• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Lielbritāniju mežkopībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2000., Nr. 386/389 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12363

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situāciju veselības aprūpes finansēšanā

Vēl šajā numurā

01.11.2000., Nr. 386/389

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Lielbritāniju mežkopībā

Lielbritānijas un Latvijas sadarbībai mežkopībā ir dots jauns impulss. Pagājušajā nedēļā notika Lielbritānijas valdības atbalstīts seminārs, kurā Latvijas speciālisti tika iepazīstināti ar lietišķās ainavu ekoloģijas koncepciju un analītiskajām metodēm, pētot dabīgās ekoloģiskās sistēmas un procesus, kas risinās nevis nelielās, bet tūkstošos hektāru mērāmās platībās. Nedēļu ilgajā seminārā tika aplūkota gan lietišķās ainavu ekoloģijas teorija, gan arī tās praktiskais pielietojums Taurenē, Cēsu rajonā. Semināru vadīja britu ainavu speciālists Saimons Bells, kā arī Lielbritānijas Mežniecības komisijas pārstāvji Patriks Grīns un Ričards Houvs. Pārskats par semināra norisi un rezultātiem tiks publicēts gan angļu, gan latviešu valodā.

Šo Latvijas Meža dienesta, Lielbritānijas Mežniecības komisijas un Lielbritānijas vēstniecības Latvijā kopējo projektu finansiāli atbalsta Lielbritānijas Ārlietu ministrija un Lielbritānijas Vides projektu fonds. Šis seminārs seko kā turpinājums "Phare" projektam valstiskā atbalsta privātās mežniecības attīstībai jomā, ko nesen pabeidza Lielbritānijas speciālisti, tai skaitā arī no Lielbritānijas Mežniecības komisijas. Šajā projektā ietilpa semināri un kursi ainavu plānošanā un veidošanā, kā arī Latvijas speciālistu vizīte Skotijā, trīs demonstrācijas zemes gabalu iekārtošana un mežu plānošanas rokasgrāmatas sagatavošana, kas tiks publicēta šomēnes. Ainavu ekoloģija ir loģisks turpinājums šim tematam, un, pateicoties lieliskajām attiecībām, kas izveidojušās, strādājot pie "Phare" projekta, Lielbritānijas Mežniecības komisija izlēma piedāvāt Valsts meža dienestam britu ekspertu vadītu praktisku semināru par šo tematu, kas tika īpaši izstrādāts, vadoties pēc Valsts meža dienesta vajadzībām. Šī ir iespēja abām pusēm apmainīties ar pieredzi un zināšanām šajā jautājumā.

Sadarbībai starp Lielbritāniju un Latviju mežniecības jomā jau ir ilga vēsture, kas sniedzas līdz pat 18. gadsimtam, kad admirāļa Nelsona flagmaņa "Victory" masti bija darināti no Rīgas priedes. Lielbritānija pašlaik ir galvenā Latvijas koksnes importētāja: pēc Lielbritānijas Mežniecības komisijas datiem, vairāk nekā puse no Lielbritānijas koksnes produktu importa, kas nāk no valstīm, kuras nav ES dalībvalstis, tiek ievesta no Latvijas. Lielbritānijas koksnes sabiedrība BSW ir viens no lielākajiem investoriem Latvijā, savukārt cita britu kompānija — "Scottish Woodlands" — sadarbojas ar "Latvijas valsts mežiem" mežu sertificēšanā. Citu nākotnes plānu vidū ir paredzēts noslēgt arī starpvalstu memorandu mežniecības jomā.

Lielbritānijas vēstniecības informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!