• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisijas deputātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2005., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/123001

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

07.12.2005., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisijas deputātiem

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar Rīgas pilī tikās ar Saeimas Ārlietu komisiju, uzsverot starpparlamentāro sakaru nozīmību Latvijas ārpolitikā, viedokļu saskaņošanu par ārpolitiku Saeimas ietvaros, Latvijas diplomātisko pārstāvniecību tālākas paplašināšanas un stiprināšanas nepieciešamību, Latvijas aktīvu pārstāvniecību ES, NATO mērogā un tālāka divpusējā dialoga padziļināšanu ar pasaules valstīm.

Saeimas Ārlietu komisijas vadītāja Vaira Paegle, runājot par komisijas darbības turpmākajām prioritātēm, sacīja, ka pašreizējā ārpolitiskā realitāte pēc valsts pievienošanās ES un NATO pieprasa vēl sarežģītāku un sazarotāku darbu, kurā parlamenta pārstāvjiem ir sava noteikta loma.

Tāpat tika apspriesti Baltijas asamblejas pārmaiņu procesi. Prezidente pauda pārliecību, ka Baltijas asamblejas struktūrai un darbības veidiem jāiet līdzi pašreizējai ārpolitiskajai realitātei un valstu interešu saskaņošanai.

Apspriežoties par Eiropas Savienības jautājumiem, abas tikšanās dalībnieku puses izteica viedokli par nepieciešamību ciešāk koordinēt ar ES saistīto uzdevumu loku, kā arī pauda apņēmību praktiski un partnerības garā atbalstīt ES kaimiņvalstis to centienos stiprināt demokrātiskās vērtības un īstenot nepieciešamās reformas. Tika pārrunātas aktualitātes saistībā ar ES finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!