• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts valodas apguvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2000., Nr. 386/389 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12362

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valstu skolas uz tūkstošgades sliekšņa

Vēl šajā numurā

01.11.2000., Nr. 386/389

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts valodas apguvi

Šodien, 1. novembrī, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns piedalīsies ministrijas, Latviešu valodas apguves valsts programmas (LVAVP) un ārvalstu ziedotāju pārstāvju sanāksmē.

LVAVP ārvalstu ziedotāji tiks informēti par programmas pirmajos divos posmos (1999.—2000.g.) paveiktajiem darbiem un plānotajiem pasākumiem latviešu valodas apguvē trešajā posmā (2001.—2002. g.) Tā kā līdz ar programmas trešā posma sākšanu LVAVP administratīvo un finansu vadību uzņemsies Izglītības un zinātnes ministrija, ziedotāji tiks informēti arī par turpmāko finansu plūsmu un pārskatu kārtību. Līdz šim programmas finansēšanu pārraudzīja Apvienoto Nāciju Attīstības programma.

LVAVP sāka darboties 1995. gadā, kad to apstiprināja Ministru kabinets. LVAVP projektu pēc toreizējā Latvijas premjerministra lūguma palīdzēja izstrādāt ANO Attīstības programmas pārstāvis Latvijā, šim nolūkam izveidojot un vadot ekspertu misiju. Programmas darbība plānota desmit gadiem — no 1996. līdz 2006. gadam. Programmas mērķis ir palīdzēt apgūt latviešu valodu tiem Latvijas iedzīvotājiem, kam tā nav dzimtā valoda, izmantojot modernas valodas apguves metodes, iesaistoties politiskajā dialogā un veicinot dažādas etniskās izcelsmes cilvēku savstarpējo sapratni ar sabiedriski izglītojošu pasākumu starpniecību.

Ilze Āķe, Izglītības un zinātnes ministrijas preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!