• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra noteikumi Nr. 859 "Kārtība, kādā Kohēzijas fonda projektu vadībā iesaistītās institūcijas sagatavo un virza izskatīšanai priekšlikumus par grozījumiem finanšu memorandā vai Eiropas Komisijas lēmumā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2005., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/121590

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.860

Noteikumi par valsts aģentūras "Sociālās integrācijas centrs" sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi

Vēl šajā numurā

17.11.2005., Nr. 184

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 859

Pieņemts: 15.11.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.859

Rīgā 2005.gada 15.novembrī (prot. Nr.66 5.§)

Kārtība, kādā Kohēzijas fonda projektu vadībā iesaistītās institūcijas sagatavo un virza izskatīšanai priekšlikumus par grozījumiem finanšu memorandā vai Eiropas Komisijas lēmumā

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu

 

1.Noteikumi nosaka kārtību, kādā sagatavo un virza izskatīšanai priekš­likumus par grozījumiem finanšu memorandā vai Eiropas Komisijas lēmumā (turpmāk — grozījumi), un kārtību, kādā notiek priekšlikuma par grozījumiem (turpmāk — grozījumu priekšlikums) dokumentācijas aprite starp vadošo iestādi, starpniekinstitūciju un ieviešanas iestādi.

2. Grozījumus veic, ja nepieciešams mainīt:

2.1. projekta beigu datumu;

2.2. projekta finansēšanas plānu;

2.3. projekta pasākuma attiecināmās izmaksas;

2.4. projekta fiziskos rādītājus;

2.5. projekta raksturojumu.

3.Ieviešanas iestāde, izmantojot grozījumu priekšlikuma veidlapu (pieli­kums), sagatavo grozījumu priekšlikumu un iesniedz to izvērtēšanai starpniek­institūcijā.

4.Starpniekinstitūcija divu nedēļu laikā pēc attiecīgo dokumentu saņem­šanas izvērtē grozījumu priekšlikumu un:

4.1.ja nav iebildumu vai komentāru par iesniegto grozījumu priekšlikumu, starpniekinstitūcijas vadītājs vai atbildīgā amatpersona paraksta saskaņoto grozī­jumu priekšlikumu;

4.2.ja ir iebildumi vai komentāri par iesniegto grozījumu priekšlikumu, starpniek­institūcija sagatavo atzinumu un nosūta to ieviešanas iestādei.

5.Ieviešanas iestāde izvērtē saņemto atzinumu, ja nepieciešams, divu nedēļu laikā pēc atzinuma saņemšanas precizē iesniegto grozījumu priekšlikumu un atkārtoti nosūta to saskaņošanai starpniek­institūcijai.

6.Starpniekinstitūcija saskaņoto grozījumu priekšlikumu iesniedz vado­šajā iestādē un vienlaikus elektroniski nosūta to uz Finanšu ministriju (elektro­niskā pasta adrese: pd@fm.gov.lv).

7.Ja ieviešanas iestāde nepiekrīt veikt labojumus grozījumu priekšlikumā atbilstoši starpniekinstitūcijas iebildumiem vai komentāriem, tā divu nedēļu laikā pēc iebildumu vai komentāru saņemšanas iesniedz grozījumu priekšlikumu un atteikuma pamatojumu starpniekinstitūcijā, un starpniekinstitūcija to iesniedz vadošajā iestādē.

8.Vadošā iestāde divu nedēļu laikā pēc attiecīgo dokumentu saņemšanas no starp­niekinstitūcijas izvērtē grozījumu priekšlikumu un:

8.1.ja nav iebildumu vai komentāru par iesniegto grozījumu priekšliku­mu, vadošās iestādes vadītājs paraksta grozījumu priekšlikumu un nosūta to Eiropas Komisijai;

8.2.ja ir iebildumi vai komentāri par iesniegto grozījumu priekšlikumu, vadošā iestāde sagatavo atzinumu un nosūta to starpniekinstitūcijai.

9.Starpniekinstitūcija izvērtē vadošās iestādes atzinumu, ja nepieciešams, divu nedēļu laikā pēc atzinuma saņemšanas sagatavo vēstuli par vadošās iestādes iebildumiem vai komentāriem par grozījumu priekšlikumu un nosūta to ieviešanas iestādei, kura iesniegusi grozījumu priekšlikumu. Ieviešanas iestāde divu nedēļu laikā pēc minētās vēstules saņemšanas izvērtē vadošās iestādes iebildumus, ja nepieciešams, papildina grozījumu priekšlikumu un papildināto grozījumu priekšlikumu iesniedz starpniekinstitūcijā. Starpniekinstitūcija to atkārtoti iesniedz vadošajā iestādē.

10.Ja ieviešanas iestāde nepiekrīt veikt labojumus grozījumu priekš­likumā atbilstoši vadošās iestādes iebildumiem vai komentāriem, tā iesniedz grozījumu priekšlikumu un atteikuma pamatojumu starpniek­institūcijā. Starp­niekinstitūcija grozījumu priekšlikumu un atteikuma pamatojumu iesniedz vadošajā iestādē, un vadošā iestāde to nosūta Eiropas Komisijai.

11.Eiropas Komisijai nosūtītās pavadvēstules kopiju par grozījumu priekšlikumu vadošā iestāde nosūta starpniekinstitūcijai un ieviešanas iestādei, kura iesniegusi grozījumu priekšlikumu.

12.Vadošā iestāde triju darbdienu laikā pēc attiecīgo dokumentu saņem­šanas no Eiropas Komisijas informē starpniekinstitūciju par Eiropas Komisijas iebildumiem vai komentāriem par iesniegto grozījumu priekšlikumu vai par grozījumu priekšlikuma apstiprināšanu Eiropas Komisijā. Ja grozījumu priekš­likums tiek apstiprināts Eiropas Komisijā, vadošā iestāde triju darbdienu laikā informē arī maksājumu iestādi.

13.Starpniekinstitūcija sagatavo vēstuli par Eiropas Komisijas iebildu­miem vai komentāriem par iesniegto grozījumu priekšlikumu vai par grozījumu priekšlikuma apstiprināšanu Eiropas Komisijā un nosūta to ieviešanas iestādei, kura iesniegusi grozījumu priekšlikumu. Ieviešanas iestāde, ja nepieciešams, divu nedēļu laikā papildina grozījumu priekšlikumu un papildināto grozījumu priekšlikumu iesniedz starpniekinstitūcijā.

14.Papildinātā grozījuma priekšlikuma turpmākā virzība notiek saskaņā ar šo noteikumu 5., 6., 7., 8., 9., 10. un 11.punktu.

15.Eiropas Komisijā apstiprināto grozījumu dokumentāciju glabā grozī­jumu priekšlikumu izstrādē iesaistītās institūcijas.

Ministru prezidenta vietā — finanšu ministrs O.Spurdziņš

Ekonomikas ministrs A.K.Kariņš

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2005.gada 18.novembri.

 

 

KN-859_PIEL_PAGE_1.JPG (76061 bytes)

KN-859_PIEL_PAGE_2.JPG (83829 bytes)

KN-859_PIEL_PAGE_3.JPG (100695 bytes)

KN-859_PIEL_PAGE_4.JPG (54348 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!