• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: - tiekoties ar Krievijas vēstnieku - apmeklējot Valmieras pilsētu un rajonu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2000., Nr. 384/385 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12300

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas Juridiskā departamenta informācija Nr.40/975-7765

Par līgumu stāšanos spēkā

Vēl šajā numurā

31.10.2000., Nr. 384/385

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

— tiekoties ar Krievijas vēstnieku

Vakar, 30. oktobrī, Latvijas Republikas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Krievijas Federācijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Udaļcovu.

Sarunā pārrunāta gaidāmā Latvijas prezidentūra Eiropas Padomē (EP). I. Bērziņš raksturoja Latvijas iecerēto darbību, prezidējot EP, kā arī īsi pieskārās prezidentūras prioritātēm, ar kurām Latvija nāks klajā Eiropas Padomes Ministru komitejas 107. sesijā Strasbūrā šā gada 9. novembrī. Krievijas vēstnieks pauda savas valsts atbalstu Azerbaidžānas un Armēnijas uzņemšanai EP. Tika runāts arī par situācijas attīstību Čečenijā. Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka ir jāturpina V. Kalamanova biroja darbs, kas izvērtē dažādus ar cilvēktiesību pārkāpumiem saistītos jautājumus šajā reģionā. Sarunā skarts jautājums par Baltijas valstu īpašumiem Parīzē un Romā.

Krievijas vēstnieks izteica Krievijas pozīciju gaidāmajā ANO Ģenerālās Asamblejas balsojumā par Pretraķešu aizsardzības līgumu .

Ārlietu ministrs ar Krievijas vēstnieku pārrunāja arī divpusējo attiecību jautājumus, tai skaitā iespējas aktivizēt starpvalstu dialogu un veicināt parlamentāriešu kontaktus. Abas amatpersonas runāja arī par vakar Parīzē sākušos Eiropas Savienības un Krievijas augstākā līmeņa tikšanos.

— apmeklējot Valmieras pilsētu un rajonu

Ārlietu ministrs Indulis Bērziņš 27. oktobrī apmeklēja Valmieru, kur nolasīja lekciju Vidzemes augstskolas studentiem un Valmieras ģimnāzijas audzēkņiem, tikās ar Valmieras rajona un pilsētas pašvaldību pārstāvjiem, kā arī "Eiropas kustības" reģionālās nodaļas pārstāvjiem.

Latvijas ārpolitikas aktualitātēm veltītajā lekcijā Vidzemes augstskolā I. Bērziņš uzsvēra Latvijas ārpolitisko prioritāšu nemainīgumu, kā arī norādīja, ka Latvijas panākumus nodrošina valsts apņēmība, mērķu skaidrība un nepārtrauktība.

Tiekoties ar Valmieras pilsētas un rajona pašvaldību vadītājiem, ministrs pārrunāja Latvijas virzību uz Eiropas Savienību (ES), akcentējot reģionālās politikas attīstības un pārrobežu sadarbības nozīmi iedzīvotāju labklājības stabilizēšanā un uzlabošanā.

Pārrobežu sadarbība ir vērsta uz praktisku rezultātu sasniegšanu, tādēļ veiksmīgi īstenotie ilgtermiņa sadarbības projekti infrastruktūras attīstībā un vides sakopšanā ļauj piesaistīt investīcijas.

Tiekoties ar "Eiropas kustības" Valmieras nodaļas pārstāvjiem, I. Bērziņš uzsvēra, ka būtisks faktors Latvijas ārpolitikā ir sabiedrības atbalsts un izpratne, ka integrācija ES nav pašmērķis, bet gan līdzeklis valsts attīstībai.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!