• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra tikšanos ar Gruzijas parlamentāriešiem un žurnālistiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2005., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/123595

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par rekomendācijām emigrācijas plūsmas mazināšanai

Vēl šajā numurā

14.12.2005., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra tikšanos ar Gruzijas parlamentāriešiem un žurnālistiem

Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks 13.decembrī ministrijā tikās ar Gruzijas žurnālistu un parlamentāriešu delegāciju un pauda prieku par izrādīto interesi attiecībā uz mūsu valsti, jo Latvijas un Gruzijas ekonomisko attiecību attīstībai nepieciešama plašāka informācijas apmaiņa. Viņš uzsvēra: lai arī ekonomiskā sadarbība notiek, tai tomēr ir liels attīstības potenciāls gan Latvijas un citu Eiropas Savienības valstu preču eksportam uz Gruziju, gan Gruzijas preču eksportam uz Latviju.

A.Pabriks žurnālistus informēja, ka Latvija pēdējos gados ir veikusi būtiskas reformas un lielākā daļa procesu valstī ir sakārtoti un sistēmiski pareizi, taču jāapzinās, ka dažu reformu rezultāti būs redzami tikai pēc desmit gadiem. Gruzijai, kas vēl ir reformu procesa pašā sākumā, ir svarīgi to ņemt vērā.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu par Latvijas un Krievijas attiecībām, ministrs teica, ka tās ir komplicētas, taču Latvija, izvērtējot valsts nacionālās intereses, attiecības mēģina attīstīt tajās jomās, kurās iespējams panākt vienošanos.

Žurnālisti ministru iztaujāja arī par Latvijas Pilsonības likumu, konvencijas ratifikāciju par nacionālo minoritāšu tiesību aizsardzību, Krievijas–Vācijas gāzes vada būvniecību un citām aktualitātēm.

Tikšanās nobeigumā A.Pabriks gruzīnu tautai novēlēja ticēt savas valsts nākotnei, censties sasniegt rezultātus saviem spēkiem un svētkus sagaidīt ar gaišām domām.

Lai paaugstinātu Gruzijas žurnālistu kvalifikāciju un iepazīstinātu tos ar Latvijā realizēto demokrātisko reformu pieredzi, desmit cilvēku lielās gruzīnu delegācijas vizīti Latvijā organizē Saeimas Eiropas Savienības informācijas centrs sadarbībā ar Saeimas Eiropas lietu komisiju un Ārlietu ministriju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!