• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par apcietināto un notiesāto personu apsekošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2005., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/123155

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām un papildinājumiem militāro aviāciju reglamentējošajos normatīvajos aktos

Vēl šajā numurā

08.12.2005., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par apcietināto un notiesāto personu apsekošanu

6.decembrī valdība apstiprināja kārtību, kādā apcietinātās un notiesātās personas tiks apsekotas, lai noteiktu, vai tās lietojušas alkoholu, narkotikas vai psihotropās vielas.

Patlaban nav likumā noteiktas kārtības, kas regulētu apcietināto un notiesāto personu apsekošanas kārtību, lai konstatētu, vai tās ir lietojušas alkoholu, narkotiskas vai psihotropās vielas.

Šādi noteikumi ir nepieciešami, jo aizliegto vielu lietošanas konstatēšanas gadījumā ir paredzēta disciplināra atbildība.

Noteikumi paredz, ka gadījumos, kad radušās aizdomas par alkohola lietošanu, tiks izmantoti alkometri, kuri atbilst normatīvajā aktā par mēraparātiem, ar kuriem nosaka alkohola koncentrāciju izelpotajā gaisā, noteiktajām prasībām. Savukārt, ja radušās aizdomas par narkotisko vai psihotropo vielu lietošanu, izmantos testus narkotisko un psihotropo vielu ātrai noteikšanai bioloģiskajās vidēs.

Ja testa rezultāti būs pozitīvi, turpmākā pārbaude notiks normatīvajā aktā par alkohola, narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu ietekmes pārbaudi paredzētajā kārtībā, teikts noteikumos.

Noteikumi paredz arī to, ka ierēdnis, kurš apsekojis ieslodzīto, sastāda apsekošanas protokolu alkohola ietekmes noteikšanai vai apsekošanas protokolu narkotisko un psihotropo vielu ietekmes noteikšanai un attiecīgo informāciju ieraksta reģistrācijas žurnālā. Savukārt gadījumos, kad konstatēta alkohola, narkotiku un citu vielu lietošana vai arī ieslodzītais no pārbaudes atteicies, apsekošanas protokolam pievieno lēmumu par ieslodzītā disciplināro sodīšanu.

Noteikumu autori uzskata, ka, ieviešot šādu ieslodzīto apsekošanu, būs iespēja noteikt tās personas, kuras atrodas alkoholisko dzērienu reibumā vai narkotisko vielu ietekmē, un tās izolēt. Tāpat autori paredz, ka ieslodzījuma vietās uzlabosies disciplīna un pārējie ieslodzītie un cietuma personāls tiks pasargāti no šo personu neprognozējamās rīcības.

Normatīvā akta izpildi nodrošinās Ieslodzījuma vietu pārvalde.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!