• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ANO Pasaules informācijas sabiedrības sanāksmē Tunisijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2005., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121608

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.11.2005., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ANO Pasaules informācijas sabiedrības sanāksmē Tunisijā

VIKE_TUNISIJA.JPG (11485 bytes)
Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga ANO Pasaules informācijas sabiedrības sanāksmē Tunisijā 16.novembrī
Foto: Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 16.novembrī, Tunisijā vadīja vienu no ANO pasaules informācijas sabiedrības sanāksmes plenārsēdēm un uzrunāja valstu vadītājus, politikas veidotājus, pētniekus, nevalstiskās organizācijas, uzņēmējus par nepieciešamību mazināt digitālo plaisu un panākt cilvēku brīvu iespēju saņemt un meklēt informāciju internetā.

Prezidente atzīmēja, ka ir gandarīta uzrunāt sanāksmi, kuras rīkošanā Latvijai ir bijusi vadošā loma, paužot cerību, ka sanāksme sasniegs izvirzīto mērķi – panākt pasaulē plaši lietotus informācijas sabiedrības pakalpojumus, kas ļautu cilvēkiem efektīvi izmantot savas zināšanas, apmainīties ar pieredzi un informāciju, vairotu sociālās sakļaušanās procesu pasaulē.

Pēc V.Vīķes-Freibergas akcentētā, ja iesaistītās puses patiesi vēlas sasniegt ANO Tūkstošgades attīstības mērķos izvirzītos uzdevumus, tad Pasaules informācijas samita Ženēvas (2003.g.) un Tunisijas konferencēs pieņemtie dokumenti ir jāpārvērš konkrētā rīcībā un politiski atbildīgos lēmumos.

Latvijas prezidentes uzrunā liela uzmanība tika pievērsta ne tikai interneta izplatībai, bet arī cilvēku tiesībām brīvi saņemt un meklēt informāciju internetā, kā arī brīvi paust savu viedokli.

Minot Latvijas attīstības pieredzi, tika sacīts, ka būtiski ir ne tikai mazināt digitālo plaisu starp pasaules reģioniem un valstīm, bet arī valstu iekšienē, un pie šāda izaicinājuma šobrīd strādā arī Latvija. “ES 2010” iniciatīvas ietvaros 2006.gada jūnijā Latvijā notiks augsta līmeņa ministru sanāksme “Informācijas tehnoloģijas – iekļaujošai sabiedrībai” (“ICT for an Inclusive society”). “Mēs ceram, ka šī jaunā politiskā iniciatīva palīdzēs plašākam Eiropas cilvēku lokam piekļūt informācijas sabiedrības pakalpojumiem,” teica V.Vīķe-Freiberga.

V.Vīķe-Freiberga augstu novērtēja šīs Pasaules informācijas sanāksmes sistēmu, jo tajā dalībnieki ir publiskais, privātais un pilsoniskās sabiedrības sektors: “Varbūt šis samits var kalpot par paraugu jaunai multilaterālai sadarbībai 21.gadsmita pasaulē.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!