• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sīkākas ziņas par nolīgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2005., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/122736

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par daudzgadu finanšu plānu 2007. - 2013.gadam

Vēl šajā numurā

02.12.2005., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sīkākas ziņas par nolīgumu

Cenu pazeminājums par 36% četru gadu laikā, sākot no 2006./2007.gada, lai nodrošinātu noturīgu tirgus līdzsvaru: pirmajā gadā par 20%, otrajā – par 27,5%, trešajā – par 35%, bet ceturtajā – par 36%.

Kompensācijas lauksaimniekiem vidēji 64,2% apjomā, izejot no cenas galīgā pazeminājuma par 36%. Šā atbalsta iekļaušana vienotajā saimniecības maksājumā, un maksājumu saistīšana ar vides aizsardzības un lauksaimniecības zemju izmantošanas noteikumu ievērošanu.

Valstīm, kuras atteiksies no vismaz 50% kvotas, iespējas piešķirt papildu saistīto maksājumu 30% apjomā no ieņēmumu zaudējumiem uz laiku līdz pieciem gadiem un, iespējams, arī ierobežotu attiecīgās valsts līmeņa atbalstu.

Jaunais regulējums, tostarp arī cukura kvotu sistēma, būs spēkā līdz 2014./2015.gadam. Netiek paredzēta atkārtotas izskatīšanas klauzula.

A un B kvotas apvienošanas vienā ražošanas kvotā.

Pēc četru gadu perioda beigām, kurā veic cenu samazināšanu, likvidēs intervences sistēmu un intervences cenu aizstās ar references cenu.

Privātas glabāšanas sistēmas izveidošana, ko izmantot par aizsardzības līdzekli gadījumam, ja tirgus cena kļūst zemāka par noteikto references cenu.

ES cukurfabriku, izoglikozes un inulīna ražošanas uzņēmumu brīvprātīgas pārstrukturēšanās programma četriem gadiem, lai vecinātu fabriku slēgšanu un atteikšanos no kvotas, kā arī pārvarētu ar pārstrukturēšanas procesu saistītās nevēlamās sociālās un ekoloģiskās sekas.

Paredzētais maksājums ir 730 eiro par tonnu cukura pirmajā un otrajā gadā, kas trešajā gadā samazināsies līdz 625, bet beidzamajā ceturtajā gadā – līdz 520 eiro par tonnu.

Paredzēta iespēja daļu šā fonda līdzekļu izmantot kompensācijām tiem cukurbiešu audzētājiem, ko skars cukurfabriku slēgšana.

Papildu diversifikācijas fonds tām dalībvalstīm, kas kvotu samazinājušas par noteikto minimālo daudzumu, šā fonda līdzekļus palielinot proporcionāli kvotas daudzumam, no kuras atsakās.

Šos abus maksājumus trīs gadus finansēs no līdzekļiem, ko iegūs no kvotas turētāju maksas par kvotu.

Par cukurbietēm, ja tās neaudzēs pārtikai, varēs saņemt maksājumu par atmatā atstātajām platībām un pretendēt arī uz atbalstu enerģijas kultūru audzēšanai 45 eiro par hektāru.

Lai saglabātu ražošanas stabilitāti pašreizējās C cukura ražotājās valstīs, par vienreizēju maksājumu, kura summa atbilst pārstrukturēšanas atbalsta apjomam par tonnu pirmajā gadā, tām būs pieejamas papildu kvotas vēl 1,1 miljona tonnām cukura.

Ražošanas kvotās netiks iekļauts ķīmiskajai un farmaceitiskajai rūpniecībai, kā arī bioetanola ražošanai nepieciešamais cukura daudzums.

Izoglikozes 300 000 t kvotas palielināšana esošajiem ražotājiem triju gadu laikā par 100 000 t gadā.

Iespējas par pārstrukturēšanas atbalsta cenu iegādāties papildu izoglikozes kvotu (Itālijā 60 000 t, Zviedrijā 35 000 t un Lietuvā 8 000 t).

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!