• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra noteikumi Nr. 869 "Juridiskās palīdzības administrācijas nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2005., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.871

Par 2005.gada 1.jūnija grozījumiem Līgumā starp dalībvalstīm un Luksemburgas Lielhercogisti, kas darbojas kā vadošā un maksājumu iestāde, par Kopienas iniciatīvas "ESPON 2006 programma" īstenošanu

Vēl šajā numurā

22.11.2005., Nr. 186

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 869

Pieņemts: 15.11.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.869

Rīgā 2005.gada 15.novembrī (prot. Nr.66 32.§)
Juridiskās palīdzības administrācijas nolikums
Izdoti saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 16.panta pirmo daļu
I. Vispārīgais jautājums
1. Juridiskās palīdzības administrācija (turpmāk — administrācija) ir tieslietu ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde. Ministrs administrācijas pakļautību īsteno ar Tieslietu ministrijas starpniecību.
II. Administrācijas funkcijas, uzdevumi un tiesības
2. Administrācijas funkcijas:

2.1. apsaimniekot līdzekļus, kas paredzēti valsts nodrošinātai juridiskajai palīdzībai;

2.2. apsaimniekot līdzekļus, kas paredzēti valsts kompensācijām cietušajiem.
3. Lai nodrošinātu funkciju izpildi, administrācija papildus Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā minētajiem uzdevumiem veic šādus uzdevumus:

3.1. kriminālprocesu regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, kā arī normatīvajos aktos par valsts kompensācijām cietušajiem noteiktajā kārtībā izmaksā valsts kompensācijas cietušajiem;

3.2. likumā par valsts kompensācijām cietušajiem noteiktajos gadījumos piedzen valsts budžeta līdzekļus, kas izmaksāti valsts kompensācijās cietušajiem;

3.3. izveido un uztur valsts kompensāciju reģistru;

3.4. izskata personu iesniegumus par valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības pieprasījumu;

3.5. izskata personu iesniegumus par valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sniedzēja statusa iegūšanu un slēdz juridiskās palīdzības līgumus ar personām, kuras saskaņā ar Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumu var būt par juridiskās palīdzības sniedzējiem;

3.6. normatīvajos aktos par iesniegumu, priekšlikumu un sūdzību izskatīšanas kārtību, kā arī administratīvo procesu regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā nodrošina sūdzību un priekšlikumu izskatīšanu un personu pieņemšanu;

3.7. sadarbojas ar valsts pārvaldes iestādēm, citu valstu iestādēm un starptautiskajām organizācijām;

3.8. sagatavo un iesniedz Tieslietu ministrijā pārskatus, priekšlikumus un ieteikumus par administrācijas darbību;

3.9. sagatavo un normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sniedz priekšlikumus par normatīvajos aktos un politikas plānošanas dokumentos paredzēto pasākumu īstenošanai un iestādes uzdevumu veikšanai nepieciešamo finansējumu no valsts budžeta;

3.10. informē sabiedrību par administrācijas darbību, apkopo un sniedz statistisko informāciju par funkciju izpildes rezultatīvajiem rādītājiem.
4. Administrācijai ir tiesības ārējos normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos pieprasīt un bez maksas saņemt no privātpersonām administrācijas uzdevumu izpildei nepieciešamo informāciju un dokumentus.
III. Administrācijas struktūra un amatpersonu kompetence
5. Administrāciju vada direktors. Administrācijas direktoru amatā ieceļ un no amata atbrīvo tieslietu ministrs.
6. Administrācijas direktors veic Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktās tiešās pārvaldes iestādes vadītāja funkcijas.
7. Administrācijas struktūrvienības ir departamenti, nodaļas un patstāvīgās nodaļas.
IV. Administrācijas darbības tiesiskuma nodrošināšana un pārskati par tās darbību
8. Administrācijas darbības tiesiskumu nodrošina administrācijas direktors. Administrācijas direktors ir atbildīgs par iestādes iekšējās kontroles un pārvaldes lēmumu pārbaudes sistēmas izveidošanu un darbību.
9. Administrācijas direktoram ir tiesības atcelt dienesta amatpersonas pieņemto lēmumu vai izdoto iekšējo normatīvo aktu.
10. Administrācijas amatpersonas vai darbinieka faktisko rīcību var apstrīdēt, iesniedzot attiecīgu iesniegumu administrācijas direktoram.
11. Administrācijas direktora izdoto administratīvo aktu un faktisko rīcību var apstrīdēt Tieslietu ministrijā. Tieslietu ministrijas lēmumu var pārsūdzēt tiesā.
12. Administrācijas direktors ne retāk kā reizi gadā sniedz tieslietu ministram pārskatu par administrācijas funkciju izpildi un valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.
13. Tieslietu ministram ir tiesības jebkurā laikā pieprasīt pārskatu par administrācijas funkciju izpildi.
V. Noslēguma jautājumi
14. Šo noteikumu 2.2., 3.1., 3.2. un 3.3.apakš­punkts stājas spēkā vienlaikus ar likumu par valsts kompensācijām cietušajiem.
15. Noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 1.janvāri.
Ministru prezidenta vietā — finanšu ministrs O.Spurdziņš

Tieslietu ministre S.Āboltiņa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!