas, sānu, kā arī virsnegabarīta kravām - 3.

3.2.3.2. Pārvadājot kravas četrasu, sešasu un astoņasu (tai skaitā savienotā un sakabes tipa) transportieros, pārvadāšanas maksai, aprēķinātai par sūtījuma aprēķinmasu, bet ne mazāk par 6.25 t svara uz 1 asi, pēc bāzes likmēm, kas norādītas 1. un 2.pielikuma 4.ailē, atbilstoši negabarīta pakāpēm jāpiemēro šādi koeficienti:

- gabarīta kravām - 2;

- 1–3 apakšas, sānu, augšas - 2;

- 4–5 apakšas, sānu - 3;

- 6 apakšas, sānu, virsnegabarīta kravām - 4;

- kravām transportieros, ko pārvadā ar atsevišķu lokomotīvi (maksu par lokomotīves nobraukumu nosaka uz līguma pamata) - 4.

Pārvadāšanas maksa par kravu pārvadājumiem 12 un vairāk asu transportieros, kā arī transportieros apkalpes brigādes pavadībā, jāaprēķina pēc likmēm, ko nosaka uz līguma pamata.

3.2.3.3. Pārvadāšanas maksa par kravu pārvadājumiem, kam ir dažāda veida un pakāpes negabarīts, jāaprēķina par lielākās pakāpes negabarītu.

3.2.4. Refrižeratorvagoni

3.2.4.1. Pārvadāšanas maksu par ātrbojīgo kravu pārvadājumiem refrižeratorsekcijās jāaprēķina par katra kravas vagona aprēķinmasu (bet ne mazāk par svara aprēķinnormu - 25 t) pēc likmēm, kas norādītas 1. un 2. pielikumā.

3.2.4.2.gadījumos, ja refrižeratorsekcija tiek iekrauta daļēji, pārvadāšanas maksa jāaprēķina par katru krauto vagonu, piemērojot koeficientus:

- ja iekrauti 3 vagoni – 1.1;

- ja iekrauti 2 vagoni – 1.3;

- ja iekrauts 1 vagons – 1.5.

Pārvadāšanas maksa par katra tukšā vagona pārvadājumu krautas refrižeratorsekcijas sastāvā jāaprēķina pēc likmes 0.024 EUR par 1 ass-km.

3.2.4.3. Pārvadājot kravas Latvijas dzelzceļam vai Lietuvas dzelzceļam piederošā pilnīgi iekrautā refrižeratorsekcijā, kas sastāv no 5 un vairāk kravas vagoniem un dīzeļģeneratora vagona, pārvadāšanas maksai, aprēķinātai pēc likmēm, kas norādītas 1. un 2.pielikumā, jāpiemēro koeficients 0.85.

3.2.4.4. Pārvadāšanas maksa par dīzeļģeneratora vagona un apkalpes brigādes pārvadājumu refrižeratorsekcijas sastāvā netiek aprēķināta.

3.2.5. Termosvagoni

3.2.5.1. Pārvadājot kravas termosvagonos, pārvadāšanas maksai, aprēķinātai pēc likmēm, kas norādītas 1. un 2.pielikuma 4.ailē, jāpiemēro koeficients 1.5.

3.2.6. Piesegšanas vagoni

3.2.6.1. Pārvadāšanas maksa par tukšā vagona pārvadājumu, izmantojot to kā piesegšanas vagonu vai vagonu ar kontrolrāmi, jāaprēķina pēc likmes 0.059 EUR par 1 ass-km.

Ja krauto vagonu izmanto kā piesegšanas vagonu vai kā vagonu ar kontrolrāmi, iepriekšminētā pārvadāšanas maksa netiek aprēķināta.

3.2.7. Pavadoņu brauciens

3.2.7.1. Par pavadoņu braucienu vienā vagonā ar pārvadājamo kravu vai transporta līdzeklī, kas tiek pārvadāts kā krava uz savām asīm, neatkarīgi no to piederības, papildus kravas pārvadāšanas maksai jāaprēķina maksa par katra pavadoņa braucienu pēc likmes 3.74 EUR par katriem pārvadāšanas attāluma iesāktajiem 100 km.

3.2.7.2. Ja pavadoņiem iedalīts atsevišķs vagons, jāaprēķina maksa par katra pavadoņa braucienu pēc likmes 3.74 EUR par katriem pārvadāšanas attāluma iesāktajiem 100 km, un papildus pavadoņu braukšanas maksai jāaprēķina maksa par vagona nobraukumu neatkarīgi no vagona piederības pēc likmes 0.024 EUR par 1 ass-km.

3.2.8. Automobiļi

3.2.8.1. Pārvadāšanas maksa par automobiļu pārvadājumiem specializētajos vagonos jāaprēķina par sūtījuma aprēķinmasu pēc likmēm, kas norādītas 1. un 2.pielikumā, bet ne mazāk par svara aprēķinnormu – 10 t.

3.2.9. Kontreileri

3.2.9.1. Pārvadāšanas maksa kontreilersūtījumu pārvadājumiem (krauts autovilciens, noņemamā automobiļa virsbūve vai puspiekabe) uz specializētajām platformām, neatkarīgi no negabarīta pakāpes jāaprēķina:

- krautam autovilcienam, noņemamai automobiļa virsbūvei vai puspiekabei pēc likmes, kas norādītas 1. un 2.pielikumā automobiļiem specializētajos vagonos, par sūtījuma svara aprēķinnormu – 10 t;

- tukšam autovilcienam, noņemamai automobiļa virsbūvei vai puspiekabei pēc likmes, kas norādītas 1. un 2.pielikumā automobiļiem specializētajos vagonos, par sūtījuma svara aprēķinnormu – 7 t.

3.2.10. Ritošais sastāvs kā krava uz savām asīm

3.2.10.1. Pārvadājot ritošo sastāvu kā kravu uz savām asīm, pārvadāšanas maksa jāaprēķina pēc likmes 0.059 EUR par 1 ass-km.

3.2.11. Pārvadājumi ar atsevišķu lokomotīvi

3.2.11.1. Pārvadāšanas maksa par pārvadājumiem ar atsevišķu lokomotīvi tiek noteikta katram konkrētam gadījumam, noslēdzot atsevišķu līgumu.

3.2.12. Bīstamās kravas

3.2.12.1. Pārvadājot bīstamās kravas, kas attiecināmas 1., 6.2. un 7.klasei, pārvadāšanas maksai, aprēķinātai pēc likmēm, kas norādītas 1. un 2.pielikuma 4.ailē, jāpiemēro koeficients 2.0.


IV. IMPORTA, EKSPORTA PĀRVADĀJUMI UN IEKŠZEMES PĀRVADĀJUMI

4.1. Maksa par pārvadājumiem par kravu iekšzemes, eksporta un importa pārvadājumiem tiek aprēķināta saskaņā ar Tarifu 03-LDZ vai uz noslēgto līgumu pamata.

Līgumus slēdz šādos gadījumos:

- ja tiek piešķirtas atlaides un atvieglojumi, ko paredz Tarifu politika;

- ja nosaka speciālu caurbraukšanas likmi;

- gadījumos, kas paredzēti Tarifā 03-LDZ.


V. ATLAIDES, CAURBRAUKŠANAS LIKMES UN ATVIEGLOJUMI

5.1. Atvieglojumu un atlaižu piemērošana

5.1.1. Lai saglabātu pakalpojumu pārdošanas konkurētspēju un piesaistītu kravas pārvadāšanai ar dzelzceļa transportu, LDZ piemēro atlaides un atvieglojumus atkarībā no konkrētiem apstākļiem transporta tirgū.

5.1.2. Atlaižu un atvieglojumu piemērošanas kārtība tiek atrunāta līgumos starp LDZ un klientu, nosakot termiņus, darbības noteikumus un savstarpējo atbildību.

5.1.3. Pēc klienta lūguma LDZ var iekļaut maksu par atsevišķām papildoperācijām (daļēji vai pilnā apmērā) līgumtarifa likmē.


5.2. Atlaide par pārvadāto kravas apjomu

5.2.1. Slēdzot līgumus ar klientiem uz 2006.gadu, LDZ var piešķirt atlaidi pārvadāšanas maksai par pārvadāto kravu apjomu atkarībā no pārvadātās kravas apjoma, kravas veida un pārvadāšanas virziena.

Minimālais apjoms atlaides piemērošanai par pārvadāto kravu apjomu:

200 tūkst. t;

10 tūkst. t ātrbojīgo kravu pārvadājumiem refrižeratorvagonos;

500 gab. 20-pēdu konteineru (viens 30-pēdu, 40-pēdu vai virs 40-pēdu konteiners tiek rēķināts kā divi 20-pēdu konteineri, divi 10-pēdu konteineri tiek rēķināti kā viens 20-pēdu konteiners).

5.2.2. Atlaides aprēķinam pārvadātās kravas apjoms tiek rēķināts pēc vagona aprēķinsvara vai konteinera bruto aprēķinsvara (t.i., noapaļots līdz pilnai tonnai, pie tam 500 kg un vairāk jānoapaļo līdz pilnai tonnai, bet mazāk par 500 kg jāatmet).

5.2.3.gadījumā, ja klients laikā nesamaksā par papildoperācijām un citiem ar pārvadājumu saistītiem pakalpojumiem un līgumsodu, LDZ neaprēķina atlaidi par pārvadātās kravas apjomu līdz parāda dzēšanas brīdim, izņemot maksājumus, par kuriem radušās domstarpības.


5.3. Maršruta atlaide

Maršruta atlaide ir noteikta 5% apmērā no pārvadāšanas maksas, kas aprēķināta par katru vagonu, un tiek piešķirta, nosūtot kravas maršrutos, ko formē uz pievedceļiem, vai kravām, kas pienāk maršrutos LDZ ieejas robežstacijā un ir adresētas vienam kravas saņēmējam uz vienu LDZ staciju, kā arī pārvadājot kravas maršrutos tranzītā caur LDZ sauszemes robežpārejām.

Vagonu skaitu maršrutā nosaka LDZ Valde, ņemot vērā vilcienu svara normas un konkrēto dzelzceļa iecirkņu tehniskās iespējas.


5.4. Speciālas caurbraukšanas likmes

Jaunu pārvadāšanas maršrutu un konkurētspējīgu kravu plūsmu veidošanas nolūkā tiek piemērotas speciālas caurbraukšanas likmes – pārvadāšanas maksas likmes, ko nosaka uz līguma pamata starp LDZ un citu valstu pārvadātājiem, kas piedalās pārvadājuma procesā.


VI. LĪGUMA “PAR MAKSU PAR KRAVU PĀRVADĀJUMUMIEM” NOSLĒGŠANAS KĀRTĪBA

Lai noslēgtu līgumu par maksu par kravu pārvadājumiem:

1. Klientam ir jābūt:

- reģistrācijas kodam LDZ klientu reģistrā;

- līgumam par vagonu padošanu un novākšanu uz/no privātās lietošanas dzelzceļa infrastruktūru, ja kravas nosūtīšana un saņemšana tiek plānota uz pievedceļiem.

2. Klientam ir jāiesniedz:

- pieteikums līguma slēgšanai, norādot paredzamo pārvadājumu maršrutus,

- LDZ robežstacijas, nosūtīšanas un saņemšanas stacijas, kravu nosaukumus ar HKN kodiem, paredzamo kravu pārvadājumu apjomus, izmantojamā vagonu / konteineru parka piederību;

- uzņēmuma un bankas rekvizīti;

- paraksta tiesības apliecinošā dokumenta oriģināls vai notāra apstiprināta kopija, kurā norādīts amatpersonas ar līgumu paraksta tiesībām vārds, uzvārds un personas kods.

3. Par līguma noformēšanu un līguma izpildes organizēšanu jāpārskaita LDZ 300.00 EUR. Minētā summa tiek ieskaitīta Klienta personiskajā kontā maksājumiem par turpmākajiem pārvadājumiem. Beidzoties līguma termiņam vai līguma pirmstermiņa pārtraukšanas gadījumā, neizmantotā līguma noformēšanas un līguma izpildes organizēšanas maksas summa (vai tās daļa) netiek atmaksāta Klientam un tiek ieskaitīta LDZ ienākumos.

Pēc apstiprinājuma saņemšanas par minētās summas pārskaitījumu LDZ izstrādā līguma projektu, pamatojoties uz pieteikumu, un nodod to klientam izskatīšanai un parakstīšanai.

Klients paraksta līguma projekta divus eksemplārus un iesniedz to LDZ apstiprināšanai Valdes sēdē.

Pēc līguma projekta apstiprināšanas LDZ Valdē, to paraksta Valdes priekšsēdētājs un līguma viens eksemplārs tiek nodots klientam.


VII. BĀZES LIKMJU IZMAIŅU PRIEKŠNOSACĪJUMI

7.1. LDZ var grozīt bāzes likmes gadījumos, ja notiek:

7.1.1. grozījumi nodokļu politikā un citos Latvijas Republikas likumdošanas aktos, kas tieši ietekmē dzelzceļa pārvadājumu pakalpojumu cenas;

7.1.2. stājas spēkā Starptautiskā tranzīta tarifa grozījumi;

7.1.3. ar Sadraudzības dalībvalstu dzelzceļa transporta Padomes lēmumu mainās vagonu lietošanas maksas likmes norēķinos starp dzelzceļiem;

7.1.4. mainās maksa par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (Regulatora) lēmumu.


1.pielikums

Dzelzceļa tranzītpārvadājumu bāzes likmes kravu pārvadājumiem caur jūras ostām 2006.gadā (EUR/1t)

Pārvadājuma

maršruts

Automobiļi specializētajos vagonos

Ātrbojīgās kravas refrižeratorvagonos

Sašķīdinātās, saspiestās un zem spiediena izšķaidītās gāzes cisternās

(HKN: 2705,2711, 2801, 2804, 2811, 2814, 2901, 2902, 2903)

Kravas universāl. un specializēt. vagonos.

Minerālā degviela, nafta un tās pārtveicēšanas produkti; bitumenminerālās vielas; minerālie sveķi cisternās

(HKN: 2706–2709, 2713–2715, 2721–2749, 290243, 3911)

Pārējās lejamkravas cisternās

1

2

3

4

5

Meitene

Rīga–Krasta

Sarkandaugava

Mangaļi

Bolderāja

Ziemeļblāzma

Iļģuciems

8.90

4.90

3.50

2.00

2.70

Reņģe

Rīga–Krasta

Sarkandaugava

Mangaļi

Bolderāja

Ziemeļblāzma

Iļģuciems

-

-

4.40

2.55

3.50

Lugaži

Rīga–Krasta

Sarkandaugava

Mangaļi

Bolderāja

Ziemeļblāzma

Iļģuciems

12.90

8.05

5.05

2.95

4.00

Kārsava

Zilupe

Indra

Rīga–Krasta

Sarkandaugava

Mangaļi

Bolderāja

Ziemeļblāzma

Iļģuciems

19.35

12.10

8.05

4.00

5.65

Meitene

Ventspils

Liepāja pas

15.35

9.05

6.70

3.35

4.40

Reņģe

Ventspils

Liepāja pas

-

-

7.35

3.85

5.30

Lugaži

Ventspils

Liepāja pas

22.80

14.60

9.60

4.80

6.70

Kārsava

Zilupe

Indra

Ventspils

Liepāja pas

27.80

18.15

11.65

5.80

8.05

2.pielikums

Dzelzceļa tranzītpārvadājumu bāzes likmes kravu pārvadājumiem caur sauszemes robežpārejām 2006.gadā (EUR/1t)

Pārvadājuma

maršruts

Automobiļi specializētajos vagonos

Ātrbojīgās kravas refrižeratorvagonos

Sašķīdinātās, saspiestās un zem spiediena izšķaidītās gāzes cisternās (HKN:2705, 2711,2801, 2804, 2811, 2814, 2901,

2902, 2903)

Kravas universāl. un specializēt. vagonos. Minerālā degviela, nafta un tās pārtveicēšanas produkti; bitumenminerālās vielas; minerālie sveķi cisternās (HKN: 2706–2709, 2713–2715, 2721–2749, 290243, 3911)

Pārējās lejam-kravas cisternās

1

2

3

4

5

I. Virzienā KrievijaLietuva un atpakaļ

1. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) – Eglaine (Obaļaja)

10.55

6.95

5.05

2.50

2.95

2. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) – Meitene (Jonišķi)

18.10

12.20

7.80

3.90

5.20

3. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) – Reņģe (Mažeiķi)

-

-

8.10

4.15

5.95

II. Virzienā Krievija - Igaunija un atpakaļ

1. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) –Lugaži (Valga)

24.55

16.70

10.75

5.40

7.05

III. Virzienā BaltkrievijaLietuva un atpakaļ

1.Indra (Bigosova) – Eglaine (Obaļaja)

7.05

4.50

2.90

1.45

1.95

2. Indra (Bigosova) – Meitene (Jonišķi)

18.90

12.90

7.80

3.95

5.40

3. Indra (Bigosova) – Reņģe (Mažeiķi)

-

-

8.80

4.65

6.35

IV. Virzienā BaltkrievijaIgaunija un atpakaļ

1. Indra (Bigosova) – Lugaži (Valga)

25.30

17.30

11.90

5.65

7.25

V. Virzienā IgaunijaLietuva un atpakaļ

1. Lugaži (Valga) – Meitene (Jonišķi)

14.05

9.40

6.15

3.10

4.00

2. Lugaži (Valga) – Reņģe (Mažeiķi)

-

-

7.05

3.55

4.75

3. Lugaži (Valga) – Eglaine (Obaļaja)

23.20

15.75

10.40

5.15

6.65

VI. Virzienā Krievija - Baltkrievija un atpakaļ

1. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) – Indra (Bigosova)

12.70

8.40

5.40

2.75

3.60

3.pielikums

Konteineru tranzītpārvadājumu bāzes likmes pārvadājumiem caur jūras ostām 2006.gadā

(EUR/1kont.)

Pārvadājuma maršruts

Konteineru kategorija

10 pēdu

20 pēdu

30, 40 pēdu

Meitene

Rīga–Krasta

Mangaļi

Bolderāja

Ziemeļblāzma

35.00

50.00

100.00

Lugaži

Rīga–Krasta

Mangaļi

Bolderāja

Ziemeļblāzma

51.00

73.00

146.00

Kārsava

Zilupe

Indra

Rīga–Krasta

Mangaļi

Bolderāja

Ziemeļblāzma

67.00

96.00

192.00

Meitene

Ventspils

Liepāja pas

55.00

78.00

156.00

Lugaži

Ventspils

Liepāja pas

77.00

110.00

220.00

Kārsava

Zilupe

Indra

Ventspils

Liepāja pas

94.00

134.00

268.00

4.pielikums

Konteineru tranzītpārvadājumu bāzes likmes pārvadājumiem caur sauszemes robežpārejām 2006.gadā

(EUR/1kont.)

Pārvadājuma maršruts

Konteineru kategorija

3 t

5 t

10 pēdu

20 pēdu

30, 40 pēdu

I. Virzienā KrievijaLietuva un atpakaļ

1. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) – Eglaine (Obaļaja)

17.00

27.00

48.00

69.00

138.00

2. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) – Meitene (Jonišķi)

31.00

51.00

88.00

125.00

250.00

II. Virzienā Krievija - Igaunija un atpakaļ

1. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) – Lugaži (Valga)

43.00

65.00

114.00

163.00

326.00

III. Virzienā BaltkrievijaLietuva un atpakaļ

1.Indra (Bigosova) – Eglaine (Obaļaja)

12.00

17.00

30.00

43.00

86.00

2. Indra (Bigosova) –Meitene (Jonišķi)

31.00

51.00

88.00

125.00

250.00

IV. Virzienā BaltkrievijaIgaunija un atpakaļ

1. Indra (Bigosova) – Lugaži (Valga)

43.00

65.00

114.00

163.00

326.00

V. Virzienā IgaunijaLietuva un atpakaļ

1. Lugaži (Valga) – Meitene (Jonišķi)

21.00

38.00

63.00

90.00

180.00

2. Lugaži (Valga) – Eglaine (Obaļaja)

38.00

60.00

103.00

147.00

294.00

VI. Virzienā Krievija - Baltkrievija un atpakaļ

1. Zilupe (Posiņa), Kārsava (Skangaļi) – Indra (Bigosova)

20.00

34.00

57.00

82.00

164.00

5.pielikums

Pārvadāšanas maksas mainīgā daļa

Sakarā ar ievērojamām dīzeļdegvielas cenu svārstībām noteikta pārvadāšanas maksas mainīgā daļa, kas attiecināma katrai pārvadātās kravas tonnai.

Pārvadāšanas maksas mainīgās daļas apmēru, izteiktu EUR, nosaka divas reizes gadā periodam no 2006.gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam un periodam no 2006.gada 1.jūlija līdz 31.decembrim atkarībā no dīzeļdegvielas, ko atļauts realizēt Latvijā saskaņā ar Eiropas standartu EN 590, vidējās aritmētiskās Platt’s cenas dīzeļdegvielai “Disel 50 ppm” par iepriekšējo pusgadu saskaņā ar tabulu līdz 20.decembrim un 20.jūnijam.

Pārvadāšanas maksas mainīgo daļu nosaka pēc Latvijas Bankas vidējās EUR un USD kursu attiecības atbilstošā periodā – pusgadā, par kuru tiks aprēķināta vidējā aritmētiskā Platt’s cena dīzeļdegvielai “Disel 50 ppm”.

Dīzeļdegvielas Platt’s pusgada vidējā cena (USD/1t)

Pārvadāšanas maksas mainīgā daļa

(USD/1t)

Mazāk nekā 100

-0,165

101–120

-0,132

121–140

-0,099

141–160

-0,066

161–180

-0,033

181–200

0

201–220

0,033

221–240

0,066

241–260

0,099

261–280

0,132

281–300

0,165

301–320

0,198

321–340

0,231

341–360

0,264

361–380

0,297

381–400

0,330

401–420

0,363

421–440

0,396

441–460

0,429

461–480

0,462

481–500

0,495

501–520

0,528

521–540

0,561

541–560

0,594

561–580

0,627

581–600

0,660

601–620

0,693

621–640

0,726

641 – 660

0,759

661 – 680

0,792

681 – 700

0,825

701–720

0,858

721–740

0,891

741–760

0,924

761–780

0,957

781–800

0,990

801–820

1,023

821–840

1,056

841–860

1,089

861–880

1,122

881–900

1,155

901–920

1,188

921–940

1,221

941–960

1,254

961–980

1,287

981–1000

1,320

Virs 1000

0,033 USD/1t par katriem Platt’s cenas pieauguma 20 USD

Pārvadāšanas maksas mainīgo daļu, izteiktu EUR, publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” līdz 2005.gada 25.decembrim un līdz 2006.gada 25.jūnijam.

Pārvadāšanas maksas mainīgajai daļai netiek piemērotas tarifu politikā paredzētās atlaides un koeficienti.


Grozījumi un papildinājumi Tarifā 03-LDZ

Saskaņā ar Tarifa 03-LDZ 2.paragrāfa 5.punktu Latvijas Republikas teritorijā periodam no 2006.gada 1.janvāra līdz 2006.gada 31.decembrim noteikts inflācijas koriģējošais koeficients – 1.075.

Lpp.

Sadaļa

Jaunā redakcija

5.

1.sadaļa

2.§

8.punkts

2.§ Tarifa piemērošana

8. Valsts akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš” Valde ir tiesīga mainīt pārvadāšanas maksas likmes gadījumos, ja mainās maksa par publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (Regulatora) lēmumu.

5.

1.sadaļa

2.§

2.§ Tarifa piemērošana

Mainīt numerāciju 1.sadaļas 2.§ esošo 8.punktu attiecīgi uz 9.

8.–9.

3. sadaļa

15.§

15.§ Konteineri

Mainīt numerāciju 3.sadaļas 15.§ esošajiem punktiem 5., 6., 7. un 8. attiecīgi uz 6., 7., 9. un 10.

8.

3. sadaļa

15.§

5.punkts

15.§ Konteineri

5. Pārvadāšanas maksu par kravas pārvadājumu universālajos un specializētajos konteineros, kuru garums pārsniedz 40 angļu pēdas (ar trafareta masu 30 un vairāk tonnas), aprēķina piemērojot koeficientu 1.45 pārvadāšanas maksai, aprēķinātai vienam 40 pēdu konteineram saskaņā ar 3.sadaļas 15.§ 1.–4. punkta nosacījumiem.

9.

3.sadaļa

15.§

8.punkts

15.§ Konteineri

8. Pārvadāšanas maksu par tukšu universālo un specializēto privāto konteineru pārvadājumu, kuru garums pārsniedz 40 angļu pēdas (ar trafareta masu 30 un vairāk tonnas), aprēķina piemērojot koeficientu 1.45 pārvadāšanas maksai, aprēķinātai vienam 40 pēdu konteineram saskaņā ar 3.sadaļas 15.§ 6. un 7.punkta nosacījumiem.

11.

4.sadaļa

23.§

23.§ Nomātie un privātie refrižeratorvagoni

1. Pārvadāšanas maksa par kravas pārvadājumu nomātajās un privātajās refrižeratorsekcijās (vagonos) jāaprēķina pēc likmēm, ko nosaka uz līguma pamata.

2. Pārvadāšanas maksa par tukšu nomāto un privāto refrižeratorsekciju (vagonu) pārvadājumu jāaprēķina pēc likmes Ls 0,043 par 1 ass-km.

13.

4.sadaļa

34.§

1.punkts

34.§ Pārvadāšanas maksas mainīgā daļa

1. Sakarā ar ievērojamām dīzeļdegvielas cenu svārstībām piemēro pārvadāšanas maksas mainīgo daļu, ko attiecina katrai pārvadātās kravas tonnai.

Pārvadāšanas maksas mainīgo daļu, izteiktu latos, nosaka divas reizes gadā – perio-dam no 1.janvāra līdz 30.jūnijam un periodam no 1.jūlija līdz 31.decembrim atkarībā no dīzeļdegvielas, ko atļauts realizēt Latvijā saskaņā ar Eiropas standartu EN 590, vidējās aritmētiskās Platt’s cenas dīzeļdegvielai “Disel 50 ppm” par iepriekšējo pusgadu.

Pārvadāšanas maksas mainīgo daļu nosaka pēc Latvijas Bankas vidējās Ls un USD kursu attiecības atbilstošā periodā – pusgadā, par kuru tiks aprēķināta vidējā aritmētiskā Platt’s cena dīzeļdegvielai “Disel 50 ppm”.

Pārvadāšanas maksas mainīgo daļu, izteiktu latos, nosaka saskaņā ar tabulu līdz 20.decembrim un 20.jūnijam un publicē laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” atbilstoši līdz 25.decembrim un līdz 25.jūnijam”.

13.

4.sadaļa

34.§

1.punkts,

tabula

Dīzeļdegvielas Platt’s pusgada vidējā cena (USD/lt)

Pārvadāšanas maksas mainīgā daļa

(USD/1t)

Mazāk nekā 100

-0,165

101 – 120

-0,132

121 – 140

-0,099

141 – 160

-0,066

161 – 180

-0,033

181 – 200

0

201 – 220

0,033

221 – 240

0,066

241 – 260

0,099

261 – 280

0,132

281 – 300

0,165

301 – 320

0,198

321 – 340

0,231

341 – 360

0,264

361 – 380

0,297

381 – 400

0,330

401 – 420

0,363

421 – 440

0,396

441 – 460

0,429

461 – 480

0,462

481 – 500

0,495

501 – 520

0,528

521 – 540

0,561

541 – 560

0,594

561 – 580

0,627

581 – 600

0,660

601 – 620

0,693

621 – 640

0,726

641 – 660

0,759

661 – 680

0,792

681 – 700

0,825

701 – 720

0,858

721 – 740

0,891

741 – 760

0,924

761 – 780

0,957

781 – 800

0,990

801 – 820

1,023

821 – 840

1,056

841 – 860

1,089

861 – 880

1,122

881 – 900

1,155

901 – 920

1,188

921 – 940

1,221

941 – 960

1,254

961 – 980

1,287

981 – 1000

1,320

Virs 1000

0,033 USD /1t par katriem Platt’s cenas pieauguma 20 USD

15.

4.sadaļa

35.§

1.punkts

1. Saskaņā ar Latvijas Republikas likuma “Par akcīzes nodokli” 14.panta 1.punkta 4.apakšpunktu, lai kompensētu akcīzes nodokļa pieaugumu vilcei izmantojamai dīzeļdegvielai (no Ls 100 par 1000 litriem līdz Ls 164), valsts akciju sabiedrība “Latvijas dzelzceļš” nosaka maksu Ls 0,193 par katras pārvadātās kravas tonnu (izņemot 20., 21., 26., 27., 37.§).

Gadījumā, ja akcīzes nodoklis palielināsies virs Ls 164 par 1000 litriem dīzeļdegvielas, par katriem nākamajiem Ls 10 akcīzes nodokļa kompensācijas maksa tiek palielināta par Ls 0,017.

Mainoties akcīzes nodokļa atgriešanas principiem un apmēriem, kompensācijas maksa tiks koriģēta.

15.

4.sadaļa

36.§

36.§ Pārvadājumi ar atsevišķu lokomotīvi

Pārvadāšanas maksa par pārvadājumiem ar atsevišķu lokomotīvi tiek noteikta katram konkrētam gadījumam, noslēdzot atsevišķu līgumu.

22.

5.sadaļa

Mainīt numerāciju 5. sadaļas esošajiem punktiem 25. un 26. attiecīgi uz 26. un 27.

22.

5.sadaļa

25.punkts

25. Maksa par komercakta sastādīšanu pēc kravas nosūtītāja vai kravas saņēmēja pieprasījuma

1 komercakts

12.00

Maksa par kravas pieņēmēja darbu un telegrammas nosūtīšanu tiek iekasēta papildus.

26.

7.sadaļa

Mainīt numerāciju 7.sadaļas esošajiem 36.§ un 37.§ attiecīgi uz 37. un 38.

8.SADAĻA. Kravu pārvadājumu maksas aprēķinu tarifu shēmas

Kravas pārvadājumu tarifa shēmas 4-asu vagoniem ( pārvadātāja un nomātajos vagonos )

Attālums, km

no – līdz

S h ē m a s n u m u r s

1

2

3

4

5

6

“1 – 10

42,00

43,00

51,00

161,00

75,00

315,00

11 – 20

45,00

45,00

53,00

164,00

78,00

320,00

21 – 30

47,00

48,00

56,00

167,00

81,00

325,00

31 – 40

49,00

51,00

59,00

170,00

84,00

329,00

41 – 50

52,00

53,00

62,00

173,00

87,00

334,00

51 – 60

54,00

56,00

64,00

177,00

90,00

339,00

61 – 70

56,00

59,00

67,00

180,00

93,00

344,00

71 – 80

59,00

61,00

70,00

183,00

96,00

349,00

81 – 90

61,00

64,00

73,00

186,00

100,00

354,00

91 – 100

63,00

67,00

75,00

189,00

103,00

359,00

101 – 110

66,00

70,00

78,00

192,00

106,00

364,00

111 – 120

68,00

72,00

81,00

195,00

109,00

369,00

121 – 130

70,00

75,00

84,00

198,00

112,00

373,00

131 – 140

73,00

78,00

86,00

201,00

115,00

378,00

141 – 150

75,00

80,00

89,00

205,00

118,00

383,00

151 – 160

77,00

83,00

92,00

208,00

121,00

388,00

161 – 170

80,00

86,00

95,00

211,00

124,00

393,00

171 – 180

82,00

89,00

97,00

214,00

128,00

398,00

181 – 190

84,00

91,00

100,00

217,00

131,00

403,00

191 – 200

87,00

94,00

103,00

220,00

134,00

408,00

201 – 210

89,00

97,00

106,00

223,00

137,00

413,00

211 – 220

91,00

99,00

108,00

226,00

140,00

417,00

221 – 230

94,00

102,00

111,00

230,00

143,00

422,00

231 – 240

96,00

105,00

114,00

233,00

146,00

427,00

241 – 250

98,00

107,00

116,00

236,00

149,00

432,00

251 – 260

101,00

110,00

119,00

239,00

153,00

437,00

261 – 270

103,00

113,00

122,00

242,00

156,00

442,00

271 – 280

105,00

116,00

125,00

245,00

159,00

447,00

281 – 290

108,00

118,00

127,00

248,00

162,00

452,00

291 – 300

110,00

121,00

130,00

251,00

165,00

456,00

301 – 310

112,00

124,00

133,00

255,00

168,00

461,00

311 – 320

115,00

126,00

136,00

258,00

171,00

466,00

321 – 330

117,00

129,00

138,00

261,00

174,00

471,00

331 – 340

119,00

132,00

141,00

264,00

178,00

476,00

341 – 350

122,00

135,00

144,00

267,00

181,00

481,00

351 – 360

124,00

137,00

147,00

270,00

184,00

486,00

361 – 370

126,00

140,00

149,00

273,00

187,00

491,00

371 – 380

129,00

143,00

152,00

276,00

190,00

496,00

381 – 390

131,00

145,00

155,00

280,00

193,00

500,00

391 – 400

133,00

148,00

158,00

283,00

196,00

505,00

401 – 410

136,00

151,00

160,00

286,00

199,00

510,00

411 – 420

138,00

153,00

163,00

289,00

203,00

515,00

421 – 430

140,00

156,00

166,00

292,00

206,00

520,00

431 – 440

143,00

159,00

169,00

295,00

209,00

525,00

441 – 450

145,00

162,00

171,00

298,00

212,00

530,00

451 – 460

147,00

164,00

174,00

301,00

215,00

535,00

461 – 470

150,00

167,00

177,00

305,00

218,00

540,00

471 – 480

152,00

170,00

179,00

308,00

221,00

544,00

481 – 490

154,00

172,00

182,00

311,00

224,00

549,00

491 – 500

157,00

175,00

185,00

314,00

228,00

554,00

501 – 510

159,00

178,00

188,00

317,00

231,00

559,00

511 – 520

161,00

181,00

190,00

320,00

234,00

564,00

521 – 530

164,00

183,00

193,00

323,00

237,00

569,00

531 – 540

166,00

186,00

196,00

326,00

240,00

574,00

541 – 550

168,00

189,00

199,00

329,00

243,00

579,00

551 – 560

171,00

191,00

201,00

333,00

246,00

584,00

561 – 570

173,00

194,00

204,00

336,00

249,00

588,00

571 – 580

175,00

197,00

207,00

339,00

252,00

593,00

581 – 590

178,00

199,00

210,00

342,00

256,00

598,00

591 – 600

180,00

202,00

212,00

345,00

259,00

603,00

601 – 610

182,00

205,00

215,00

348,00

262,00

608,00

611 – 620

185,00

208,00

218,00

351,00

265,00

613,00

621 – 630

187,00

210,00

221,00

354,00

268,00

618,00

631 – 640

189,00

213,00

223,00

358,00

271,00

623,00

641 – 650

192,00

216,00

226,00

361,00

274,00

627,00

651 – 660

194,00

218,00

229,00

364,00

277,00

632,00

661 – 670

196,00

221,00

232,00

367,00

281,00

637,00

671 – 680

199,00

224,00

234,00

370,00

284,00

642,00

681 – 690

201,00

227,00

237,00

373,00

287,00

647,00

691 – 700

203,00

229,00

240,00

376,00

290,00

652,00

Kravas pārvadājumu tarifa shēmas 4-asu vagoniem

(privātajos vagonos)

Attālums, km

no – līdz

S h ē m a s n u m u r s

1A

2A

3A

4A

5A

1 – 10

33,00

33,00

40,00

126,00

58,00

11 – 20

35,00

35,00

42,00

129,00

61,00

21 – 30

37,00

38,00

44,00

131,00

63,00

31 – 40

39,00

40,00

46,00

134,00

66,00

41 – 50

40,00

42,00

48,00

136,00

68,00

51 – 60

42,00

44,00

51,00

138,00

71,00

61 – 70

44,00

46,00

53,00

141,00

73,00

71 – 80

46,00

48,00

55,00

143,00

76,00

81 – 90

48,00

50,00

57,00

146,00

78,00

91 – 100

50,00

52,00

59,00

148,00

80,00

101 – 110

51,00

55,00

61,00

151,00

83,00

111 – 120

53,00

57,00

63,00

153,00

85,00

121 – 130

55,00

59,00

66,00

156,00

88,00

131 – 140

57,00

61,00

68,00

158,00

90,00

141 – 150

59,00

63,00

70,00

160,00

93,00

151 – 160

61,00

65,00

72,00

163,00

95,00

161 – 170

62,00

67,00

74,00

165,00

98,00

171 – 180

64,00

69,00

76,00

168,00

100,00

181 – 190

66,00

72,00

78,00

170,00

103,00

191 – 200

68,00

74,00

81,00

173,00

105,00

201 – 210

70,00

76,00

83,00

175,00

107,00

211 – 220

72,00

78,00

85,00

178,00

110,00

221 – 230

73,00

80,00

87,00

180,00

112,00

231 – 240

75,00

82,00

89,00

183,00

115,00

241 – 250

77,00

84,00

91,00

185,00

117,00

251 – 260

79,00

86,00

94,00

187,00

120,00

261 – 270

81,00

89,00

96,00

190,00

122,00

271 – 280

83,00

91,00

98,00

192,00

125,00

281 – 290

84,00

93,00

100,00

195,00

127,00

291 – 300

86,00

95,00

102,00

197,00

129,00

301 – 310

88,00

97,00

104,00

200,00

132,00

311 – 320

90,00

99,00

106,00

202,00

134,00

321 – 330

92,00

101,00

109,00

205,00

137,00

331 – 340

94,00

103,00

111,00

207,00

139,00

341 – 350

95,00

105,00

113,00

209,00

142,00

351 – 360

97,00

108,00

115,00

212,00

144,00

361 – 370

99,00

110,00

117,00

214,00

147,00

371 – 380

101,00

112,00

119,00

217,00

149,00

381 – 390

103,00

114,00

121,00

219,00

151,00

391 – 400

105,00

116,00

124,00

222,00

154,00

401 – 410

106,00

118,00

126,00

224,00

156,00

411 – 420

108,00

120,00

128,00

227,00

159,00

421 – 430

110,00

122,00

130,00

229,00

161,00

431 – 440

112,00

125,00

132,00

231,00

164,00

441 – 450

114,00

127,00

134,00

234,00

166,00

451 – 460

116,00

129,00

136,00

236,00

169,00

461 – 470

117,00

131,00

139,00

239,00

171,00

471 – 480

119,00

133,00

141,00

241,00

174,00

481 – 490

121,00

135,00

143,00

244,00

176,00

491 – 500

123,00

137,00

145,00

246,00

178,00

501 – 510

125,00

139,00

147,00

249,00

181,00

511 – 520

127,00

142,00

149,00

251,00

183,00

521 – 530

128,00

144,00

151,00

254,00

186,00

531 – 540

130,00

146,00

154,00

256,00

188,00

541 – 550

132,00

148,00

156,00

258,00

191,00

551 – 560

134,00

150,00

158,00

261,00

193,00

561 – 570

136,00

152,00

160,00

263,00

196,00

571 – 580

138,00

154,00

162,00

266,00

198,00

581 – 590

139,00

156,00

164,00

268,00

200,00

591 – 600

141,00

159,00

167,00

271,00

203,00

601 – 610

143,00

161,00

169,00

273,00

205,00

611 – 620

145,00

163,00

171,00

276,00

208,00

621 – 630

147,00

165,00

173,00

278,00

210,00

631 – 640

149,00

167,00

175,00

280,00

213,00

641 – 650

150,00

169,00

177,00

283,00

215,00

651 – 660

152,00

171,00

179,00

285,00

218,00

661 – 670

154,00

173,00

182,00

288,00

220,00

671 – 680

156,00

176,00

184,00

290,00

222,00

681 – 690

158,00

178,00

186,00

293,00

225,00

691 – 700

159,00

180,00

188,00

295,00

227,00


 

Konteineru pārvadājumu tarifa shēmas, Ls

Attālums, km

no – līdz

Shēmas numurs

7

8

9

10

11

3 tn

5 tn

20 pēd

30, 40 pēd

10 pēd.

“1 – 10

10,00

17,00

30,00

60,00

21,00

11 – 20

10,00

17,00

31,00

62,00

22,00

21–30

10,00

18,00

32,00

64,00

23,00

31 – 40

11,00

18,00

33,00

67,00

23,00

41 v 50

11,00

19,00

34,00

69,00

24,00

51 – 60

11,00

20,00

35,00

71,00

25,00

61 – 70

12,00

20,00

37,00

73,00

26,00

71 – 80

12,00

21,00

38,00

75,00

26,00

81 – 90

12,00

21,00

39,00

77,00

27,00

91 – 100

13,00

22,00

40,00

80,00

28,00

101 – 110

13,00

22,00

41,00

82,00

29,00

111 – 120

13,00

23,00

42,00

84,00

29,00

121 – 130

14,00

24,00

43,00

86,00

30,00

131 – 140

14,00

24,00

44,00

88,00

31,00

141 – 150

14,00

25,00

45,00

90,00

32,00

151 – 160

15,00

25,00

46,00

93,00

32,00

161 – 170

15,00

26,00

47,00

95,00

33,00

171 – 180

15,00

26,00

48,00

97,00

34,00

181 – 190

16,00

27,00

50,00

99,00

35,00

191 – 200

16,00

28,00

51,00

101,00

35,00

201 – 210

16,00

28,00

52,00

103,00

36,00

211 – 220

17,00

29,00

53,00

106,00

37,00

221 – 230

17,00

29,00

54,00

108,00

38,00

231 – 240

17,00

30,00

55,00

110,00

38,00

241 – 250

18,00

31,00

56,00

112,00

39,00

251 – 260

18,00

31,00

57,00

114,00

40,00

261 – 270

18,00

32,00

58,00

116,00

41,00

271 – 280

19,00

32,00

59,00

118,00

41,00

281 – 290

19,00

33,00

60,00

121,00

42,00

291 – 300

19,00

33,00

61,00

123,00

43,00

301 – 310

20,00

34,00

62,00

125,00

44,00

311 – 320

20,00

35,00

64,00

127,00

44,00

321 – 330

20,00

35,00

65,00

129,00

45,00

331 – 340

21,00

36,00

66,00

131,00

46,00

341 – 350

21,00

36,00

67,00

134,00

47,00

351 – 360

21,00

37,00

68,00

136,00

48,00

361 – 370

22,00

37,00

69,00

138,00

48,00

371 – 380

22,00

38,00

70,00

140,00

49,00

381 – 390

22,00

39,00

71,00

142,00

50,00

391 – 400

23,00

39,00

72,00

144,00

51,00

401 – 410

23,00

40,00

73,00

147,00

51,00

411 – 420

23,00

40,00

74,00

149,00

52,00

421 – 430

24,00

41,00

75,00

151,00

53,00

431 – 440

24,00

41,00

77,00

153,00

54,00

441 – 450

24,00

42,00

78,00

155,00

54,00

451 – 460

25,00

43,00

79,00

157,00

55,00

461 – 470

25,00

43,00

80,00

160,00

56,00

471 – 480

25,00

44,00

81,00

162,00

57,00

481 – 490

26,00

44,00

82,00

164,00

57,00

491 – 500

26,00

45,00

83,00

166,00

58,00

501 – 510

26,00

45,00

84,00

168,00

59,00

511 – 520

27,00

46,00

85,00

170,00

60,00

521 – 530

27,00

47,00

86,00

172,00

60,00

531 – 540

27,00

47,00

87,00

175,00

61,00

541 – 550

28,00

48,00

88,00

177,00

62,00

551 – 560

28,00

48,00

89,00

179,00

63,00

561 – 570

28,00

49,00

91,00

181,00

63,00

571 – 580

29,00

49,00

92,00

183,00

64,00

581 – 590

29,00

50,00

93,00

185,00

65,00

591 – 600

29,00

51,00

94,00

188,00

66,00

601 – 610

30,00

51,00

95,00

190,00

66,00

611 – 620

30,00

52,00

96,00

192,00

67,00

621 – 630

31,00

52,00

97,00

194,00

68,00

631 – 640

31,00

53,00

98,00

196,00

69,00

641 – 650

31,00

53,00

99,00

198,00

69,00

651 – 660

32,00

54,00

100,00

201,00

70,00

661 – 670

32,00

55,00

101,00

203,00

71,00

671 – 680

32,00

55,00

102,00

205,00

72,00

681 – 690

33,00

56,00

104,00

207,00

72,00

691 – 700

33,00

56,00

105,00

209,00

73,00

Valdes priekšsēdētāja vietnieks U.Pētersons

Paziņojums

Gulbenes rajona Druvienas pagasta padomē 2005.gada 30.augustā pieņemti saistošie noteikumi nr.3 “Druvienas pagasta pašvaldības nolikums”;

2005.gada 27.oktobrī pieņemti saistošie noteikumi nr.6 “Par grozījumiem Druvienas pagasta padomes 2005.gada 30.augusta saistošajos noteikumos nr.3 “Druvienas pagasta pašvaldības nolikums”;

2005.gada 27.oktobrī pieņemti saistošie noteikumi nr.7 “Par atkritumu apsaimniekošanu Druvienas pagastā”.

Ar pilnu saistošo noteikumu tekstu var iepazīties Druvienas pagasta padomē un Druvienas pagasta bibliotēkā, “Pagastmāja”, Druvienas pagastā, Gulbenes rajonā.

Paziņojums

Valsts ieņēmumu dienesta Zemgales reģionālā iestāde paziņo, ka ir veikta nodokļu revīzija (audits) un 29.11.2005. pieņemts lēmums nr.158, kas uzliek par pienākumu SIA “TRANSMARS”, NMR nr.40003554993, iemaksāt budžetā papildus noteiktos maksājumus:

1. Pievienotās vērtības nodoklis – Ls 181303,98.

2. Soda sankcijas par vispārējiem nodokļu pārkāpumiem – Ls 181303,98.

3. Iedzīvotāju ienākuma nodoklis – Ls 220051,72.

4. Soda nauda – Ls 220051,72.

Saskaņā ar likuma “Par nodokļiem un nodevām” 23.panta trīspadsmito daļu lēmums stājas spēkā paziņojuma publicēšanas dienā.

Papildus aprēķinātās summas jāiemaksā budžetā 30 dienu laikā pēc paziņojuma publicēšanas.

Saskaņā ar Latvijas Republikas 1995,gada 2.februāra likuma “Par nodokļiem un nodevām” 37.panta otrās daļas 1.punktu un Administratīvā procesa likuma 77.pantu šo pieņemto lēmumu SIA “TRANSMARS” ir tiesības 30 kalendāro dienu laikā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” rakstveidā apstrīdēt Valsts ieņēmumu dienesta Zemgales reģionālās iestādes direktoram, sūdzību iesniedzot Mātera ielā 57, Jelgavā.

Paziņojums

Bērzaunes pagasta padomes sēdē 27.10.2005. ir apstiprināti saistošie noteikumi nr.15 “Par atvieglojumu piešķiršanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem”. Ar saistošo noteikumu pilnu tekstu var iepazīties Bērzaunes pagasta padomē pie sekretāres Aronas ielā 1, Bērzaunes pagastā, Madonas rajonā, darbdienās no pulksten 8 līdz 13 un no 14 līdz 17.

Paziņojums

Daugavpils pilsētas domes privatizācijas komisija paziņo, ka ar Daugavpils pilsētas domes 2005.gada 24.novembra lēmumu nr.635 atļauts atsavināt zemesgabalus ēku un būvju īpašniekiem, kuru īpašums atrodas uz:

• apbūvēta zemesgabala 413 m² platībā, nekustamā īpašuma kadastra nr.0500-031-2857, Daugavpilī, Flokšu ielā 44;

• apbūvēta zemesgabala 1613 m² platībā, nekustamā īpašuma kadastra nr.0500-017-2119, Daugavpilī, Niderkunes ielā 15;

• apbūvēta zemesgabala 606 m² platībā, nekustamā īpašuma kadastra nr.0500-019-0116, Daugavpilī, Nometņu ielā 87;

• apbūvēta zemesgabala 1496 m² platībā, nekustamā īpašuma kadastra nr.0500-005-0504, Daugavpilī, Užvaldes ielā 15;

• apbūvēta zemesgabala 501 m² platībā, nekustamā īpašuma kadastra nr.0500-031-1324, Daugavpilī, Narcišu ielā 47;

• apbūvēta zemesgabala 418 m² platībā, nekustamā īpašuma kadastra nr.0500-031-3823, Daugavpilī, Begoniju ielā 101;

• apbūvēta zemesgabala 445 m² platībā, nekustamā īpašuma kadastra nNr.0500-031-3749, Daugavpilī, Salviju ielā 33;

• apbūvēta zemesgabala 45 m² platībā, nekustamā īpašuma kadastra nr.0500-006-0573, Daugavpilī, Bauskas ielā 114, K-1, garāža nr.22.

Prasījumi, kas attiecas uz minētajiem zemesgabaliem, piesakāmi un to apliecinoši dokumenti iesniedzami Daugavpils pilsētas domē mēneša laikā no šī sludinājuma publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Uzziņas pa tālr. 5404348, 5404341.

Paziņojums

Jēkabpils rajona Viesītes pilsētas ar lauku teritoriju dome paziņo, ka 20.10.2005. ir pieņemti saistošie noteikumi nr.7 “Par grozījumiem Viesītes domes 2004.gada 16.janvāra saistošajos noteikumos nr.1 “Par maznodrošinātās ģimenes (personas) statusa noteikšanu Viesītes administratīvajā teritorijā””. Ar pilnu saistošo noteikumu tekstu var iepazīties Viesītes pilsētas ar lauku teritoriju domē Smilšu ielā 2, Viesītē, Jēkabpils rajonā, kā arī domes informatīva izdevuma “Viesītes Vēstis” novembra numurā.

Paziņojums

Saunas pagasta padomes sēdē 10.11.2005 ir apstiprināti saistošie noteikumi nr.3 “Saunas pagasta pašvaldības nolikums”. Ar saistošo noteikumu tekstu var iepazīties Saunas pagasta padomē pie sekretāres Brīvības ielā 9, Saunas pagastā, Preiļu rajonā, darbdienās no pulksten 8.30 līdz 12.30 un no 13.30 līdz 17.

Paziņojums nekustamā īpašuma Siguldā, Raiņa ielā 9-1, dzīvokļa īrniekam Normundam Gudovskim

No 2006.gada 1.marta īrniekiem, kuri mājā dzīvoja līdz tās denacionalizācijai, īres maksa tiks noteikta Ls 0,72 par vienu dzīvojamās platības kvadrātmetru; no 2007.gada 1.janvāra Ls 0,84 par vienu dzīvojamās platības kvadrātmetru.

Īpašniece Anta Bergmane

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!