• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 24. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2000., Nr. 378/379 https://www.vestnesis.lv/ta/id/12158

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai laiks un pašvaldības ietu kopīgā solī

Vēl šajā numurā

26.10.2000., Nr. 378/379

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 24. oktobra sēdē

Turpinājums. Sākums — "LV" Nr.375/377 25.10.2000.

Pieņemta zināšanai informācija par nacionālās programmas "Kultūra" apakšprogrammām "Filmu nozare" un "Kultūrizglītība". Ņemot vērā kultūras ministres Kārinas Pētersones priekšlikumu, nacionālās programmas "Kultūra" apakšprogrammas "Literatūra" izskatīšana tika atlikta. Kultūras ministrijai uzdots divu mēnešu laikā precizēt un iesniegt Ministru kabinetā nacionālās programmas "Kultūra" apakšprogrammas "Filmu nozare" un "Kultūrizglītība", ņemot vērā sēdē izteiktās piezīmes un priekšlikumus; saskaņot apakšprogrammu tekstu ar izglītības jomu regulējošiem normatīvajiem aktiem un precizēt apakšprogrammās minēto institucionālo sistēmu. Jautājums par apakšprogrammu finansējumu tika atlikts.

Ministru kabinets akceptēja Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas koncepciju. Satiksmes ministrijai uzdots precizēt koncepcijas projektu un iesniegt to Valsts kancelejā. Iekšlietu ministrijai uzdots sagatavot savu koncepcijas īstenošanas mehānisma variantu. Satiksmes ministrijai kopīgi ar Iekšlietu ministriju uzdots izveidot ekspertu komisiju abu ministriju sagatavoto koncepcijas īstenošanas mehānismu izvērtēšanai. Pēc ekspertu atzinumu saņemšanas satiksmes ministram un iekšlietu ministram līdz 15. novembrim iesniegt jautājumu izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Pieņemta zināšanai vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Vladimira Makarova sniegtā informācija par dienesta dzīvokļiem. Akceptēts iesniegtajā konceptuālajā ziņojumā par dienesta dzīvokļiem piedāvātais problēmas risinājuma variants, kas paredz, ka darba devējam uz dienesta pildīšanas laiku būs tiesības kompensēt īres un komunālos izdevumus tiem darbiniekiem, kuri dienesta pienākumus veic ārpus savas pastāvīgās dzīvesvietas. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai uzdots precizēt konceptuālo ziņojumu un iesniegt to Valsts kancelejā. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai uzdots iesniegt Valsts kancelejā Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidošanu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra V.Makarova vadībā. Darba grupā paredzēts iekļaut Aizsardzības ministrijas, Finansu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Tieslietu ministrijas, Zemkopības ministrijas un Īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās sekretariāta pārstāvjus. Darba grupa izstrādās un ministram līdz 2000. gada 30.decembrim iesniegs izskatīšanai Ministru kabinetā normatīvo aktu projektus par nepieciešamajiem grozījumiem likumos "Par dzīvojamo telpu īri", "Par tiesu varu", "Par Aizsardzības spēkiem", "Par Latvijas Zemessardzi", "Par policiju", "Par ugunsdrošību", "Par veterinārmedicīnu", Prokuratūras likumā un Robežsardzes likumā, kā arī priekšlikumus kompensācijas par dzīvojamo telpu īri aprēķināšanas un piešķiršanas kārtībai.

Pieņemta zināšanai informācija par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunām sadaļā "Ārējās attiecības". Nolemts neparedzēt Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālajā sadaļā "Ārējās attiecības" iekļaut prasību saglabāt Baltijas valstu brīvās tirdzniecības līgumu ar lauksaimniecības precēm gadījumā, ja tikai viena vai divas no Baltijas valstīm iestājas Eiropas Savienībā vienlaikus. Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu vadītājam Andrim Ķesterim uzdots izstrādāt attiecīgā paziņojuma tekstu angļu valodā un sarunu procedūru noteiktajā kārtībā iesniegt to Eiropas Savienības sarunu delegācijai.

Ministru kabinets atbalstīja priekšlikumu par rīkojuma izstrādi, kas paredz uzdot Ekonomikas ministrijai sagatavot visus nepieciešamos dokumentus un veikt pasaules izstādes "Expo 2000" Hannoverē Latvijas paviljona un atlikušās ekspozīcijas elementu, kā arī tehniskā aprīkojuma, kas netika nosolīts izsolē, pārdošanu par brīvu cenu.

Valdības preses departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!